De SGP gaat twee mediators aanstellen in het binnen de partij ontstane conflict over de stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE).
SGP: Twee mediators in VOE-conflict

SGP: Twee mediators in VOE-conflict

SGP: Twee mediators in VOE-conflict

SGP: Twee mediators in VOE-conflict

SGP: Twee mediators in VOE-conflict

SGP: Twee mediators in VOE-conflict
SGP: Twee mediators in VOE-conflict
  • 2019-09-09 16:40:08 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,802
40
gedeelde

De SGP gaat twee mediators aanstellen in het binnen de partij ontstane conflict over de stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE).

Dat schrijft het partijbestuur maandag in een persbericht. Dat er twéé „onafhankelijke deskundigen” worden aangewezen om te adviseren en te bemiddelen, vloeit voort uit een eerder gedaan verzoek van het VOE-bestuur, schrijft het partijbestuur.

De twee mediators gaan zich bezighouden met de afhandeling van een klacht die een VOE-werknemer dit voorjaar indiende over het VOE-bestuur, een klacht waarover vertrouwenspersoon Rien Hoek, tevens partijbestuurslid, een rapport schreef. Tevens krijgen de bemiddelaars de opdracht „onderzoek te doen naar de gang van zaken”, meldt het persbericht.

Het partijbestuur lijkt met dit laatste te doelen op de commotie die begin juli in en rondom de SGP ontstond. Het conflict met de VOE-werknemer, die zijn bestuur onzorgvuldig omgaan met subsidies verwijt, alsmede intimiderend gedrag en een onveilig werkklimaat, kwam via de Telegraaf op straat te liggen. Uit publicaties in allerlei media bleek vervolgens dat in diverse geledingen van de partij, waaronder de jongerenorganisatie, al meerdere jaren onvrede bestaat over het functioren van het VOE-bestuur en over de wijze waarop het partijbestuur op signalen hieromtrent reageerde.

Het rapport dat de twee mediators moeten gaan opstellen „zal uitmonden in aanbevelingen aan het VOE-bestuur en aan het partijbestuur”, aldus het persbericht. Of de mediators al daadwerkelijk zijn aangesteld en wie zij zijn, vermeldt het partijbestuur niet.

„Een delegatie van het partijbestuur gaat binnenkort in gesprek met de klager over de arbeidsrechtelijke aspecten van hem als nieuwe werknemer van het partijbestuur op het partijbureau”, aldus het persbericht.

Wat betreft de voorgenomen herstructurering van alle internationele activiteiten van de SGP „zijn inmiddels voorstellen ontwikkeld die door het partijbestuur zullen worden besproken.”

Wat denk je van dit verhaal?
SGP: Twee mediators in VOE-conflict

Dode door schietpartij in Luik

In Luik is maandagochtend een agent zeer ernstig gewond geraakt toen een man hem van dichtbij in zijn hoofd schoot. Een collega-agent heeft de schutter vervolgens doodgeschoten.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de 33-jarige agent niet overleden, maar volgens het Openbaar Ministerie is hij wel hersendood. De minister van Binnenlandse Zaken en vele korpsen in het land hadden in de ochtend al hun medeleven betuigd.

De agent werd beschoten bij een routinecontrole van een auto waarin een man leek te slapen. Die haalde rond 08.20 uur direct een vuurwapen tevoorschijn en vuurde. De agent werd in zijn hoofd geraakt.

De politieman is volgens Belgische media vader van drie kinderen. De straat waar is geschoten is afgesloten voor verkeer.

De burgemeester van de stad sprak meteen zijn steun uit aan het politiekorps. Vorig jaar mei werden in Luik twee agentes doodgeschoten door een gevangene die met verlof was.

Gasunie vervoert restwarmte naar Den Haag

Staatsbedrijf Gasunie gaat leidingen aanleggen om restwarmte uit de Rotterdamse haven naar Den Haag te vervoeren. Dat meldt minister Eric Wiebes (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor het warmtenet in Zuid-Holland is in 2019 15 miljoen euro gereserveerd. Voor de periode tussen 2020 en 2030 trekt Wiebes 75 miljoen euro uit. Bij volledige aanleg van het net in Zuid-Holland kan het kabinet 2 tot 3 megaton CO2 besparen.

Gasunie ziet voor zichzelf ook een nieuwe rol als warmtetransportbeheerder. Het bedrijf richtte zich voorheen vooral op het vervoeren van gas vanuit Groningen, maar daar wordt de gaskraan geleidelijk dichtgedraaid.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures