logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Meer Sport

Twee Nederlanders door naar finale 1.000 meter EK shorttrack: Teun de Boer gediskwalificeerd

Selma Poutsma en Xandra Velzeboer zijn de overgebleven shorttracksters die door zijn naar de finale van de 1.000 meter op EK shorttrack. Diede van Oorschot en Teun de Boer zijn niet erbij, zij werden gediskwalificeerd: Van Oorschot in de kwartfinale


  • Jan 14 2024
  • 32
  • 3923 Views
Twee Nederlanders door naar finale 1.000 meter EK shorttrack: Teun de Boer gediskwalificeerd

Selma Poutsma en Xandra Velzeboer zijn de overgebleven shorttracksters die door zijn naar de finale van de 1.000 meter op EK shorttrack. Diede van Oorschot en Teun de Boer zijn niet erbij, zij werden gediskwalificeerd: Van Oorschot in de kwartfinale door een lijnfout, De Boer omdat hij van zijn lijn af ging. Hij zou te laat zijn inhaalactie ingezet hebben.


Selma Poutsma mocht het spits afbijten in de halve finales en mocht dat wel drie keer doen! Bij de tweede start gleed Poutsma uit en zo moest de race opnieuw starten omdat ze de Hongaarse hinderde. Het werd een spannend gevecht met de twee Poolse shorttracksters in haar ronde maar uiteindelijk werd Poutsma eerste en is zij door naar de finale.

Verdere halve finales
Velzeboer had het een stuk moeilijker in de halve finale dan de kwartfinale, ze kwam een aantal keer even klem te zitten maar vocht zich er goed uit. Ze ging de laatste ronde in als tweede terwijl Daudet uit de bocht gleed. Velzeboer werd tweede en ging dus door. De Belgische Desmet werd eerste.

Teun de Boer ging bij de mannen niet door naar de finale. Hij hing tegen de top-3 aan en wachtte op zijn kans. toen de drie mannen voorin druk met elkaar in gevecht waren, propte hij zich er net tussen en pakte de tweede positie. Hij finishte ook als tweede maar werd gediskwalificeerd. Volgens de jury kwam hij te laat begonnen met zijn inhaalactie.

Kwartfinales 1.000 meter
Xandra Velzeboer was de eerste Nederlandse die op mocht voor een plek in de halve finale. In de tweede rit was zij de snelste van haar groepje. Diede van Oorschot leek ook door naar de halve finale 1.000 meter maar zij kreeg een penalty. Ze werd tweede, maar gediskwalificeerd door een lijnfout. Zij ging in een bocht van binnen naar buiten en hinderde daarmee een tegenstander.

Poutsma
Poutsma is een echte specialist op de 500 meter maar is ook gewoon erg sterk op de 1.000 meter. Dat bleek ook maar weer: zij won in de vierde rit in stijl. Helemaal alleen vloog zij over de finish.

Teun de Boer was de enige Nederlander bij de mannen die aan de kwartfinale meedeed. Hij kwam als tweede over de finish. Ook daar werd er even gekeken door de jury, maar ze zagen geen fout van De Boer. Hij is dus gewoon door naar de halve finale.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites