Patrick Roest wist dat hij boven zichzelf moest uitstijgen om de tijd van de Noor Sverre Lunde Pedersen (6.07,16) op de 5000 meter te verslaan. Hij p

Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’

Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’

Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’

Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’

Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’
Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’
  • 2019-02-07 19:50:05 10 maanden geleden
  • keer bekeken 4,207
13
gedeelde

Patrick Roest wist dat hij boven zichzelf moest uitstijgen om de tijd van de Noor Sverre Lunde Pedersen (6.07,16) op de 5000 meter te verslaan. Hij probeerde het, maar het lukte niet. ,,Ik wist wat voor rondjes Sverre had gereden. Dus het was zeker alles of niets", zei Roest bij de NOS.


,,Ik hoopte iets bijzonders te kunnen doen, maar dat zat er niet in. 4 ronden voor het einde was het op. Nu voel ik me extreem slecht, ik ben echt kapot."

'Wat Sverre doet, is heel bijzonder'
De 23-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma moest met 6.11,70 genoegen nemen met het zilver voor Sven Kramer, die 8-voudig wereldkampioen is op deze afstand. Dat de Noren uitzinnig zijn is logisch, vond Roest. ,,Het is een tijd geleden dat iemand anders dan Kramer wint op deze afstand. Wat Sverre hier doet, is heel bijzonder. Hij was echt de beste vandaag."

Wat denk je van dit verhaal?
Roest na zilver op 5000 meter: ‘Voel me extreem slecht, ben kapot’

Dit gebeurde er vandaag allemaal op de ijsbaan bij WK afstanden

De WK afstanden bij het schaatsen was vandaag toe aan dag 2. Op deze donderdag waren er 4 disciplines (Teamsprint mannen én vrouwen, 3000 meter vrouwen en 5000 meter mannen) in Inzell, Duitsland.


Tijd voor een overzicht met de uitslagen van vandaag, met 2 wereldtitels voor Nederland!

Teamsprint vrouwen
1. Nederland (Jutta Leerdam, Janine Smit en Letitia de Jong), in 1.26,28
2. Canada, + 0.92
3. Rusland + 0.97

Teamsprint mannen
1. Nederland (Kjeld Nuis, Kai Verbij en Ronald Mulder), in 1.19,05
2. Zuid-Korea, + 0.95
3. Rusland, + 1.05

3000 meter vrouwen
1. Martina Sablikova (Tsj), in 3.58,91
2. Antoinette de Jong, + 0.50
3. Natalya Voronina (Rus), + 1.08

5000 meter mannen
1. Sverre Lunde Pedersen (Noo), in 3.06,17
2. Patrick Roest, + 4.54
3. Sven Kramer, + 5.37

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

Redelijk nuchter reageerde schaatser Sven Kramer op zijn troonsafstand bij de WK afstanden op de 5000 meter in Inzell. ,,Die 3e plaats zegt me niets, maar is wel teleurstellend'', erkende de 8-voudige kampioen.


,,Het was gewoon niet goed genoeg. Dat is jammer, zeker omdat het een WK is. Ik moet op dit moment beter kunnen, daar had ik ook op gehoopt, al denk ik niet dat ik dan hier even 6.07 had gereden'', doelde hij op het indrukwekkende baanrecord dat zijn Noorse opvolger Sverre Lunde Pedersen neerzette.

Geen lekkere race
Kramer, nog steeds niet helemaal de oude na zijn rugproblemen eerder dit seizoen, had tijdens zijn race al snel door dat titelprolongatie er voor hem niet zou inzitten. ,,In het begin ging het nog wel, maar de hele rit ging niet echt lekker. Ik wilde mijn rondetijden afbouwen naar het einde, maar die liepen juist op.''

De machtsgreep van Pedersen kwam voor Kramer niet echt onverwacht. ,,Hij verkeert in topvorm. Hij wint hier met een fantastische tijd. Pedersen heeft gewoon vakwerk afgeleverd.''
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures