Er zijn forse investeringen nodig om landen tegen de gevolgen van klimaatverandering te beschermen. In 2030 kunnen meer dan 100 miljoen mensen onder
„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”
„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”
  • 2019-09-10 05:40:13 2 maanden geleden
  • keer bekeken 3,289
47
gedeelde

Er zijn forse investeringen nodig om landen tegen de gevolgen van klimaatverandering te beschermen. In 2030 kunnen meer dan 100 miljoen mensen onder de armoedegrens terecht komen, stelt een rapport van de Global Commission on Adaptation, een internationale klimaatcommissie waarvan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de initiatiefnemer is.

Volgens de commissie moet er wereldwijd in de periode tussen 2020 en 2030 op vijf terreinen 1600 miljard euro geïnvesteerd worden. Die investeringen kunnen een rendement van ruim 6000 miljard euro genereren. Het gaat om vroege signaleringssystemen, klimaatbestendige infrastructuur, het verbeteren van landbouw in droge gebieden, de bescherming van mangroves en investeringen om waterbronnen duurzaam te maken.

Nederland verzorgt in 2020 een wereldtop waarop een actieplan tegen klimaatverandering wordt gepresenteerd.

Wat denk je van dit verhaal?
„Investeringen moeten klimaatschade voorkomen”

Taakverdeling EU-commissarissen onthuld

Ursula von der Leyen maakt dinsdag bekend welke portefeuilles de beoogde leden van de nieuwe Europese Commissie krijgen. De aanstaande voorzitter van het dagelijks EU-bestuur zal rond het middaguur ook duidelijk maken hoe het werk wordt georganiseerd.

De Duitse politica kondigde eerder aan dat Frans Timmermans direct onder haar eerste vicevoorzitter wordt. Ingewijden gaan ervan uit dat hij de portefeuille klimaat krijgt. Hij zou dan alles wat te maken heeft met klimaatbeleid en duurzaamheid moeten overzien. Pas bij de officiële presentatie is er zekerheid, klinkt wel als voorbehoud.

De Deense Margrethe Vestager zou dan als de andere eerste vicevoorzitter mogelijk de verantwoordelijkheid krijgen voor alles wat met digitale zaken te maken heeft, zoals het beleid voor e-commerce. De Nederlandse regering had ingezet op een van deze twee portefeuilles, zodat Timmermans aan de top van de Brusselse informatiepiramide blijft.

Wellicht stelt Von der Leyen nog meer vicevoorzitters aan, zoals de Spaanse buitenlandchef Josep Borrell. De ploeg telt tien sociaaldemocraten, negen christendemocraten, zes liberalen, een conservatief en een groene. Op een na is de helft vrouw.

De kandidaten worden nog ondervraagd door het Europees Parlement. Als ze dat doorstaan, kunnen ze op 1 november aan de slag.

'Overheid kocht meubels van prinses Juliana die al staatseigendom waren'

'Overheid kocht meubels van prinses Juliana die al staatseigendom waren'

De Nederlandse staat heeft in de jaren 80 miljoenen voor meubelstukken van prinses Juliana betaald terwijl ze al staatseigendom waren. Dat meldt NRC op basis van eigen onderzoek naar de aankoop van vier paleisinventarissen, tussen 1982 en 2009.

Het zou gaan om zeker 300 waardevolle meubelstukken uit de collectie van paleis Het Loo. Ze werden begin 19e eeuw op staatskosten besteld door koning Lodewijk Napoleon, de broer van Napoleon Bonaparte, schrijft NRC. Ook zitten er meubels bij uit de periode van koning Willem I.

De overheid betaalde zo'n 20 miljoen euro voor de inventaris van Het Loo. Voor welk deel precies dubbel is betaald moet "diepgaand archiefonderzoek" worden gedaan.

Hoffunctionarissen zouden in 1969 ten onrechte hebben geconcludeerd dat alle meubels op Het Loo "volledig eigendom van de koninklijke familie" waren. Die conclusie is daarna decennia leidend geweest.

De NRC berichtte gisteren al dat de overheid dubbel betaalt voor het onderhoud van paleismeubels. Premier Rutte zei in een reactie te betwijfelen of dat het geval is. Hij benadrukte dat het "verschrikkelijk ingewikkeld" is de exacte betalingen vast te stellen. De koninklijke familie zou sowieso niets bewust verkeerd hebben gedaan, aldus Rutte.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures