Ontwikkelaars die een app in de Google Play Store willen zetten, moeten hiervoor een deel aan Google afstaan. Het gaat daarbij om een percentage van

Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten

Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten

Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten

Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten

Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten
Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten
  • 2019-02-06 12:45:06 1 years ago
  • keer bekeken 4,918
24
gedeelde

Dat vertelde Sundar Pichai, CEO van Google, deze week in een bijeenkomst met investeerders bij de presentatie van de kwartaalcijfers, zo meldt Business Insider.

Het opzetten en onderhouden van een applicatiewinkel vergt veel inspanning. De apps die hier worden aangeboden moeten in de eerste plaats veilig zijn voor gebruikers. Google en Apple controleren zowel handmatig als met geautomatiseerde systemen of apps malware of andere kwaadaardige codes bevatten. Ook regelt Google de afhandeling van microtransacties, de bandbreedte om games te downloaden en after sale service (als je bijvoorbeeld geld terugvraagt). De Play Store telt ruim 2,1 miljoen applicaties, de App Store blijft met net geen 2 miljoen niet ver achter.

Je kunt vast wel voorstellen dat het veel werk is en behoorlijk wat geld kost om deze operatie te runnen. Om die reden vragen zowel Google als Apple een stukje van de opbrengsten van de ontwikkelaars. We hebben het dan over 30 procent van de opbrengst. Als je als app-ontwikkelaar één miljoen euro verdient met je app, moet je 300.000 euro daarvan afstaan aan de techgiganten.

‘Geen verandering’

De afgelopen jaren is er dan ook meer dan eens discussie geweest of dit percentage wel gerechtvaardigd is, of dat het misschien niet naar beneden kan. Google moet hier niets van weten, zo vertelde Sundar Pichai deze week aan investeerders. Eén van de aanwezigen vroeg zich namelijk af wat voor impact ‘alternatieve app-distributiekanalen’ hebben op de omzet van de Play Store. Pichai vertelde dat zijn bedrijf vasthoudt aan de vergoeding van 30 procent en geen plannen heeft om hier aan te tornen. “Er is een duidelijke uitruil [tussen ontwikkelaars en Google] en het is de standaard in onze industrie”, aldus de topman.

De ‘alternatieve app-distributiekanalen’ waar de investeerder had over heeft, is een directe verwijzing naar Epic Games. Deze studio is verantwoordelijk voor de game Fortnite Battle Royale. De game verscheen afgelopen jaar in de App Store, maar is tot op heden niet in de Play Store te vinden. Android-gebruikers die het spel willen spelen moeten zich melden op de website van Epic Games. Daar kunnen zij Fortnite gratis downloaden en installeren. Op deze manier hoeft de game-studio geen 30 procent af te dragen aan de zoekmachinegigant. Uiteraard kost het onderhouden en in de lucht houden van de site en shop geld, maar per saldo houdt Epic Games er meer aan over dan door Google haar gage te betalen.

Disproportioneel

Tim Sweeney, oprichter en CEO van Epic Games, vertelde afgelopen jaar in een interview met Business Insider dat hij een percentage van 30 procent “disproportioneel” vindt. De resterende 70 procent is volgens hem onvoldoende om personeel te betalen die games te ontwikkelen en onderhouden. Aangezien Android-gebruikers ook apps buiten de Play Store om kunnen downloaden, besloot Epic Games om Fortnite voor Android via haar eigen kanaal aan te bieden. Volgens schattingen heeft dit Google tot op heden een slordige 50 miljoen dollar aan omzet gekost.

BronAds Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Wat denk je van dit verhaal?
Google houdt vast aan percentage Play Store opbrengsten

ADVERTISING

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network
expolifestyle.com