Bondscoach Roberto Martinez maakt vanmiddag in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewe
Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels
Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels
  • 2019-11-08 07:20:07 4 maanden geleden
  • keer bekeken 2,882
44
gedeelde

Bondscoach Roberto Martinez maakt vanmiddag in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland (16 november in Sint-Petersburg) en Cyprus (19 november in Brussel), de laatste twee interlands van het jaar.

In vergelijking met de selectie voor de vorige interlands tegen San Marino en Kazachstan die de bondscoach begin oktober maakte, zal recordinternational Jan Vertonghen (118 caps) er deze keer niet bij zijn. De verdediger van Tottenham liep op training een scheurtje in de hamstrings op en zal minstens tot na de interlandbreak buiten strijd zijn. Slecht nieuws voor Vertonghen en de bondscoach.

Die laatste zal achterin weer moeten schuiven - ook Vincent Kompany is immers nog steeds niet hersteld - en Vertonghen zelf kent een moeilijk seizoensbegin bij de Spurs en dan is het altijd leuk om bij de nationale ploeg de gedachten even te verzetten. Achter de naam van Thomas Meunier staan nog vraagtekens. De rechterwingback liep twee weken geleden met PSG in de Champions League op het veld van zijn voormalige werkgever Club Brugge een scheur in de hamstrings op en hoopt zelf speelklaar te geraken voor het tweeluik. Jason Denayer (Lyon) zal er na een kwetsuur in principe terug bij zijn, al maakt ook Bjorn Engels kans om eens opgeroepen te worden. De centrale verdediger speelt al enkele maanden op hoog niveau bij Aston Villa in de Premier League.

Nieuwe oproepingsbrief voor Lestienne?

Op het middenveld valt het af te wachten of er een nieuwe oproepingsbrief in de bus valt bij Maxime Lestienne. Petit Max werd in oktober voor het eerst sinds 2013 opgeroepen, maar moest uiteindelijk nog voor de eerste training geblesseerd afhaken. Voor het overige moeten er niet al te veel verrassingen verwacht worden. Het wordt vooral uitkijken naar de terugkeer van Kevin De Bruyne, die een tijdje out was met een liesblessure. Zo zitten KDB en Eden Hazard voor het eerst sinds begin juni nog eens samen in de selectie, toen in eigen huis zowel tegen Kazachstan als Schotland met 3-0 gewonnen werd.

Voorin is in principe iedereen fit en dus kan Romelu Lukaku zijn indrukwekkende statistieken nog wat verder opsmukken. De spits rondde tegen San Marino de magische kaap van vijftig doelpunten voor de nationale ploeg en is de voorbije weken bijzonder goed op dreef bij Inter, waarvoor hij in de laatste vier competitiewedstrijden zes keer raak trof.

Geen gezondheidswandeling

Op bezoek in Rusland staan de Rode Duivels allesbehalve voor een gezondheidswandeling. In het Krestovskistadion van Sint-Petersburg, waar ze op het WK van vorig jaar eerst in de halve finales uitgeschakeld werden door Frankrijk om er vervolgens brons te pakken tegen Engeland, wacht er met Rusland een ploeg die in deze kwalificaties enkel nog maar tegen de Belgen punten liet liggen. Op de eerste speeldag werd het in maart op de Heizel 3-1. De Rode Duivels kunnen op de voorlaatste speeldag in Rusland al groepswinnaar worden, op voorwaarde dat ze minstens een punt pakken. Op de slotspeeldag kunnen de Russen die achterstand dan niet meer goedmaken, aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van de Belgen is.

Op de laatste speeldag moet tegen Cyprus wel een misstap vermeden worden, om het reekshoofdstatuut van eind deze maand bij de loting in Boekarest niet in gevaar te brengen. Enkel de beste zes groepswinnaars worden immers reekshoofd en de onderverdeling gebeurt voor het eerst met een ranking op basis van de prestaties in deze kwalificatieperiode. Naast België zijn de reekshoofden momenteel Oekraïne, Italië, Spanje, Engeland en Nederland. Bij een gelijke stand in deze ranking is het doelsaldo doorslaggevend.

Wat denk je van dit verhaal?
Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker vijf mensen zijn vrijdag omgekomen bij een aardbeving met een magnitude van 5,9 in het noordwesten van Iran. Nog eens 120 anderen raakten gewond.

De aardbeving deed zich vrijdag om iets voor 2.30 uur lokale tijd (middernacht in België) voor op acht kilometer onder de grond en op ongeveer 120 kilometer van de stad Tabriz in de Iraanse provincie Oost-Azerbeidzjan. Dat meldt het Instituut voor geofysica van de universiteit van Teheran.

De beving werd gevolgd door vijf kleinere met een kracht tussen 4,0 en 4,8 in dezelfde regio.

Volgens de gouverneur van de provincie zijn zeker vijf mensen omgekomen en zijn dertig huizen verwoest. De staatstelevisie voegt daar nog aan toe dat er ongeveer 120 gewonden zijn.

Huizen ontvlucht

Reddingswerkers zijn operaties gestart in 41 dorpen in rurale gebieden, maar de materiële schade lijkt beperkt en is er vooral op twee plaatsen.

Bij de eerste beving waren veel mensen hun huis al ontvlucht. Het Iraanse persagentschap berichtte om 5.30 uur lokale tijd (3 uur Belgische tijd) dat de mensen opnieuw naar hun huis gingen omdat de situatie weer normaal was.

Iran ligt aan de rand van verschillende tektonische platen, waardoor er regelmatig aardbevingen zijn. De laatste grote beving vond plaats in november 2017 in de provincie Kermanshah. Toen vielen 620 doden.

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

De fiscus heeft de uiterste datum waarop de aangifte voor de personenbelasting moet worden ingediend voor de derde keer moeten verschuiven, omdat het online platform Tax-on-web maar blijft haperen.

Particulieren moesten hun belastingaangifte al ten laatste midden juli indienen – ook toen werd de indien­periode wegens technische problemen verlengd. Wie werkt via een mandataris, zoals een boekhouder, fiscalist of revisor, kreeg nog tot 24 oktober de tijd. Maar de FOD Financiën moest de indiendatum al drie keer verschuiven, telkens wegens ‘recente technische storingen’. De mandatarissen krijgen van de FOD Financiën nu tot en met 12 november om de aangiftes in orde te maken.

‘De boel crasht telkens de laatste dagen’, zegt Ludo Van den Bossche, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van België (KVABB). ‘Ik heb de indruk dat het de laatste jaren alleen maar erger wordt.’

Bij de FOD Financiën zijn ze ontstemd dat opnieuw een capaciteits­probleem tot uitstel noopt. ‘Wij zijn absoluut not amused. Daar zal intern een hartig woordje over gesproken worden’, zegt woordvoerder Francis Adyns.

De KVABB roept de volgende regering op om meer te investeren in de IT-systemen. In de tussentijd pleit de vereniging ervoor om boekhouders tussentijdse deadlines op te leggen, wat de aangiftes moet spreiden.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures