Burgemeester van Brussel Philippe Close hoopt zijn stad meer uitstraling te geven door bestuurslid te worden bij Anderlecht, zegt hij zelf.
Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?
Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?
  • 2020-01-14 19:25:02 6 dag geleden
  • keer bekeken 4,072
63
gedeelde
Burgemeester van Brussel Philippe Close hoopt zijn stad meer uitstraling te geven door bestuurslid te worden bij Anderlecht, zegt hij zelf.

‘We zien hierin een kans om de uitstraling van Brussel te vergroten.’ Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS), zelf hevig Anderlecht-supporter, ziet bij monde van zijn woordvoerster geen graten in zijn aanstelling als bestuurslid bij de voetbalclub Anderlecht.

Nochtans werd hijzelf drie jaar geleden tot burgemeester benoemd midden in een schandaal rond de cumuls die brusselse politici erop na hielden. Close beloofde toen alleen die cumuls te behouden die ‘echt nodig zijn als burgemeester’. Close benadrukt nu dat hij zijn functie als bestuurslid gratis zal uitvoeren. Een abonnement heeft hij al, uit eigen zak betaald.

Close ziet in het voetbal een belangrijke rol in de relatie met de jongeren in de Brusselse wijken. ‘Voetbal leeft bij die jongeren, maar ze supporteren na vaak voor buitenlandse ploegen’, zegt zijn woordvoerster. 'Terwijl Anderlecht dé ploeg van Brussel is.’

Er zou een risico op belangenvermenging kunnen ontstaat wanneer Anderlecht een nieuw stadion zou willen bouwen op Brussels grondgebied. Onder meer Brussels Parlementslid Bianca Debaets waarschuwde daar al voor. De burgemeester laat aan de website bruzz.be weten dat dit ‘nu niet aan de orde is’.

Politici in de raad van bestuur van sportclubs zijn geen grote uitzondering, Walter Grootaers (Lierse), Johan Vande Lanotte (basketbalclub Oostende) en Daniel Termont (de nv boven AA Gent) zijn er bekende, niet altijd even onomstreden, voorbeelden van.

Wat denk je van dit verhaal?
Wat doet een burgemeester bij een voetbalclub?

‘Men lijkt niet te willen snappen dat de PS niét met N-VA zal regeren’

‘Men lijkt niet te willen snappen dat de PS niét met N-VA zal regeren’

Onder informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) is de federale regeringsvorming niet vooruit- maar achteruitgegaan. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Reculer pour mieux sauter? ‘Wat de PS wil, is heel duidelijk. Zelfs de CD&V is voor één keer duidelijk. Het is aan de MR om klare wijn te schenken.’

Alle speculaties over paars-geel ten spijt: zo’n coalitie komt er niet. Elke poging ertoe is bij voorbaat vergeefs, bevestigt PS-kopstuk Rudi Vervoort. De Brusselse minister-president stond vanmiddag ...

Elf potentiële juryleden gewraakt in eerste euthanasieproces

Elf potentiële juryleden gewraakt in eerste euthanasieproces

Voor het assisenproces tegen drie artsen die euthanasie uitvoerden, zijn drie potentiële juryleden gewraakt door de verdediging en acht door het openbaar ministerie. De jury bestaat uiteindelijk uit acht vrouwen en vier mannen.

Het openbaar ministerie en de verdediging kregen elk acht wrakingen. Aanklager Francis Clarysse, advocaat-generaal bij het hof van beroep in Gent, gebruikte alle acht wrakingen tijdens het samenstellen van de effectieve juryleden. De jury zal oordelen of de drie artsen in de beklaagdenbank de wet overtreden hebben, bij de euthanasie van Tine Nys uit Sint-Niklaas in 2010.

Jef Vermassen, die optreedt voor een van de artsen, wraakte als oudste van de advocaten de potentiële juryleden, in overleg met alle andere advocaten van de beschuldigden. Vermassen wraakte drie personen tijdens het bepalen van de twaalf effectieve juryleden, en nog eens drie personen tijdens het aanduiden van de drie plaatsvervangende gezworenen.

Zoals de wet voorschrijft, mochten de advocaten en de aanklager geen reden voor de wraking opgeven. Eén van de mensen die gewraakt is, had op voorhand gezegd dat ze niet in de volksjury geloofde, alleen in het oordeel van experten.

Elk van de opgeroepenen kan bij de voorzitter van het assisenhof redenen inroepen om niet als jurylid te moeten zetelen. Eén vrouw riep als reden in dat ze een landbouwbedrijf met 100 koeien runt, zorg draagt voor haar kleinkind en een echtgenoot heeft die kampt met artritis.

‘Extreem katholiek’

De jury bestaat uit acht vrouwen en vier mannen. De gewraakte kandidaat-juryleden waren allen vrouwen. ‘Er is veel over te doen geweest, maar er is geen reden om verontwaardigd te zijn over een wraking. U mag er ook niets uit afleiden’, zei voorzitter Martin Minnaert voorafgaand aan de loting. Advocaat Walter Van Steenbrugge had aangekondigd dat hij potentiële juryleden zou weren, als blijkt dat ze ‘extreem katholiek’ zijn. Hij was van plan om via sociale media de geloofsovertuiging van juryleden te onderzoeken.

Het proces zelf start op 17 januari om 14 uur. Dan worden de akte van beschuldiging en de aktes van verdediging voorgelezen. Het verhoor van de drie beschuldigden gebeurt op 20 januari. Tot en met 27 januari worden getuigen verhoord, waarna er gepleit zal worden. Het arrest valt eind januari.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures