Zeker vijf mensen zijn vrijdag omgekomen bij een aardbeving met een magnitude van 5,9 in het noordwesten van Iran. Nog eens 120 anderen raakten gewon
Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran
Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran
  • 2019-11-08 06:20:02 4 dag geleden
  • keer bekeken 4,795
37
gedeelde

Zeker vijf mensen zijn vrijdag omgekomen bij een aardbeving met een magnitude van 5,9 in het noordwesten van Iran. Nog eens 120 anderen raakten gewond.

De aardbeving deed zich vrijdag om iets voor 2.30 uur lokale tijd (middernacht in België) voor op acht kilometer onder de grond en op ongeveer 120 kilometer van de stad Tabriz in de Iraanse provincie Oost-Azerbeidzjan. Dat meldt het Instituut voor geofysica van de universiteit van Teheran.

De beving werd gevolgd door vijf kleinere met een kracht tussen 4,0 en 4,8 in dezelfde regio.

Volgens de gouverneur van de provincie zijn zeker vijf mensen omgekomen en zijn dertig huizen verwoest. De staatstelevisie voegt daar nog aan toe dat er ongeveer 120 gewonden zijn.

Huizen ontvlucht

Reddingswerkers zijn operaties gestart in 41 dorpen in rurale gebieden, maar de materiële schade lijkt beperkt en is er vooral op twee plaatsen.

Bij de eerste beving waren veel mensen hun huis al ontvlucht. Het Iraanse persagentschap berichtte om 5.30 uur lokale tijd (3 uur Belgische tijd) dat de mensen opnieuw naar hun huis gingen omdat de situatie weer normaal was.

Iran ligt aan de rand van verschillende tektonische platen, waardoor er regelmatig aardbevingen zijn. De laatste grote beving vond plaats in november 2017 in de provincie Kermanshah. Toen vielen 620 doden.

Wat denk je van dit verhaal?
Zeker 5 doden bij aardbeving in Iran

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

De fiscus heeft de uiterste datum waarop de aangifte voor de personenbelasting moet worden ingediend voor de derde keer moeten verschuiven, omdat het online platform Tax-on-web maar blijft haperen.

Particulieren moesten hun belastingaangifte al ten laatste midden juli indienen – ook toen werd de indien­periode wegens technische problemen verlengd. Wie werkt via een mandataris, zoals een boekhouder, fiscalist of revisor, kreeg nog tot 24 oktober de tijd. Maar de FOD Financiën moest de indiendatum al drie keer verschuiven, telkens wegens ‘recente technische storingen’. De mandatarissen krijgen van de FOD Financiën nu tot en met 12 november om de aangiftes in orde te maken.

‘De boel crasht telkens de laatste dagen’, zegt Ludo Van den Bossche, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van België (KVABB). ‘Ik heb de indruk dat het de laatste jaren alleen maar erger wordt.’

Bij de FOD Financiën zijn ze ontstemd dat opnieuw een capaciteits­probleem tot uitstel noopt. ‘Wij zijn absoluut not amused. Daar zal intern een hartig woordje over gesproken worden’, zegt woordvoerder Francis Adyns.

De KVABB roept de volgende regering op om meer te investeren in de IT-systemen. In de tussentijd pleit de vereniging ervoor om boekhouders tussentijdse deadlines op te leggen, wat de aangiftes moet spreiden.

‘De opvolger van de sms’ komt naar Orange

‘De opvolger van de sms’ komt naar Orange

Klanten van Orange kunnen elkaar voortaan RCS-berichtjes sturen. RCS was ooit bedoeld als opvolger van de sms.

Elf jaar geleden ontwikkelde de telecomindustrie een verbeterde versie van de (toen al) technisch achterhaalde sms: Rich Communication Services of RCS. Een jaar later, in 2009, werd Whatsapp ­opgericht. Niet RCS, maar wel ­chat-apps als Whatsapp en Facebook Messenger (allebei eigendom van Facebook) hebben de plaats van de sms grotendeels ingenomen. Al vereisen die apps, in tegenstelling tot RCS, een mobiel internetabonnement.

RCS leek zijn kans te hebben gemist. Maar in 2018 besloot Google om zijn gewicht achter de mislukte en snel verouderende standaard te zetten. Waarom? Waarschijnlijk omdat de eigen chat-apps van Google – over de jaren heen wel een half dozijn, waaronder Allo, Duo en Hangouts – ook allemaal waren geflopt.

Google wil graag dat RCS de standaardmethode wordt voor chatten op Android-smartphones. Maar dan moeten alle operatoren het wel invoeren. Bij Orange is dat het geval. Hoe zit het bij Telenet en Proximus? Die zijn ‘ermee bezig’, klinkt het, al is er nog geen ­lanceerdatum. De vraag is ook of Belgische bellers er Whatsapp voor laten vallen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!