De 4.000 stationschefs, treinbegeleiders en baliemedewerkers van de NMBS mogen hun grijze uniform van Olivier Strelli binnenkort voorgoed opbergen. V
NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

NMBS-personeel krijgt nieuw uniform
NMBS-personeel krijgt nieuw uniform
  • 2019-10-09 15:20:09 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,150
40
gedeelde

De 4.000 stationschefs, treinbegeleiders en baliemedewerkers van de NMBS mogen hun grijze uniform van Olivier Strelli binnenkort voorgoed opbergen. Vanaf volgende zomer worden ze gekleed door Xandres.

De grijze uniformen met oranje accenten van Olivier Strelli worden na tien jaar ingeruild voor een marineblauw uniform, getekend door het eveneens Belgische Xandres, zo maakte de spoorwegmaatschappij bekend.

‘Vanaf volgende maand zullen zo’n dertig proefpersonen de nieuwe outfits testen. Die gaan dan vanaf het voorjaar in productie’, aldus NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Onder het marineblauwe uniform zal een lichtblauw shirt gedragen worden. Vrouwen krijgen een donkerblauwe rok of jurk, maar zullen ook voor een broek kunnen kiezen. Voor de treinbegeleiders komen daar nog een das en kepie bij. Het logo van de NMBS zal op de kepie én op de borst prijken.

Xandres heeft ervaring met werkkleding. Het Belgische modelabel verzorgt sinds 2002 de rode uniformen voor de stewards en stewardessen van Brussels Airlines, en kleedt ook de hostesses van de KU Leuven en de receptionistes van AZ Maria Middelares in Gent.

Wat denk je van dit verhaal?
NMBS-personeel krijgt nieuw uniform

Tiesj Benoot bevestigt uitstekende vorm in klassieker Milaan-Turijn, overwinning is voor Michael Woods

Tiesj Benoot bevestigt uitstekende vorm in klassieker Milaan-Turijn, overwinning is voor Michael Woods

Woensdag stond de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn op de wielerkalender en dat was een prooi voor Michael Woods. De Canadees was na een zware en vooral heuvelachtige dag sneller dan Alejandro Valverde. Adam Yates mocht mee het podium op als derde, Tiesj Benoot was een knappe vierde op tien seconden van Woods. Onze landgenoot werd gisteren ook al zesde in de Tre Valli Varesine.

De beelden van de finish:

Dadelijk meer.

‘De slapelozen’: als slapen een onbereikbare droom is

‘De slapelozen’: als slapen een onbereikbare droom is

Vanavond biedt het kleine scherm u hersenloos vertier in de vorm van de film The Nice Guys. Mocht u zin hebben in iets meer, zijn er drie actuaprogramma’s en een reeks over slaap.

TERZAKE

Canvas 20.00-20.30 uur

CD&V-topper Pieter De Crem is vanavond de studiogast in Terzake. Hij heeft het onder meer over de beul van Raqqa en de toekomst van de christendemocratische partij.

Verder besteedt het actuaprogramma ook aandacht aan het Turks offensief in Syrië en wordt er live overgeschakeld naar VRT-journalist Steven De Craene over de aanslag in Duitsland.

DE AFSPRAAK

Canvas 20.30-21.20 uur

Vanavond is de Nederlander Robbert Dijkgraaf, directeur van Institute for Advanced Study, te gast. Hij geeft meer uitleg over de Nobelprijs Natuurkunde die gisteren werd uitgereikt en stelt een documentaire voor die gemaakt is over het Institute for Advanced Study. Daar kunnen wetenschappers jarenlang zonder publicatiedruk of financieringsproblemen werken.

Daarnaast is ook de Gentse filosoof Johan Braeckman aanwezig in de studio. Hij komt duiding geven bij een net verschenen boek dat de gedachten en geschriften die de overleden filosoof Etienne Vermeersch naliet, bundelt. Tenslotte gaat het actuaprogramma ook door op de aanslag in Duitsland.

VANDAAG

Eén 22.00 uur

Vier gasten rond de tafel van Danira vanavond. Voormalig voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans (N-VA) komt er vertellen over het Vlaams Parlement. Hij geeft ook wat uitleg over zijn peterschap van de beweging grootouders voor het klimaat.

Vervolgens is VRT-journaliste Lia van Bekhoven te gast. Ze geeft duiding bij de nieuwe evoluties in de Brexit-saga en vertelt ook over het verlies van haar man - de reden waarom ze een tijdlang out was.

Tenslotte komen vrouwelijke ondernemers Veronique Leysen en Eline De Munck een oproep/aanklacht houden voor/over vrouwelijk ondernemerschap. Leysen vond zeer moeilijk een vrouwelijke overnemer voor haar zaak in Antwerpen-Berchem. Waarom is de drempel voor vrouwen hoger?

DE SLAPELOZEN

Canvas 21.20-22.05 uur

Zelf liggen wij elke avond in coma voor ons hoofd het kussen raakt, en slapen we dwars door elke wekker heen. Mocht dat voor u een onbereikbare droom zijn, dan is deze vierdelige reeks van Annick Ruyts iets voor u. We wensen u toe dat het zo saai is dat u ervan in slaap sukkelt.

SERGIO & AXEL: VAN DE KAART

VTM 21.45-23.00 uur

Van de kaart is een goeie naam, nu maar hopen dat hij afstraalt op het programma. Sergio Herman en Axel Daeseleire reizen de wereld rond, op zoek naar boeiende culinaire ervaringen. Zolang er maar geen Gentse waterzooi van komt.

THE NICE GUYS

Q2 20.35-22.50 uur

Knotsgekke actiefilm met Russell Crowe en Ryan Gosling, gesitueerd in Los Angeles in 1977. Regisseur Shane Black houdt er geweldig de vaart en de lol in, en alle pretentie uit. Heerlijk hersenloos vertier.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures