‘We gaan de beslissing van Liesbeth Homans om onze burgemeester niet te benoemen aanvechten voor de rechtbank’, kondigt Begrotingsminister Sophie Wil

Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’

Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’

Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’

Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’

Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’
Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’
  • 2019-02-11 09:00:04 9 maanden geleden
  • keer bekeken 4,451
39
gedeelde
Sophie Wilmès Foto: Photo News

‘We gaan de beslissing van Liesbeth Homans om onze burgemeester niet te benoemen aanvechten voor de rechtbank’, kondigt Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) aan.

Wilmès, federaal minister van Begroting en gemeenteraadslid in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is niet te spreken over de aankondiging van Vlaams minister Homans (N-VA) om haar burgemeester niet te benoemen.

‘Dat is een flagrante ontkenning van de democratie in de faciliteitengemeenten en miskenning van de rechten van de Franstaligen.’ Volgens de minister gaat Homans niet alleen in tegen een arrest van de Raad van State, maar miskent ze ook een recent arrest van het Hof van Cassatie. ‘Dat zegt zelfs dat het volstaat dat een Franstalige in de faciliteitengemeenten slechts één keer moet vragen om in het Frans aangeschreven te worden.’

Ze betreurt dat Liesbeth Homans langs deze weg het communautaire vuur opnieuw wil oppoken. ‘We hebben de voorbije jaren federaal getoond dat het loont om het communautaire aan de kant te schuiven. Dat is belangrijk om ons land ook in de toekomst verder sociaaleconomisch op de rails te zetten. Het is haar verantwoordelijkheid en die van de N-VA als dat niet meer kan. Ik pleit voor een communautaire standstill. Dat is in het belang van iedereen, Vlamingen en Franstaligen.’

Wat denk je van dit verhaal?
Wilmès: ‘Homans miskent flagrant de Franstaligen hun rechten’

Sebbe De Buck wordt achtste in slopestyle op WK snowboard na afgelaste finale

Foto: AFP

Sebbe De Buck heeft op het WK snowboarden in het Amerikaanse Park City de slopestylecompetitie beëindigd als achtste. De Buck behaalde een score 82.50 in de kwalificaties. Die score werd door de jury uiteindelijk als einduitslag vastgelegd nadat de gehele finale afgelast moest worden door stormweer. Seppe Smits (66.50), die de finale niet haalde in de Verenigde Staten, strandde op de twaalfde plaats.

Het goud was voor de negentienjarige Amerikaan Chris Corming (93.25). Hij haalde het nipt voor de Canadees Mark McMorris (93.00) en de Amerikaan Judd Hennkes (90.50). De Amerikaanse olympisch kampioen Redmond Gerard (72.50) werd pas elfde.

Bij de vrouwen was het goud voor de zeventienjarige Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synott (91.75), voor de Noorse Silje Norendal (88.75) en de Amerikaanse olympisch kampioene Jamie Anderson (87.25). Loranne Smans werd 23e.

Golden State Warriors ontsnappen tegen Miami Heat

Foto: USA TODAY Sports

De Golden State Warriors hebben zondag in de NBA een zwaarbevochten overwinning geboekt op Miami Heat. De titelhouder zegevierde in de eigen Oracle Arena met 120-118.

Een poging van Dion Waiters om de Heat in de laatste seconde met een driepunter nog de winst te bezorgen, miste de ring.

DeMarcus Cousins maakte het verschil door vijf seconden voor tijd twee vrije worpen raak te gooien. Kevin Durant was de beste schutter bij de Warriors met 39 punten, Klay Thompson (29) en Stephen Curry (25) leverden ook een flinke bijdrage aan de veertigste zege van het seizoen. Bij Miami kwam Josh Richardson tot 37 punten.

LeBron James kreeg met de LA Lakers een 143-120 nederlaag te verwerken bij de Philadelphia 76ers. De superster van de Lakers kwam in Philadelphia tot 18 punten en 10 rebounds. James stond in de schaduw van Joel Embiid, die namens de thuisclub 37 punten bij elkaar gooide en 14 rebounds pakte.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures