Tijdens opgravingen op de Markt in Sint-Lievens-Houtem hebben archeologen de restanten van een aapje blootgelegd. Het is de eerste keer dat bij arche
De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem
De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem
  • 2019-11-07 22:20:07 5 dag geleden
  • keer bekeken 3,593
35
gedeelde

Tijdens opgravingen op de Markt in Sint-Lievens-Houtem hebben archeologen de restanten van een aapje blootgelegd. Het is de eerste keer dat bij archeologische opgravingen in Vlaanderen het skelet van een aap is gevonden.

Volgens de onderzoekers gaat het om een vrouwelijk resusaapje uit eind zeventiende tot begin achttiende eeuw, afkomstig uit het Verre Oosten. Wellicht kwam het dier met rondtrekkende foorkramers in Sint-Lievens-Houtem terecht. Daar vindt al zeker sinds de veertiende eeuw een winterjaarmarkt plaats, die sinds 2010 door Unesco als immaterieel cultureel erfgoed erkend is.

Een gelukkig leven heeft de fooraap niet geleid. Het dier had een gebroken poot en de staart was deels geamputeerd. Bovendien heeft het ook periodes van ondervoeding gekend, al kreeg het wel vlees. Ofwel at de apin mee met zijn baasje, ofwel deed ze zich te goed aan knaagdieren.

Het aapje zal nu tentoongesteld worden in het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke. Daar loopt vanaf dit weekend Landschap door.grond, een tentoonstelling over archeologische vondsten in de Vlaamse Ardennen.

Wat denk je van dit verhaal?
De zeventiende-eeuwse fooraap van Sint-Lievens-Houtem

Landelijk wonen met vrij uitzicht over de weilanden - Nauerna (Assendelft)

Landelijk wonen met vrij uitzicht over de weilanden - Nauerna (Assendelft)

Middenin de natuur te wonen, op een rustige locatie met alle basisvoorzieningen binnen handbereik. Vanuit de woning heeft u prachtig vrij uitzicht over de ...
Sevilla kent geen genade met het Dudelange van Crasson, PSV krijgt oplawaai van LASK

Sevilla kent geen genade met het Dudelange van Crasson, PSV krijgt oplawaai van LASK

Wisselend succes voor de Nederlandse teams in de Europa League donderdagavond. AZ ging met 0-5 winnen bij FC Astana, maar PSV slikte een 4-1-nederlaag in Linz.

Bertrand Crasson is donderdag in de Europa League met zijn Luxemburgse ploeg Dudelange met 2-5 onderuit gegaan tegen Sevilla. Met drie punten zakt Dudelange naar de laatste plaats in groep A. Sevilla leidt de groep met twaalf punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Qarabag en APOEL, die allebei vier punten hebben.

Crasson kwam met vijf Belgen aan de aftrap van een wedstrijd die al na 36 minuten gespeeld was. Munas Dabbur (17. en 36.) en Munir El Haddadi (27. en 33.) zorgden voor een 0-4 ruststand. In de tweede helft liep de score nog op tot 0-5, dankzij een derde van El Haddadi (67.). Danel Sinani kon wel nog milderen voor de thuisploeg en zorgde met twee doelpunten (69. en 80.) voor een 2-5 eindstand.

Eerder op de avond gingen Stijn Wuytens en AZ met 0-5 winnen op het veld van Astana. De amper 18-jarige Myron Boadu liet zich opmerken met twee doelpunten (29. en 77.). Ook Fredrik Midtsjo (52.), Oussama Idrissi (57.) en Pantelis Chatzidiakos (76.) kwamen tot scoren.

Minder goed nieuws voor de Nederlandse coëfficiënt kwam er vanuit Oostenrijk, waar PSV een 4-1-oplawaai om de oren kreeg van LASK Linz. PSV was nochtans al na 5 minuten op voorsprong gekomen dankzij Daniel Schwaab, maar de Eindhovenaren gingen in de tweede helemaal kopje onder. Joao Klaus scoorde twee keer. LASK Linz maakte het Club Brugge ook knap lastig in de laatste voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers delen nu de tweede plaats in Groep D met zeven punten uit vier matchen. Dat zijn er twee minder dan Sporting.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!