Dierenrechtenactivisten van Animal Resistance voerden vandaag actie tegen een foie gras-producent in Bekegem, West-Vlaanderen. Een tiental mensen had
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem
  • 2019-11-09 14:00:14 28 dag geleden
  • keer bekeken 4,967
40
gedeelde
Archiefbeeld van de foie gras-producent. Foto: fred debrock

Dierenrechtenactivisten van Animal Resistance voerden vandaag actie tegen een foie gras-producent in Bekegem, West-Vlaanderen. Een tiental mensen had zichzelf vastgeketend aan de kooien van de eenden. Ze werden gearresteerd.

Zaterdagochtend verspreidde Animal Resitance al beelden van de leefomstandigheden van de dieren in Bekegem. ‘Nadat we de beelden van de kooien, de bedrade ondergrond waarin deze dieren moeten leven, de tientallen dode en gewonde eenden zagen, waren we allemaal erg van slag’, vertelt woordvoerder Glenn Lemmens in een persbericht.

De laatste Vlaamse foie gras-producent moet sowieso in 2023 de deuren sluiten, maar Animal Resistance eist dat de bewuste boerderij in de Ichtegemse deelgemeente Bekegem onmiddellijk dicht gaat. Ze weigerden de stal te verlaten tot er een verklaring kwam van minister Weyts. Toen dat niet mogelijk leek, stelden ze voor om vijf van de meest gewonde eenden te mogen bevrijden. Volgens Animal Resistance ging de boer daar echter niet mee akkoord.

De hele actie werd van binnenuit gefilmd en gestreamd via Facebook. Daaruit bleek dat de politie snel ter plaatse was. De activisten kregen het bevel om hun identiteitskaarten te geven en naar buiten te komen. Toen ze dat weigerden, werd overgegaan tot arrestatie.

Michaël Devoldere, woordvoerder van minister Weyts, heeft in een reactie laten weten dat het verbod op dwangvoederen al is goedgekeurd in Vlaanderen. ‘De sluiting is decretaal goedgekeurd, hun strijd is dus achterhaald. Ze zouden dus beter ons voorbeeld proberen te promoten en te exporten naar elders. Te beginnen met Wallonië en Frankrijk’, klinkt het. Minister Weyts bevindt zich momenteel in het Nederlandse Gorinchem, waar hij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening uitgerekend over het Vlaamse dierenwelzijnsbeleid zal toespreken.

Wat denk je van dit verhaal?
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Seal Online Reizen Private Server

Seal Online Reizen Private Server

Welcome to my channel guys Please Like, Komen, Subscribe and share Thank you #sealonline #sealonlineplus #sealplusreizen #sealplusreizenprivateserver ...
Minister Demir erkent: we halen de Europese doelstelling niet

Minister Demir erkent: we halen de Europese doelstelling niet

Foto: belga

Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) erkent het. Vlaanderen haalt de Europese normen voor hernieuwbare energie in 2020 niet. Ze mikt op 2030 maar dan zijn de normen nog strenger.

‘Ik heb het al bij mijn aantreden gezegd: de Europese doelstelling voor hernieuwbare energie in 2020 halen we niet. Daarom focus ik volop op 2030.’ Dat zei minister Demir vanmiddag aan de VRT.

De minister denkt eraan met fiscale maatregelen (subsidies) de Vlaming te stimuleren te investeren in hernieuwbare energie. Hoe ze precies zal tewerkgaan, onderzoekt ze nog.

Demir hoopt dat Vlaanderen de Europese normen voor hernieuwbare energie in 2030 haalt. Gemakkelijk wordt dat allerminst. Zo moet ons land dan een kwart van zijn energie halen uit hernieuwbare energie. We zitten op dit moment aan ongeveer 9 procent.

Ook de uitstoot van broeikasgassen is problematisch. Met de huidige maatregelen kunnen we de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 13,3 procent laten dalen. Europa wil 35 procent.

Op 31 december van dit jaar moet ons land bij de Europese Commissie zijn aangepaste Energie- en Klimaatplan indienen. Een eerste voorstel van ons land werd enkele maanden geleden al door Europa van tafel geveegd.

Vanaf volgend jaar gaat de Commissie het klimaatbeleid van de lidstaten minutieus opvolgen, inclusief sancties. België solliciteert nu al naar boetes, zo schreef deze krant enkele dagen geleden. Het ligt helemaal uit koers.

Het grote zorgenkind is Vlaanderen. Er zijn geen duizend manieren om klimaatbeleid te voeren. In Vlaanderen moet het verschil gemaakt worden in de huizen en in het verkeer. In welke richting minister van Energie ­Zuhal Demir (N-VA) denkt, wil ze nog niet zeggen. Begin december hoopt ze met haar plannen naar de regering te stappen. Maar nu al is duidelijk dat die onmogelijk de hoge verwachtingen van Europa kunnen inlossen. Belangrijke deuren zijn al gesloten. Er komt geen CO2-taks, geen kilometerheffing en de bouw van windmolens wordt door de gemeenten onder vuur genomen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures