Heb jij je het afgelopen jaar suf getikt op je scherm bij het spelen van Super Mario Run? Dan heb jij misschien wel bijgedragen aan het financieel su
Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games
Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games
  • 2020-02-13 08:45:19 5 dag geleden
  • keer bekeken 0
0
gedeelde

Het uitstapje van Nintendo in de smartphone-markt legt geen windeieren. Daarmee willen we niet aangeven dat Nintendo daadwerkelijk smartphones heeft uitgebracht, al zou dat ons niet eens tegenstaan. We hebben het over de apps die Nintendo de laatste tijd de wereld in heeft geholpen. Eerder zagen we natuurlijk al Pokémon GO! verschijnen, maar dat is inmiddels weer een tijdje geleden en sindsdien zijn er een aantal hardlopers bijgekomen.

Super Mario Run en Mario Kart Tour leverden respectievelijk 76 en 86 miljoen dollar op. Flinke bedragen, maar ze halen het niet bij Nintendo's kampioen van de microtransacties. Stijf bovenaan staat namelijk Fire Emblem Heroes, dat spelletje haalde alleen al meer op dan alle andere games bij elkaar. Ongeveer tweederde van Nintendo's opbrengst uit mobiee games komt van Fire Emblem Heroes. Ongeveer 650 miljoen dollar werd opgehaald met dat spel. De eerst volgende verdiener is Animal Crossing: Pocket Camp met ongeveer 120 miljoen dollar.

Cash Money

Pokémon GO! komt niet eens voor in de top 6, dat terwijl het spel in Nederland zo populair is geweest. De meeste van Nintendo's games zijn in Nederland wel beschikbaar maar niet echt aangeslagen. Vooral op de Japanse markt doen deze games het qua financiën erg goed, alleen al doordat Nederlanders wat terughoudender zijn met het betalen voor een aantal munten in een app. Een andere reden is dat de games die het in Nederland goed doen, zoals Super Mario Run, een eenmalige licentie vragen, in plaats van een terugkerend tarief.

(via)

Wat denk je van dit verhaal?
Nintendo haalde miljard dollar uit smartphone-games

'Huawei blijft groeien in China, ondanks inkrimping markt'

'Huawei blijft groeien in China, ondanks inkrimping markt'

Huawei is iedere week wel in het nieuws geweest. Dat is niet altijd positief nieuws geweest, maar vandaag is dat wel het geval. Het bedrijf is namelijk flink gegroeid in China. Dat zou je haast niet zeggen na al het negatieve nieuws over spionage en handelsverboden. Toch heeft Huawei steeds meer de touwtjes in handen in het thuisland. Niet dat Huawei nog niet de overhand had in China, maar het is nu wel heel duidelijk welke smartphones het meest verkocht worden.

Terwijl er in China ongeveer 15 miljoen minder smartphones verkocht werden in 2019 vergeleken met 2018, is de verkoop bij Huawei met 11% gestegen. Van 30 miljoen toestellen naar 33,3 miljoen toestellen. Dat zegt natuurlijk nog niets over hoe de concurrentie het doet in vergelijking met Huawei. Huawei is van een marktaandeel van 29,8% in 2018 gegaan naar een marktaandeel van 39% in 2019. En forse groei en ook een flinke positie. Huawei heeft nu dus bijna de helft van de Chinese smartphone-markt in handen. Lekker voor ze.

Grote kloof

De eerstvolgende concurrent is Oppo met een marktaandeel van 16,4% en 14 miljoen verkochte smartphones. Op de derde plaats vinden we Vivo met een marktaandeel van 15,4% op 13,1 miljoen verkochte smartphones. Terwijl Huawei met 11% is gegroeid, zijn Oppo en Vivo respectievelijk met 25% en 29% gedaald. Deze figuren zeggen echter niets over de werldwijde markt, maar binnen het eigen land kan Huawei naar een fijn 2019 kijken.

 (via)

 

Huawei Mate 30 Pro komt naar Nederland

Huawei Mate 30 Pro komt naar Nederland

Het mag dan eindelijk toch waar worden, de Huawei Mate 30 Pro komt toch naar Nederland. Het bijzondere toestel heeft relatief lang op zich laten wachten. Huawei kondigde het toestel namelijk al aan in september van vorig jaar. Al vanaf de lancering was echter bekend dat het toestel niet voorzien zou worden van Google Play Services. Dat is best een dingetje, zonder die diensten kunnen apps bijvoorbeeld niet zomaar je locatie uitlezen. Dat is toch vrij onhandig wanneer je wil navigeren naar je volgende bestemming of opgehaald wil worden door een Uber-taxi. Verder heb je ook geen toegang tot de Google Play Store, je zult dus wat meer moeite moeten doen om je favoriete apps te kunnen installeren, als dat al mogelijk is.

De Huawei Mate 30 Pro is het eerste toestel van Huawei dat met deze hindernis op de markt komt. Het toestel heeft een getrapte release door heel Europa gekregen. Dat wil zeggen dat het toestel niet zomaar overal te koop was bij de lancering. In China ging de verkoop gewoon van start maar in Europa hebben we wat langer moeten wachten. De Mate 30 Pro heeft zich een weg naar het Noorden gebaand. In Madrid werd in eerste instantie een klein aantal telefoons verkocht, dat is later uitgebreid. Toen volgden Italië, Zwitserland, Duitsland, België en nu dan eindelijk ook Nederland.

Prijzig paradepaardje

Dat wil overigens niet zeggen dat je het toestel zomaar in je webshop-winkelmandje kunt stoppen. Net als in Spanje en andere Europese landen het geval was begint de lancering voorzichtig met een beperkt aantal verkooppunten. Zeer beperkt. De Mate 30 Pro kun je vanaf eind februari aanschaffen bij de MediaMarkt, maar dan alleen de MediaMarkt bij de Amsterdam Arena. Het is ook nog niet zeker wat het toestel mag gaan kosten, maar in België wordt een prijskaartje van 1099 euro aangehouden.

(via)

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures