De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm heeft een nieuwe chipset voor mid-range smartphones uit de doeken gedaan: de Snapdragon 712. Op allerlei punten

Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment

Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment

Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment

Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment

Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment
Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment
  • 2019-02-08 08:45:06 8 maanden geleden
  • keer bekeken 4,679
37
gedeelde

Qualcomm is verreweg de bekendste en grootste chipleverancier voor smartphones ter wereld. Aan de naam van de chips herken je direct met wat voor soort telefoon je te maken hebt. De Snapdragon 200 en 400 serie vinden we in budgettelefoons, de Snapdragon 600 in het middensegment en de Snapdragon 800 reeks bij de high-end toestellen.

Vorig jaar mei voegde Qualcomm een nieuwe chipserie toe aan haar assortiment: de Snapdragon 700 reeks. Van een ‘reeks’ kunnen we eigenlijk nog niet spreken, want vooralsnog bestaat deze uit één model: de Snapdragon 710. Deze week voegt de chipbakker er een tweede aan toe: de Snapdragon 712.

Dit moet je weten over de Snapdragon 712

Zoals de naam al doet vermoeden is de Snapdragon 712 een geüpgradede variant van de Snapdragon 710. Net als zijn voorloper telt hij acht kernen (octa-core). Hij is opgedeeld in twee clusters. Het ene cluster bestaat uit twee high performance Kryo 360 cores die geklokt zijn op 2,3 GHz, de ander wordt gevormd door zes Kryo 360 cores die ieder een kloksnelheid van 1,7 GHz hebben. Zijn voorganger wist topsnelheden te halen tot 2,2 GHz. Volgens Qualcomm neemt het prestatieniveau van de nieuwe chipset met 10 procent toe, wat hem naar eigen zeggen ideaal maakt voor gaming en 4K HDR-video’s.

Qualcomm Snapdragon 712

Net als de Snapdragon 710 heeft de Snapdragon 712 dezelfde grafische processor: de Adreno 612. De fabrikant hanteert het 10nm productieprocedé om de nieuwste chip te maken. Hoe lager dit getal, des te kleiner de processor en des te energiezuiniger hij is. Een andere eigenschap die de Snapdragon 712 gemeen heeft met zijn voorloper, is het modem. Dat is een X15 LTE modem. Deze ondersteunt 4x4 MIMO, wat simpel gezegd inhoudt dat hij meerdere antennes heeft en daardoor down- en uploadsnelheden van respectievelijk 800 Mbps en 150 Mbps haalt.

Qualcomm heeft ook aan de cameraliefhebber gedacht. De Snapdragon 712 ondersteunt twee camera’s van ieder 20 megapixels, of een single-lens camera met een maximale resolutie van 32 megapixels. Ook benadrukt de fabrikant hoe snel de processor de batterij kan opladen. Dankzij de ondersteuning van Qualcomm Quick Charge 4+ is de batterij voor de helft opgeladen in slechts een kwartiertje tijd.

Beschikbaarheid

De Snapdragon 712 is vanaf vandaag beschikbaar voor smartphoneproducenten. Wanneer we echter de eerste telefoons met de nieuwe chipset kunnen verwachten, of welke modellen dat zullen zijn, houdt Qualcomm nog even voor zich. Wat we wel weten is dat we hem straks in telefoons uit het middensegment kunnen vinden.

Bron

Wat denk je van dit verhaal?
Qualcomm onthult Snapdragon 712 voor middensegment

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht