In het Spaanse Sevilla zijn zaterdag de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film ‘Le jeune Ahmed’ van Jean-Pier
Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards
Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards
  • 2019-11-09 15:00:08 27 dag geleden
  • keer bekeken 3,208
39
gedeelde
Foto: AFP

In het Spaanse Sevilla zijn zaterdag de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film ‘Le jeune Ahmed’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne slaagde er niet in zich bij de laatste zes te voegen.

Wel genomineerd in de categorie beste film zijn onder meer J’accuse van Roman Polanski en Les misérables van Ladj Ly, de openingsfilm van het Film Fest Gent. De andere genomineerde films zijn Dolor y gloria van Pedro Almodóvar, System crasher van Nora Fingscheidt, The favourite van Yorgos Lanthimos en Il traditore van Marco Bellocchio.

Genomineerd in de categorie beste acteur zijn Antonio Banderas (Dolor y gloria), Jean Dujardin (J’accuse), Pierfrancesco Favino (Il traditore), Levan Gelbakhiani in (And then we danced), Alexander Scheer (Gundermann) en Ingvar E. Sigurðsson (A white, white day).

Bij de vrouwen zijn volgende namen genomineerd: Olivia Colman (The favourite), Trine Dyrholm (Queen of hearts), Noémie Merlant en Adèle Haenel (Portrait of a lady on fire), Viktoria Miroshnichenko (Beanpole) en Helena Zengel (System crasher).

De afgelopen weken konden de meer dan 3.600 leden van de European Film Academy stemmen voor de nominaties in de categorie Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. Een achtkoppige jury zoekt dan weer de winnaars in de categorieën Europese D.O.P., Montage, Productie-ontwerp, Kostuumontwerp, Haar en Make-up, Muziek, Geluidsontwerp en Visual Effects.

De 32ste European Film Awards met de presentatie van de winnaars zal plaatsvinden op 7 december in Berlijn.

Girl, het speelfilmdebuut van Lukas Dhont, is genomineerd voor de EFA People’s Choice Award, een publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de European Film Awards. De film werd vorig jaar al driemaal genomineerd voor de EFA’s. Girl won toen de prijs voor Europese ontdekking.

Wat denk je van dit verhaal?
Dardenne-broers grijpen naast nominatie voor European Film Awards

Onderzoek naar islamhaat verdeelt Britse conservatieven

Onderzoek naar islamhaat verdeelt Britse conservatieven

Sayeeda Warsi: ‘Het klopt, mijn partij geeft niets om racisme in eigen rangen’ Foto: REUTERS

De Britse conservatieven zullen dan toch geen onderzoek instellen naar islamhaat binnen de partij. Die beslissing leidt tot een felle discussie tussen partijgenoten Matt Hancock en Sayeeda Warsi.

Aanleiding voor de discussie was een pleidooi van minister van Financiën Sajid Javid. Als concurrent van Johnson om het voorzitterschap van de Tories (en de job als premier) had die in de zomer tijdens een live tv-debat voorgesteld om de islamofobie in de partij te onderzoeken. Zijn concurrenten, ook Johnson, stemden daarmee in.

Maar ondertussen wil Johnson, die nu premier is, daar niets meer van weten. Vrijdag zei hij aan de BBC dat zo’n onderzoek zou uitdraaien op ‘een algemeen onderzoek naar vooroordelen van allerlei vorm’. Johnson zelf is al meermaals beschuldigd van islamofobie. Zo vergeleek hij in krantencolumns boerka’s met brievenbussen en de dragers van boerka’s met bankovervallers.

Whitesplaining

Sayeeda Warsi, de vroegere vicevoorzitter van de conservatieven die momenteel voor de Tories in het Hogerhuis zit, is ontgoocheld dat Johnson terugkrabbelt. ‘Ja, het klopt, mijn partij geeft niets om racisme in eigen rangen. We zijn alleen antiracistisch als we daarmee politieke punten kunnen scoren’, schreef Warsi, zelf van Pakistaanse origine en moslima, op Twitter.

Zaterdag nam haar verontwaardiging nog toe. Minister van Gezondheid Matt Hancock zei in een interview op BBC Radio dat hij Warsi respecteert, maar dat ‘anderen een meer gebalanceerde benadering’ hebben tegenover islamofobie.

Warsi reageerde onmiddellijk op zijn uitspraken, en beschuldigde Hancock van whitesplaining. De samentrekking van ‘white’ (blank) en ‘explaining’ (uitleggen) duidt op het minimaliseren van discriminatie tegen gekleurde minderheden door bepaalde leden van een blanke meerderheid zelf.

Een derde van de bussen in Vlaams-Brabant rijdt niet uit door staking

Een derde van de bussen in Vlaams-Brabant rijdt niet uit door staking

Foto: Photo News

De stakingsactie bij De Lijn in Vlaams-Brabant, die dinsdag spontaan begon in de Vlaamse Rand en nadien uitbreidde tot de hele provincie, blijft voortduren.

Volgens Annelies Meynaerts van De Lijn reed zaterdagmiddag ongeveer een derde van de bussen niet uit en iets meer dan 20 procent vanmorgen. Het stakingsbeeld is vrijwel identiek in de volledige provincie Vlaams-Brabant.

Met de stakingsactie protesteren de vakbonden tegen tal van problemen zoals het personeelstekort, de foutieve planning van chauffeurs en controleurs met onregelmatige werkroosters tot gevolg die ten koste gaan van het sociaal en familiaal leven, de problemen bij het toekennen van verloven, de slecht werkende personeelsadministratie waardoor er fouten opduiken in de berekening van lonen en vergoedingen, de mank lopende organisatie in de technische diensten...

Na urenlange onderhandelingen donderdag ging de directie ervan uit dat er een voorakkoord bereikt was en het werk vrijdag zou hervat worden. De vakbonden ontkenden dit, wezen de voorstellen af en kondigden een voortzetting van de staking aan. Toen de directie vrijdag een nieuwe vergadering wou bijeenroepen daagde alleen de christelijke vakbond op.

Het ACOD kondigde voor woensdag 13 november een algemene staking aan bij De Lijn in heel Vlaanderen, iets waarvan het ACV zich inmiddels distantieerde. Dinsdag is er een verzoeningsvergadering gepland met een sociaal bemiddelaar.

In een mededeling liet De Lijn ondertussen verstaan dat het donderdag bereikte ontwerpakkoord wel degelijk tegemoetkomt aan de eisen van de stakers. Zo is voorzien dat er een analyse wordt uitgevoerd met het oog op een betere afstemming tussen dag- en maandplanning van de chauffeurs, zullen de lokaal gemaakte afspraken met betrekking tot het opnemen van vakantiedagen worden uitgevoerd, komt er overleg over concrete probleemdossiers, worden de afspraken rond aanwervingen uitgevoerd en geëvalueerd en is er ook overleg gepland over de planning en dienstroosters van de Lijncontroleurs.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures