Woensdag kent een droge en vrij zonnige start, met hoge sluierbewolking. In de loop van de dag krijgen we vanaf het westen veel wolken met perioden v
Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen

Zacht weer met periodes van regen
Zacht weer met periodes van regen
  • 2020-01-15 06:25:04 5 dag geleden
  • keer bekeken 3,013
27
gedeelde

Woensdag kent een droge en vrij zonnige start, met hoge sluierbewolking. In de loop van de dag krijgen we vanaf het westen veel wolken met perioden van regen. De neerslag bereikt het westen vrij laat in de voormiddag, en komt pas op het einde van de namiddag of ‘s avonds aan in het oosten. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden, voorspelt het KMI.

Woensdagavond en -nacht verlaat de regen snel onze streken via het oosten. Daarna wordt het droog met brede opklaringen. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in Hoog­ België en 5 graden aan zee.

Donderdag wordt een droge dag met in vele streken eerst kans op lage wolken. Daarna volgen er opklaringen, vooral na de middag. Op het einde van de dag verschijnen er hoge sluierwolken vanaf het westen. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag­- en Midden­-België.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt en regenachtig. In de namiddag vallen enkele buien en wisselen opklaringen en wolken elkaar af. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen.

Zaterdag kunnen er tussendoor nog een paar buitjes vallen bij een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen, met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag-­ en Midden­-België.

Het blijft zondag wellicht overwegend droog met zelfs brede opklaringen. In Hoog­-België is er kans op hardnekkige lage wolken. Met maxima van 2 tot 7 graden noteren we ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Zondagnacht vriest het in vele streken.

Wat denk je van dit verhaal?
Zacht weer met periodes van regen

Meer dan 50.000 mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting op de Filipijnen

Meer dan 50.000 mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting op de Filipijnen

De vulkaan Taal, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manila, staat nog altijd op uitbarsten. Al sinds zondag geldt gevaarniveau 4, op een maximum van 5. Volgens de Filipijnse autoriteiten zijn intussen al meer dan 53.000 mensen geëvacueerd.

Volgens de lokale autoriteiten zijn eerder deze week twee mensen omgekomen tijdens hun vlucht. Ze kregen een hartaanval. De twee dodelijke slachtoffers zijn een 65-jarige vrouw en een 27-jarige man uit de dorpen Talisay en Taal, in de provincie Batangas, zowat 60 km ten zuiden van Manila.

De politie meldde eerder al dat een vrachtwagenchauffeur omkwam in de naburige provincie Laguna. Hij verloor de controle over het stuur omdat hij door een regen van as niet genoeg zag.

Een uitbarsting is nog altijd mogelijk, hoewel de activiteit van de vulkaan Taal de voorbije 24 uur wat afgezwakt is. ‘De vulkaan is zo onberekenbaar dat we de mensen zeggen dat ze niet in de stad kunnen blijven of kunnen terugkeren naar hun huizen’, verklaarde de politiecommissaris van Agoncillo.

In de regio rond de vulkaan wonen honderdduizenden mensen. De Taal-vulkaan was de voorbije 40 jaar nooit zo actief. Hij spuwde al lava en er waren dus ook zware regens van as.

Aantal treinreizigers blijft maar stijgen

Aantal treinreizigers blijft maar stijgen

Het aantal treinreizigers groeit veel sneller dan het treinaanbod. ‘De capaciteit wordt her en der nijpend.’

De NMBS vervoerde in 2019 meer dan 253 miljoen binnenlandse treinreizigers. Dat zijn er 4 procent meer dan een jaar eerder en zelfs net niet dubbel zoveel als twintig jaar geleden (zie grafiek).

De groei was zelden zo uitgesproken als tijdens de afgelopen jaren en deed zich vooral voor op lijnen waar het aanbod werd uitgebreid – dat is in eerste instantie rond de grote steden: Antwerpen, Gent, Brussel. ‘De treinen tijdens de spits zijn goed gevuld, maar ook het vrijetijdsverkeer in de daluren is sterk toegenomen’, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS.

Geen zitplaats te vinden

In dit tempo groeit het aantal treinreizigers meer dan dubbel zo snel als het treinaanbod. Dat laatste zal tussen eind 2017 en eind 2020 met 5 procent toegenomen zijn, het eerste met ruim 10 procent. ‘De uitbreidingen werpen hun vruchten af en dat is een goede zaak’, zegt Stefan Stynen van de reizigersorganisatie Treintrambus.

Maar het laat zich ook voelen: de capaciteit op de treinen begint her en der nijpend te worden. Zeker tijdens de spits zitten de rijtuigen vaak overvol en vinden pendelaars geen zitplaats. ‘Als we willen dat deze groei in de toekomst aanhoudt, zal het aanbod moeten volgen’, zegt Stynen. ‘Dan zal er meer geïnvesteerd moeten worden. Deze cijfers tonen dat het potentieel enorm groot is.’

Op korte termijn wil de NMBS de groei opvangen door de inzet van haar nieuwe M7-rijtuigen. Die dubbeldekkers beginnen binnenkort te rijden op lijnen die Brussel doorkruisen en verhogen de capaciteit tegen eind 2022 met 14.000 plaatsen.

De toename van het aantal reizigers op de trein liep alvast in 2017 gelijk met een stagnering van het aantal afgelegde autokilometers op onze wegen. Voor het eerst in tien jaar tijd reed een gemiddelde auto toen ruim minder dan 15.000 kilometer.

Ook de tevredenheid van treinreizigers maakte in 2019 een stevige sprong voorwaarts. 67 procent van hen gaf de NMBS een score van minstens 7 op 10. Dat is zeven procentpunt meer dan het jaar voordien en het hoogste aantal in vijf jaar tijd. Vooral de betere stiptheid, die vorig jaar nog eens boven de 90 procent ging, speelt daarbij een rol (DS 10 januari). ‘Maar ook de communicatie is verbeterd’, zegt Stynen. ‘Zowel onder de vorm van betere schermen in de stations als van meer aankondigingen op de trein.’ Een van de grootste werkpunten, zegt Stynen, blijft de toegankelijkheid van de treinstellen voor mensen met een fysieke beperking.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures