Sverre Lunde Pedersen heeft voor een daverende verrassing gezorgd op de WK afstanden. De Noor won de 5 kilometer bij de mannen van de Nederlanders. P

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest
Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest
  • 2019-02-07 18:50:02 10 maanden geleden
  • keer bekeken 3,092
37
gedeelde

Sverre Lunde Pedersen heeft voor een daverende verrassing gezorgd op de WK afstanden. De Noor won de 5 kilometer bij de mannen van de Nederlanders. Patrick Roest werd de beste Nederlander op plek 2, vóór koning Sven Kramer op die afstand.


Ted-Jan Bloemen reed namens Canada van de 'favorieten' als 1e. In de 2e rit reed hij met 6,13,79 de voorlopig snelste tijd. De olympisch kampioen op de 10 kilometer zag dat de 1e Nederlander, Jorrit Bergsma, teleurstelde. De kersverse vader, die door de geboorte van zoon Brett een flink deel van het voorseizoen miste, begon te langzaam en kon ook tijdens zijn rit niet meer herstellen: 6,20,29.

Kramer
Na de dweil was het de beurt aan de grote groep outsiders en favorieten om Bloemen van de eerste plek te schaatsen. Dat deed Sven Kramer als eerste. De 8-voudig wereldkampioen op de 5000 meter reed lange tijd rond zijn baanrecord van 6,10, maar kwam uit op 6,12,53. Wel goed voor de voorlopig eerste tijd en een signaal naar de concurrentie.

Pedersen fantastisch
Die tijd bleek niet heel erg sterk. Het feit dat Alexander Rumyantsev al heel dicht bij kwam, was een teken aan de wand. In de voorlaatste rit werd koning Kramer al geklopt door de Noor Sverre Lunde Pedersen (6,07,16), die een persoonlijk record reed. Daarna was het aan Patrick Roest om in de laatste rit nog voor Nederlands succes proberen te zorgen. Dat lukte helaas niet. Roest werd 2e en eindigde dus nog wel vóór landgenoot Kramer.

Het is voor 3e keer in 19 jaar dat een Nederlander GEEN wereldkampioen is op de 5000 meter. Koning Kramer is onttroond en Roest en Bergsma kwamen niet aan de tijd van Pedersen.

Wat denk je van dit verhaal?
Pedersen zorgt voor enorme verrassing door 5 kilometer te winnen van koning Kramer en Roest

Schippers met vertrouwen naar indoormeeting Madrid: ‘Hoop dichter bij PR te komen’

Na haar 1e indoorrace van 2019 in Karlsruhe loopt Dafne Schippers morgenavond bij de indoormeeting in Spanje. ,,Ik hoop weer dichter bij mijn persoonlijk record te komen’’, zegt de Utrechtse tegen het .


Nooit eerder liep Schippers bij de indoormeeting in Madrid, onderdeel van de IAAF World Indoor Tour.

Blikvanger
Dus mocht de Nederlandse topatlete vandaag aanschuiven als een van de blikvangers bij de persconferentie voorafgaand aan het evenement. Daar werd haar meteen door een Spaanse journalist verteld dat landgenote Nelli Cooman in 1986 bij de Europese kampioenschappen in Madrid op de 60 meter het wereldindoorrecord aanscherpte tot 7,00. ,,Een interessant feitje’’, reageerde Schippers, die deze tijd in 2016 in Berlijn al eens evenaarde. ,,Ik hoop  hier zelf ook weer wat dichter bij m’n beste tijden ooit te zitten’’, liet Schippers vervolgens optekenen. ,,Ik weet zeker dat een tijd onder de 7,00 een keer mogelijk moet zijn voor mij.’’

Nu alweer top?
De vraag is echter of ze daar in de Spaanse hoofdstad alweer bij in de buurt komt. De 26-jarige sprintster, 2-voudig wereldkampioene op de 200 meter, is net 2 weken terug van een winterstage in Afrika met trainer Bart Bennema bij wie ze na 2 jaar weer terug is. Bij haar 1e race vorig week in het Duitse Karlsruhe klokte ze in de serie 7,25 en in de finale 7,19, goed voor de 2e tijd achter de Poolse Ewa Swoboda en de EK-limiet. Of ze dat toernooi in Glasgow volgende maand ook daadwerkelijk loopt, is echter nog niet zeker.

‘Zilveren’ De Jong baalt: ‘Dit is zuur, maar weer plekje gestegen’

Antoinette de Jong was best tevreden met haar race, maar moest genoegen nemen met zilver bij het WK afstanden. In de laatste rit dook de Tsjechische Martina Sablikova onder haar tijd van 3.59,41.


De Tsjechische pakte met 3.58,91 haar 5e wereldtitel op de 3000 meter. ,,Dit is zuur, ik had hier graag willen winnen", zei De Jong bij de NOS . ,,Maar ik ben weer een plekje gestegen."

2 keer 3e, nu 2e
De 23-jarige schaatsster van Team Jumbo-Visma was de afgelopen 2 jaar steeds als 3e geëindigd op de 3000 meter. ,,Ik was dit jaar elke keer de sterkste op de 3000 meter. Dit was eigenlijk de afstand waar ik op mikte", zei De Jong, die ook nog in actie komt op de 1000 en 1500 meter en op de ploegachtervolging.

De Jong had het liefst tegen Sablikova gereden. ,,Zij laat een mooie race zien. Ik ben ook best tevreden, maar ik weet dat het veel beter kan. Daarom doet dit wel pijn."
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures