Het veldrijden introduceert gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen. Maar is de sport daarmee een voorloper? Zeker niet. Toch is het een belangrijk
Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij
Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij
  • 2019-10-09 16:00:08 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,615
39
gedeelde
Sanne Cant Foto: Photo News

Het veldrijden introduceert gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen. Maar is de sport daarmee een voorloper? Zeker niet. Toch is het een belangrijke opsteker voor vrouwensport.

De veldrijders moeten vanaf dit seizoen inleveren voor hun vrouwelijke collega’s. Het doel: gelijk prijzengeld voor mannen én vrouwen, in de DVV Verzekeringen Trofee en de Superprestige.

Daarmee is het ...

Wat denk je van dit verhaal?
Gelijk prijzengeld in de sport: een stapje dichterbij

Geens: ‘Regering volgt situatie Syriëstrijders op de voet’

Geens: ‘Regering volgt situatie Syriëstrijders op de voet’

Foto: Photo News

De Belgische regering volgt de situatie op de voet in het noorden van Syrië, waar door een militaire operatie van Turkije het gevaar ontstaat dat Belgische Syriëstrijders kunnen ontsnappen uit kampen waar ze nu vastgehouden worden.

Zo reageert het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) woensdag op uitspraken van Paul Van Tigchelt, de directeur van OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse.

Van Tigchelt had in een interview met duidingsprogramma Terzake dinsdagavond gewezen op de risico’s die ontstaan door de inval van Turkije in het noorden van Syrië. Mogelijk kunnen Belgische Syriëstrijders profiteren van de inval om te ontsnappen uit de Koerdische kampen. Het is dan wel een pak moeilijker geworden dan vroeger om met terreurplannen vanuit Syrië naar Europa te reizen, zei Van Tigchelt, maar ‘niet onmogelijk’.

Op de vraag of het veiliger zou zijn om de Belgische Syriëstrijders in ons land te vervolgen, berechten en op te sluiten, antwoordde Van Tigchelt dat dat het voordeel biedt dat we ze dan hier ‘onder controle’ hebben. Als ze in Irak berecht worden, en velen daar na verloop van tijd ook zouden vrijkomen, is die controle er niet. ‘Maar een ideale oplossing bestaat helaas niet’, aldus de OCAD-topman, die de kwestie een ‘dringende aangelegenheid’ noemde.

Impact

‘De directeur van het OCAD heeft zich niet uitgesproken tegen een berechting in Irak, een piste die verder wordt onderzocht door België, in een Europees kader, met respect voor de mensenrechten’, reageert het kabinet-Geens woensdag. ‘De directeur heeft er wel op gewezen dat de gewijzigde situatie ook een impact kan hebben op de situatie van de Syriëstrijders ter plaatse.’

‘Het is niet ondenkbeeldig dat de Syriëstrijders uit de kampen, waar ze nu vastgehouden worden, zullen kunnen ontkomen en uiteindelijk ongecontroleerd naar België zullen proberen terug te keren. Het is op dat gevaar dat onze veiligheidsdiensten wijzen. De regering volgt de situatie op de voet en zal hierin haar verantwoordelijkheid nemen en beslissen wat het beste is voor de veiligheid van de burgers’, zegt het kabinet.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures