De politie van Peru heeft dinsdag aangekondigd dat ze vijf toeristen wil laten vervolgen en het land uitzetten. Ze worden ervan verdacht beschadiging
Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu
Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu
  • 2020-01-15 12:25:10 9 dag geleden
  • keer bekeken 4,751
38
gedeelde

De politie van Peru heeft dinsdag aangekondigd dat ze vijf toeristen wil laten vervolgen en het land uitzetten. Ze worden ervan verdacht beschadigingen te hebben aangericht aan de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu, een van hen zou zich ook ontlast hebben op de archeologische site.

Volgens de autoriteiten drongen de toeristen, afkomstig uit Chili, Brazilië, Frankrijk en Argentinië, de ruïnes van de oude Incastad binnen. Daarbij zouden ze een steen die op een muur van de zogenoemde Zonnetempel lag, hebben aangetrapt, waardoor die muur beschadigd raakte.

Een Argentijnse man, die al toegaf een van de aanstokers van de actie te zijn, wordt vervolgd voor het ‘vernietigen van het Peruaanse erfgoed’. Hij mag het land voorlopig niet verlaten.

Machu Picchu is door de Verenigde Naties erkend als cultureel werelderfgoed. De site wordt jaarlijks door meer dan een miljoen toeristen bezocht. Het eeuwenoude bouwwerk intrigeert bezoekers al decennialang, maar de enorme toestroom van toeristen deed de laatste jaren ook bezorgdheid ontstaan over beschadigingen die worden veroorzaakt aan de archeologische site.

Zo waarschuwden de Verenigde Naties al voor problemen veroorzaakt door de ontbossing van de site, bouwactiviteiten in de nabijheid en bezoekers die zich illegaal toegang verschaffen tot de restanten van de Incastad.

Daarnaast krijgt Machu Picchu wel vaker toeristen over de vloer die zich misdragen. Zo werden in 2016 een Brit en een Fransman gearresteerd nadat zij zich tijdens hun bezoek aan Machu Picchu naakt hadden laten fotograferen. Twee jaar daarvoor werden in Machu Picchu ten minste acht toeristen aangehouden bij drie gevallen van naaktfotografie.

Wat denk je van dit verhaal?
Peru wil toeristen land uitzetten na beschadigen en ‘besmeuren’ Machu Picchu

Kritiek op ongewone promotie van Jupiler

Kritiek op ongewone promotie van Jupiler

Biergigant AB Inbev komt met een nooit geziene promotie op Jupiler pils. In meerdere supermarkten kan je een bak Jupiler (33 cl) kopen en krijg je er de tweede gratis bij. Dat komt neer op 1,01 euro voor een liter bier. ‘Een slechte zaak’, vindt Marijs Geirnaert van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere drugs (VAD). ‘De prijs is doorslaggevend als het gaat om de consumptie van alcohol.’

Twee bakken bier kopen en eentje gratis of de tweede bak aan de halve prijs: het zijn promoties die geregeld opduiken in reclamefolders van supermarkten. Maar nu komt AB Inbev voor het eerst met een 1 + 1 gratis actie. Voor twee bakken Jupiler 33 cl van 24 flesjes betaal je geen 31,98 euro maar ‘slechts’ 15,99 euro. Omgerekend komt dat neer op één euro voor een liter bier. Niets meer dan een eenvoudig promotiemechanisme, aldus woordvoerster Laure Stuyck aan 7 sur 7.

‘En dat is jammer’, zegt Marijs Geirnaert, directeur van het VAD. ‘Er zijn slechts drie maatregelen nodig om onze alcoholconsumptie te laten dalen: de leeftijdsgrens naar omhoog trekken, de reclame rond alcohol beperken en de prijs verhogen. Een aantal jaar geleden ging de prijs van sterke dranken door allerlei taxaties sterk naar omhoog en we zagen dat de consumptie afnam. Voor wijn en bier werd die prijsstijging niet doorgevoerd en dus zijn mensen sneller geneigd om terug naar de klassieke pils te grijpen.’

Dat AB Inbev de consumptie van pils wil aanzwengelen, is algemeen geweten na de tegenvallende kwartaalcijfers eind 2019. De biergigant verliest termijn op de vier grootste afzetmarkten - China, Brazilië, de VS en Europa- en verkocht in het derde kwartaal wereldwijd 143,4 miljoen hectoliter. Of 0,5 procent minder dan dezelfde periode in 2018. In België daalde de bierconsumptie vijf jaar op rij tot ze in 2018 opnieuw steeg met 0,1 procent. De stijging werd toen toegeschreven aan de mooie zomer en aan het wereldkampioenschap voetbal. Naast de consumptie op peil houden moet AB Inbev ook nog eens een beleid van prijskortingen aanhouden om hun marktaandeel te behouden.

‘De nieuwe bierglazen op café zijn daar nog zo’n voorbeeld van’, zegt Geirnaert. Caféuitbaters moeten voortaan Jupiler inschenken in glazen van 30 centiliter in plaats van de traditionele 25 centiliter. Het was aanvankelijk begonnen als een promostunt maar de glazen werden behouden. En zo drinkt de consument weer meer bier.’

Als u wil weten of uw alcoholgebruik problematisch is, bekijk dan onderstaande video met verslavingsexpert Paul Van Deun.

 

 

Clijsters houdt eerste open training en stelt nieuwe coach voor

Clijsters houdt eerste open training en stelt nieuwe coach voor

De Australian Open moest ze door een knieblessure aan zich voorbij laten gaan, maar eind februari wil Kim Clijsters haar comeback maken op het professionele circuit. De gedetailleerde plannen doet ze vandaag uit de doeken in Bree, waar ze haar nieuwe team met coach Fred Hemmes Jr voorstelde en een open training gaf.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures