De fiscus heeft de uiterste datum waarop de aangifte voor de personenbelasting moet worden ingediend voor de derde keer moeten verschuiven, omdat het
Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen

Tax-on-web blijft maar crashen
Tax-on-web blijft maar crashen
  • 2019-11-08 05:20:08 5 dag geleden
  • keer bekeken 4,427
63
gedeelde

De fiscus heeft de uiterste datum waarop de aangifte voor de personenbelasting moet worden ingediend voor de derde keer moeten verschuiven, omdat het online platform Tax-on-web maar blijft haperen.

Particulieren moesten hun belastingaangifte al ten laatste midden juli indienen – ook toen werd de indien­periode wegens technische problemen verlengd. Wie werkt via een mandataris, zoals een boekhouder, fiscalist of revisor, kreeg nog tot 24 oktober de tijd. Maar de FOD Financiën moest de indiendatum al drie keer verschuiven, telkens wegens ‘recente technische storingen’. De mandatarissen krijgen van de FOD Financiën nu tot en met 12 november om de aangiftes in orde te maken.

‘De boel crasht telkens de laatste dagen’, zegt Ludo Van den Bossche, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van België (KVABB). ‘Ik heb de indruk dat het de laatste jaren alleen maar erger wordt.’

Bij de FOD Financiën zijn ze ontstemd dat opnieuw een capaciteits­probleem tot uitstel noopt. ‘Wij zijn absoluut not amused. Daar zal intern een hartig woordje over gesproken worden’, zegt woordvoerder Francis Adyns.

De KVABB roept de volgende regering op om meer te investeren in de IT-systemen. In de tussentijd pleit de vereniging ervoor om boekhouders tussentijdse deadlines op te leggen, wat de aangiftes moet spreiden.

Wat denk je van dit verhaal?
Tax-on-web blijft maar crashen

‘De opvolger van de sms’ komt naar Orange

‘De opvolger van de sms’ komt naar Orange

Klanten van Orange kunnen elkaar voortaan RCS-berichtjes sturen. RCS was ooit bedoeld als opvolger van de sms.

Elf jaar geleden ontwikkelde de telecomindustrie een verbeterde versie van de (toen al) technisch achterhaalde sms: Rich Communication Services of RCS. Een jaar later, in 2009, werd Whatsapp ­opgericht. Niet RCS, maar wel ­chat-apps als Whatsapp en Facebook Messenger (allebei eigendom van Facebook) hebben de plaats van de sms grotendeels ingenomen. Al vereisen die apps, in tegenstelling tot RCS, een mobiel internetabonnement.

RCS leek zijn kans te hebben gemist. Maar in 2018 besloot Google om zijn gewicht achter de mislukte en snel verouderende standaard te zetten. Waarom? Waarschijnlijk omdat de eigen chat-apps van Google – over de jaren heen wel een half dozijn, waaronder Allo, Duo en Hangouts – ook allemaal waren geflopt.

Google wil graag dat RCS de standaardmethode wordt voor chatten op Android-smartphones. Maar dan moeten alle operatoren het wel invoeren. Bij Orange is dat het geval. Hoe zit het bij Telenet en Proximus? Die zijn ‘ermee bezig’, klinkt het, al is er nog geen ­lanceerdatum. De vraag is ook of Belgische bellers er Whatsapp voor laten vallen.

Komt Braziliaanse ex-president Lula vrij?

Komt Braziliaanse ex-president Lula vrij?

Het Braziliaanse Hooggerechtshof nam donderdag een besluit dat kan leiden tot de vrijlating van duizenden gevangenen, onder wie voormalig president 'Lula' da Silva.

Het arrest maakt een einde aan de verplichte opsluiting van veroordeelde criminelen nadat ze hun eerste hoger beroep verliezen. Het gaat om een politiek geladen beslissing.

Een opsteker voor 'vooraanstaande' gevangenen

Met een 6 stemmen tegen 5 vernietigde de rechtbank een drie jaar oude regel die bijdroeg tot het succes van het grootste corruptieonderzoek ooit in Brazilië, de zogenaamde ‘Operatie Car Wash’. Daarbij belandden tientallen bedrijfsleiders en politici achter de tralies omdat ze steekpenningen en smeergeld hadden aanvaard.

De herinterpretatie van het Braziliaanse strafwetboek houdt in dat veroordeelden vanaf nu hun beroepsmogelijkheden kunnen uitputten alvorens ze achter de tralies belanden. De regel kan in het voordeel spelen van tientallen 'vooraanstaande' gevangenen, waaronder voormalig president Luiz Inacio 'Lula' da Silva. 

Lula zit sinds vorig jaar vast nadat hij schuldig was bevonden aan het aanvaarden van steekpenningen van ingenieursbureaus in ruil voor overheidscontracten. Zelf heeft Lula zijn onschuld steeds staande gehouden. Volgens hem was hij het slachtoffer van een complot om hem van de macht te houden. Lula's advocaten lieten weten dat ze zijn onmiddellijke vrijlating zullen vragen. 

Straffeloosheid

De aanklagers van Car Wash zegden intussen dat de uitspraak van het Hooggerechtshof hun werk zal bemoeilijken en in het voordeel speelt van de straffeloosheid, door het ‘buitensporig’ aantal beroepsprocedures in Brazilië. Ze voegden er bovendien aan toe dat de beslissing niet strookt met het beleid van een land dat corruptie wil bestrijden.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!