Het Unicode Consortium heeft het groene licht gegeven voor 230 nieuwe emoji. We moeten er wel nog even op wachten: ze verschijnen pas in de tweede he

230 nieuwe emoji in aantocht

230 nieuwe emoji in aantocht

230 nieuwe emoji in aantocht

230 nieuwe emoji in aantocht

230 nieuwe emoji in aantocht
230 nieuwe emoji in aantocht
  • 2019-02-06 11:45:07 9 maanden geleden
  • keer bekeken 4,502
29
gedeelde

Communicatie vindt tegenwoordig op de meest uiteenlopende manieren plaats. Vroeger schreven we brieven, verstuurden we postduiven, gebruikten we rooksignalen, etc. Uitvindingen als de telegraaf en telefoon brachten daar verandering in. Dat geldt ook voor de komst van de mobiele telefoon. Tot grofweg 10 jaar geleden belden we elkaar, of stuurden we degene aan de andere kant een sms’je. Sinds de introductie van de smartphone is dat wederom veranderd. Tegenwoordig zeggen we wat er in ons omgaat door een statusupdate te plaatsen of een appje te versturen.

Een nieuwe trend die de laatste jaren enorm in zwang is geraakt, zijn de emoji. Aan de hand van een versimpeld plaatje communiceren we met elkaar. ‘Een plaatje zegt meer dan duizend woorden’ wordt wel eens gezegd. Die vlieger gaat zeker op voor emoji.

Deze nieuwe emoji kunnen we verwachten

Het huidige palet aan emoji is kennelijk niet genoeg om ons uit te drukken. Daarnaast voelen sommigen zich buitengesloten of niet erkend, omdat er geen emoji beschikbaar is die van toepassing is op zijn of haar situatie. Zodoende komen er ieder jaar tientallen nieuwe emoji bij. Afgelopen jaar keurde het Unicode Consortium, de instantie die de introductie van nieuwe emoji moet goedkeuren, 70 nieuwe emoji goed.

Dit jaar doet het Consortium er een schepje bovenop. Voor komend jaar liggen er maar liefst 230 nieuwe emoji in het verschiet. Het gaat om nieuwe varianten van bestaande emoji, zoals een bruin- en een witgekleurd hartje, maar ook om geheel nieuwe plaatjes. Zo kunnen we straks onder meer een mechanische arm verwachten, maar ook bijvoorbeeld een oor met een gehoorapparaat. Voor dove en slechthorende mannen en vrouwen en mensen in een rolstoel zijn eveneens een aantal nieuwe emoji ontwikkeld. Er zijn ook verschillende nieuwe dieren ontwikkeld, zoals een orang-oetan, stinkdier, luiaard en flamingo.

Ook kunnen we heel wat nieuwe etenswaar verwachten. Zo vinden we op de lijst van Unicode Consortium onder meer wafels, falafel, oesters, boter en ijsblokjes. Nog even en je kunt je familie, vrienden en collega’s duidelijk maken dat je aan het vliegeren, duiken of jojoën bent. Tot slot maken voorwerpen als een scheermes, pleister en stethoscoop hun debuut. De gehele lijst vindt je op de website van het Unicode Consortium. De bovenstaande video laat ze eveneens alle 230 zien.

Beschikbaarheid

De nieuwe emoji zijn jammer genoeg niet direct beschikbaar. Dat komt omdat techbedrijven en fabrikanten als Apple, Samsung en Huawei ze eerst moeten implementeren. Daarvoor is een software-update nodig. Daar gaan de bedrijven de komende maanden hard aan werken. Naar verwachting krijgen we de nieuwe emoji in de tweede helft van 2019 te zien. Nog eventjes geduld dus.

Wat denk je van dit verhaal?
230 nieuwe emoji in aantocht

ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht