Het duurt vermoedelijk nog wel even voordat Huawei haar nieuwste vlaggenschepen aankondigt. Toch wordt er al druk gespeculeerd over de toestellen. Al

Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro

Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro

Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro

Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro

Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro
Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro
  • 2019-02-07 12:45:03 8 maanden geleden
  • keer bekeken 4,382
44
gedeelde

Het Mobile World Congress (MWC) loert om de hoek. Op een van de grootste smartphonebeurzen ter wereld verwachten we een schiplading aan nieuwe smartphones, waaronder van HMD Global en Sony. Motorola onthult deze week de Moto G7-reeks, Samsung toont haar paradepaardjes -de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10e en Galaxy S10 Plus- op woensdag 20 februari.

Een andere afwezige is naar verwachting Huawei. Als we het geruchtencircuit mogen geloven, staat de Chinese smartphoneproducent op het punt om tenminste twee nieuwe toestellen uit de doeken te doen: de Huawei P30 en Huawei P30 Pro. Een paar weken geleden doken de eerste berichten op over de vermeende specificaties van de vlaggenschepen, waarover straks meer. Vandaag zien we de nieuwe toppers van Huawei voorbijkomen in vroegtijdig gelekte foto’s van beschermhoesjes.

Vier camera’s

De plaatjes zijn afkomstig van Spigen, een grote fabrikant van smartphoneaccessoires. Ze geven vanzelfsprekend geen details vrij over de hardware onder de motorkap. Daarentegen geven ze wel inzicht in het camerasysteem en de vormgeving. Laten we beginnen met de camera’s. Als we de foto’s mogen geloven, krijgt de Huawei P30 drie lenzen met daaronder een dubbele LED-flitser. Zijn grote broer krijgt er maar liefst vier. De dual-tone flitser bevindt zich niet onder de lenzen, maar rechts daarvan. Details over de lenzen ontbreken vooralsnog. We gaan ervan uit dat hij, net als de Huawei Mate 20 Pro, in ieder geval een groothoeklens heeft. De beeldsensoren zijn mogelijk afkomstig van Sony.

Wat betreft het beeldscherm zien we op de plaatjes een duidelijk ‘notch’ in de vorm van een regendruppel. Een gat in het scherm zoals Samsung en Honor, het dochterbedrijf van Huawei, reeds hebben gedaan, is kennelijk nog een brug te ver voor de Chinezen. Ook zien we nergens op de plaatjes een fysieke vingerafdrukscanner. Wellicht ligt deze sensor onder het beeldscherm, wat op zijn beurt inhoudt dat zowel de P30 als P30 Pro een OLED-scherm krijgen.

Huawei P30 Pro conceptfoto

Tot slot zien we nog iets anders op de foto’s. Op het scherm is goed leesbaar de datum 28 maart te lezen. Dat is hoogstwaarschijnlijk de dag dat Huawei beide toestellen aan het grote publiek onthult. Uitnodigingen voor het evenement zijn tot op heden niet verstuurd.

Specificaties

Datgeen we uit de gepubliceerde foto’s kunnen afleiden, komt overeen met de geruchten die we afgelopen maand hoorden. Volgens deze geluiden krijgt de Huawei P30 een 6,1 inch groot OLED-display. Het beeldscherm van de Huawei P30 Pro is naar verluidt 6,5 inch in doorsnee. De schermresolutie is vooralsnog onbekend.

Verder hebben we geruchten gehoord over een HiSilicon Kirin 980 octa-core processor, 8GB of 12GB aan werkgeheugen, een koptelefoonaansluiting en Android 9.0 Pie met EMUI 9.1 als skin. Verder hebben we roddels voorbij zien komen over een 4200 mAh accu die 40 watt SuperCharge ondersteunt. Dat geldt echter alleen voor de Huawei P30 Pro.

Via

Wat denk je van dit verhaal?
Zoveel camera’s krijgen de Huawei P30 en P30 Pro

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht