In Luik is maandagochtend een agent zeer ernstig gewond geraakt toen een man hem van dichtbij in zijn hoofd schoot. Een collega-agent heeft de schutt

Dode door schietpartij in Luik

Dode door schietpartij in Luik

Dode door schietpartij in Luik

Dode door schietpartij in Luik

Dode door schietpartij in Luik
Dode door schietpartij in Luik
  • 2019-09-09 15:40:09 2 maanden geleden
  • keer bekeken 2,761
47
gedeelde

In Luik is maandagochtend een agent zeer ernstig gewond geraakt toen een man hem van dichtbij in zijn hoofd schoot. Een collega-agent heeft de schutter vervolgens doodgeschoten.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de 33-jarige agent niet overleden, maar volgens het Openbaar Ministerie is hij wel hersendood. De minister van Binnenlandse Zaken en vele korpsen in het land hadden in de ochtend al hun medeleven betuigd.

De agent werd beschoten bij een routinecontrole van een auto waarin een man leek te slapen. Die haalde rond 08.20 uur direct een vuurwapen tevoorschijn en vuurde. De agent werd in zijn hoofd geraakt.

De politieman is volgens Belgische media vader van drie kinderen. De straat waar is geschoten is afgesloten voor verkeer.

De burgemeester van de stad sprak meteen zijn steun uit aan het politiekorps. Vorig jaar mei werden in Luik twee agentes doodgeschoten door een gevangene die met verlof was.

Wat denk je van dit verhaal?
Dode door schietpartij in Luik

Gasunie vervoert restwarmte naar Den Haag

Staatsbedrijf Gasunie gaat leidingen aanleggen om restwarmte uit de Rotterdamse haven naar Den Haag te vervoeren. Dat meldt minister Eric Wiebes (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor het warmtenet in Zuid-Holland is in 2019 15 miljoen euro gereserveerd. Voor de periode tussen 2020 en 2030 trekt Wiebes 75 miljoen euro uit. Bij volledige aanleg van het net in Zuid-Holland kan het kabinet 2 tot 3 megaton CO2 besparen.

Gasunie ziet voor zichzelf ook een nieuwe rol als warmtetransportbeheerder. Het bedrijf richtte zich voorheen vooral op het vervoeren van gas vanuit Groningen, maar daar wordt de gaskraan geleidelijk dichtgedraaid.

Belgische informateurs krijgen weer meer tijd

De twee informateurs die de weg moeten effenen voor de vorming voor een federale regering in België krijgen zoals verwacht meer tijd. De Belgische koning Filip heeft de opdracht voor de zesde keer verlengd. De zuiderburen gingen eind mei naar de stembus.

Het staatshoofd heeft de sociaaldemocratische minister van staat Johan Vande Lanotte en de liberale vicepremier Didier Reynders „gevraagd een aantal punten van overeenstemming uit te werken om op korte termijn de vorming van de federale regering aan te vatten”. Van de twee informateurs wordt verwacht op zijn laatst begin oktober met een eindverslag te komen.

In Vlaanderen werd in mei vooral rechts gestemd, terwijl in Wallonië en Brussel linkse partijen het goed deden. Alleen Brussel heeft inmiddels een gewestelijke regering gevormd. In Wallonië lijkt een akkoord aanstaande en in de Vlaamse formatie komt ook schot.

België is wereldrecordhouder formeren: het duurde na de verkiezingen in 2010 541 dagen voordat er een regering was.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures