Elia Viviani van Deceuninck-Quick Step heeft de vierde etappe in Ronde van Zwitserland gewonnen, in de sprint was de Italiaan sneller dan Michael Mat

Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint

Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint

Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint

Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint

Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint
Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint
  • 2019-06-18 16:20:09 12 months ago
  • keer bekeken 3,243
19
gedeelde

Elia Viviani van Deceuninck-Quick Step heeft de vierde etappe in Ronde van Zwitserland gewonnen, in de sprint was de Italiaan sneller dan Michael Matthews en Peter Sagan. De Slovaak blijft wel leider. De Italiaanse kampioen rondde de uitstekende lead-out van Yves Lampaert en Michael Morkov knap af: een sterk staaltje teamwork van Deceuninck-Quick Step.

LEES OOK. Patrick Lefevere praat met Elia Viviani, die monsterbod op zak heeft

Na de sprint op maandag, met een uitgedund peloton, wachtte de renners een laatste kans om mee te sprinten in Arlesheim, want de komende dagen staan er vooral veel bergen op het programma of aankomsten voor een puncher. Dus regende het aanvallen bij de start, waar BORA-Hansgrohe controleerde.

Pas toen na 20 km een vlucht met Robin Carpenter (Rally UHC), Gian Friesecke (Zwitserse selectie), Simon Geschke (CCC) en wat later ook Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) vertrok, gunde het peloton zichzelf wat rust, al lieten ze de voorsprong nooit hoger komen dan 3:30.

Geschke reed virtueel even in het geel, maar BORA-Hansgrohe had de situatie onder controle en op 30 km van het eind telde het kwartet minder dan twee minuten voorsprong. Het peloton telde af naar een massasprint, maar werd op 29 km van het eind wel opgeschrikt door een valpartij in het midden: niemand minder dan Tourwinnaar Geraint Thomas lag er bij, net als Andrey Zeits van Astana. Die werd al snel naar het ziekenhuis gebracht. Thomas bleef nog minutenlang zitten op het asfalt, greep naar zijn schouder en zou wat later ook uit de wedstrijd moeten stappen en overgebracht worden naar het ziekenhuis.

LEES OOK. Het houdt niet op voor Team Ineos: Geraint Thomas komt ten val in Zwitserland en geeft op met hoofdletsel

Het peloton stopte niet en zette koers richting de finish, de vluchters waren vogels voor de kat. Op de Eichenberg (3 km aan 7,4 procent) besloot Friesecke dan ook zijn kompanen achter te laten, maar finaal zou ook hij op 11,2 km van het eind gegrepen worden. De sprinters hadden de klimmetjes overleefd, we stevenden af op een sprint, al wilden zowel Stefan Küng, op 6,7 km in de aanval, als Mathias Franck, 4,9 km van het eind een versnelling, dat vermijden. Zonder succes evenwel. In de sprint werd Viviani perfect gelanceerd en pakte hij de zege, voor Michael Matthews en Peter Sagan die zijn leidersplaats behoudt. Hij leidt met tien tellen voorsprong op Matthews, 15 op Kasper Asgreen. De Italiaan Matteo Trentin sprintte naar de vierde plaats, Jasper Stuyven werd beste Belg met een vijfde plaats. Met Sep Vanmarcke (6e) en Stan Dewulf (9e) finishten er nog twee Belgen in de top tien.

Het was voor Viviani zijn eerste zege nadat hij gedeclasseerd werd in de derde rit van de Giro wegens onregelmatig sprinten. Daarna bleef het bij ereplaatsen en stapte hij uit de koers na de elfde etappe.

Woensdag wordt de vijfde etappe gereden in deze Ronde van Zwitserland, een rit over 177 kilometer tussen Münchenstein en Einsiedeln.

Uitslag:

1. Elia Viviani (Ita/DQT) de 163.9km in 3u46:03 (gem. 43.503647km/u)

2. Michael Matthews (Aus/SUN) op 0:00

3. Peter Sagan (Slk/BOH)

4. Matteo Trentin (Ita/MTS)

5. Jasper Stuyven (Bel/TFS)

6. Sep Vanmarcke (Bel/EF1)

7. Reinardt Janse Van Rensburg (ZAf/TDD)

8. Ivan Garcia (Spa/TBM) 0:00

9. Stan Dewulf (Bel/LTS) 0:00

10. Fabian Lienhard (Zwi/ZWI) 0:00

Stand:

1. Peter Sagan (Slk/BOH) de 495.3km in 11u37:28 (gem. 42.608486km/u)

2. Michael Matthews (Aus/SUN) op 0:10

3. Kasper Asgreen (Den/DQT) 0:15

4. Rohan Dennis (Aus/TBM) 0:16

5. Lawson Craddock (VSt/EF1) 0:21

6. Stefan Kung (Zwi/GFC) 0:25

7. Matteo Trentin (Ita/MTS) 0:32

8. Patrick Konrad (Oos/BOH) 0:33

9. Jonathan Castroviejo (Spa/INS) 0:34

10. Luis Leon Sanchez (Spa/AST) 0:34Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Wat denk je van dit verhaal?
Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprint

ADVERTISING

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network
expolifestyle.com