logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Meer Sport

Magische kinderschaats of ‘onding’? Jens van ’t Wout rijdt met twee verschillende schaatsen op EK

Jens van ’t Wout is een extra opvallende verschijnen bij de EK shorttrack. In Polen rijdt hij namelijk met twee verschillende schaatsen rond. Verschillende coaches trokken hem de afgelopen dagen aan zijn jackie, om te vragen waar dat precies vo


  • Jan 13 2024
  • 48
  • 4064 Views
Magische kinderschaats of ‘onding’? Jens van ’t Wout rijdt met twee verschillende schaatsen op EK

Jens van 't Wout is een extra opvallende verschijnen bij de EK shorttrack. In Polen rijdt hij namelijk met twee verschillende schaatsen rond. Verschillende coaches trokken hem de afgelopen dagen aan zijn jackie, om te vragen waar dat precies voor dient. Van 't Wout houdt de kaken stijf op elkaar: "Ik heb wel wat opmerkingen gekregen van coaches, maar ik zeg er niet te veel over..."


Hoewel de buitenlandse coaches niks mogen weten, is de shorttracker niet te beroerd om De Telegraaf wel van wat extra informatie te voorzien. "Met mijn voet kom ik niet in mijn normale schoen, omdat die te strak om mijn enkel zit. Wat er mankeert? De enkel was een beetje gekneusd en een enkelband een beetje ingescheurd. Ik voel het nog wel en het is niet helemaal hersteld, maar goed genoeg om hier te starten."

Startersmodel
In de ogen van de tegenstanders heeft Van 't Wout een soort magische kinderschaats om zijn ene voet, maar zijn eigen teamgenoot spreekt van een 'onding'. Ploegmaat Friso Emons, zegt: "Ik vind het knap hoe hij dit allemaal weer voor elkaar krijgt." Steker nog, Van 't Wout geeft toe dat het eigenlijk gewoon een startersmodel is.

'Medailles halen'
Van 't Wout kon amper trainen en rijdt dus op anderhalve schaats, maar heeft tóch het idee dat hij medailles kan pakken op de EK in Polen. "Anders had ik mijn plekje wel aan iemand anders afgestaan. Ik ben niet naar Polen afgereisd om in de halve finale te worden uitgeschakeld. Medailles halen is mijn doel, want anders kan ik net zo goed niet meedoen. Het kan nog wel wat harder dan ik vrijdag heb laten zien."

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites