Redelijk nuchter reageerde schaatser Sven Kramer op zijn troonsafstand bij de WK afstanden op de 5000 meter in Inzell. ,,Die 3e plaats zegt me niets,

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’
8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’
  • 2019-02-07 19:50:05 10 maanden geleden
  • keer bekeken 4,055
2
gedeelde

Redelijk nuchter reageerde schaatser Sven Kramer op zijn troonsafstand bij de WK afstanden op de 5000 meter in Inzell. ,,Die 3e plaats zegt me niets, maar is wel teleurstellend'', erkende de 8-voudige kampioen.


,,Het was gewoon niet goed genoeg. Dat is jammer, zeker omdat het een WK is. Ik moet op dit moment beter kunnen, daar had ik ook op gehoopt, al denk ik niet dat ik dan hier even 6.07 had gereden'', doelde hij op het indrukwekkende baanrecord dat zijn Noorse opvolger Sverre Lunde Pedersen neerzette.

Geen lekkere race
Kramer, nog steeds niet helemaal de oude na zijn rugproblemen eerder dit seizoen, had tijdens zijn race al snel door dat titelprolongatie er voor hem niet zou inzitten. ,,In het begin ging het nog wel, maar de hele rit ging niet echt lekker. Ik wilde mijn rondetijden afbouwen naar het einde, maar die liepen juist op.''

De machtsgreep van Pedersen kwam voor Kramer niet echt onverwacht. ,,Hij verkeert in topvorm. Hij wint hier met een fantastische tijd. Pedersen heeft gewoon vakwerk afgeleverd.''

Wat denk je van dit verhaal?
8-voudig kampioen Kramer na brons op 5000 meter: ‘Zegt me niets, teleurstellend’

Van Barneveld begint zijn laatste Premier League of Darts met onnodige nederlaag

Raymond van Barneveld is slecht begonnen aan zijn laatste Premier League of Darts. De Nederlandse darter had de partij tegen James Wade in de tas, maar gaf de pot toch nog uit handen. Het werd 7-4 voor Wade in Newcastle.


Wade begon het potje met 2 keer 180 in zijn eigen leg, maar miste wel een grote 12 om de leg meteen uit te gooien. Van Barneveld miste daarna 2 pijlen om 36 te finishen en zag Wade alsnog op 1-0 komen. Barney herstelde zich op tijd en gooide met zijn laatste van 3 pijlen 40 uit voor de gelijke stand.

In Wade's 2e leg kreeg Van Barneveld wéér 2 pijlen op een break, maar miste hij ze ook weer. Vervolgens had hij in zijn eigen leg een 104-finish nodig om 2-2 te maken. In de 7e leg pakte Van Barneveld eindelijk zijn breakkansen en kwam hij voor het eerst op voorsprong: 4-3. Toch miste hij in de leg daarna 3 pijlen op 40 en brak Wade weer terug naar 4-4.

Van Barneveld leek het daarna helemaal kwijt en daar maakte Wade dankbaar gebruik van. The Machine kwam op 6-4, was dus zeker van een punt en gooide vervolgens de wedstrijd knap uit op 124: 7-4.

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Sverre Lunde Pedersen heeft voor een daverende verrassing gezorgd op de WK afstanden. De Noor won de 5 kilometer bij de mannen van de Nederlanders. Patrick Roest werd de beste Nederlander op plek 2, vóór koning Sven Kramer op die afstand.


Ted-Jan Bloemen reed namens Canada van de 'favorieten' als 1e. In de 2e rit reed hij met 6,13,79 de voorlopig snelste tijd. De olympisch kampioen op de 10 kilometer zag dat de 1e Nederlander, Jorrit Bergsma, teleurstelde. De kersverse vader, die door de geboorte van zoon Brett een flink deel van het voorseizoen miste, begon te langzaam en kon ook tijdens zijn rit niet meer herstellen: 6,20,29.

Kramer
Na de dweil was het de beurt aan de grote groep outsiders en favorieten om Bloemen van de eerste plek te schaatsen. Dat deed Sven Kramer als eerste. De 8-voudig wereldkampioen op de 5000 meter reed lange tijd rond zijn baanrecord van 6,10, maar kwam uit op 6,12,53. Wel goed voor de voorlopig eerste tijd en een signaal naar de concurrentie.

Pedersen fantastisch
Die tijd bleek niet heel erg sterk. Het feit dat Alexander Rumyantsev al heel dicht bij kwam, was een teken aan de wand. In de voorlaatste rit werd koning Kramer al geklopt door de Noor Sverre Lunde Pedersen (6,07,16), die een persoonlijk record reed. Daarna was het aan Patrick Roest om in de laatste rit nog voor Nederlands succes proberen te zorgen. Dat lukte helaas niet. Roest werd 2e en eindigde dus nog wel vóór landgenoot Kramer.

Het is voor 3e keer in 19 jaar dat een Nederlander GEEN wereldkampioen is op de 5000 meter. Koning Kramer is onttroond en Roest en Bergsma kwamen niet aan de tijd van Pedersen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures