De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem, waar eind december enkele stukken beton afbrokkelden, blijft permanent afgesloten voor gem
‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht
‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht
  • 2020-01-14 08:25:06 10 dag geleden
  • keer bekeken 3,335
45
gedeelde

De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem, waar eind december enkele stukken beton afbrokkelden, blijft permanent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In 2022 zal er een nieuwe brug over de E313 worden gebouwd.

De voorbije weken was de brug al voorlopig afgesloten opdat trillingen van gemotoriseerd verkeer niet tot bijkomende schade zouden leiden. Dat ze niet meer opnieuw opengaat, is dus geen grote verrassing. Ook ze versneld afbreken zal niet gebeuren, volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Zo kunnen voetgangers en fietsers de brug wel nog gebruiken. Er blijven tot de afbraak inspecties gebeuren om loskomend beton tijdig te detecteren.

‘Uit de verschillende onderzoeken die de afgelopen weken op de brug gebeurd zijn, blijkt dat de voorspankabels die de brugoverspanning dragen door ouderdom en slijtage spanning verliezen’, klinkt het bij AWV. ‘Hierdoor neemt de draagkracht van de brug af en komt de constructie onder druk te staan. Een gevolg daarvan is dat het beton rond de kabels verbrokkelt en los komt. Het is dus belangrijk dat verdere significante belasting van de constructie vermeden wordt.’

Nieuwe brug

De bouw van een nieuwe brug staat gepland voor 2022 en kan volgens AWV niet worden vervroegd, onder meer omdat er belangrijke industriële gasleidingen langs de E313 lopen mogelijk moeten worden verplaatst. De vergunningsaanvraag voor brug zal rekening houden met een eventuele verbreding van de E313 en een nieuw fietspad onder de brug.

In tussentijd zal gemotoriseerd verkeer in Wommelgem de brug van de Doornaardstraat moeten gebruiken om over de E313 te geraken. Voor de E313 zelf is er nog steeds geen impact.

Wat denk je van dit verhaal?
‘Brokkelbrug’ over E313 gaat permanent dicht

Plofkraak op Bpost-kantoor in Zaventem

Plofkraak op Bpost-kantoor in Zaventem

In Zaventem is in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak gepleegd op het Bpost-kantoor aan de Leuvensesteenweg. Dat meldt VRT NWS en het nieuws wordt bevestigd door de politie.

De daders bliezen er een geldautomaat op maar het is nog niet duidelijk of ze ook iets hebben buitgemaakt.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, en het labo van de federale politie zijn ter plaatse voor een onderzoek. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.

 Afwisselend regen en droge periodes

Afwisselend regen en droge periodes

De dag begint dinsdag met regen of buien, vooral in Hoog-België en de kuststreek. Het wordt daarna tijdelijk droger, maar een volgende regenzone bereikt, vanaf het zuidwesten, ons land vrij laat in de namiddag.

Op de Hoge Venen wordt het tot 5 graden, in Vlaanderen tot 11 graden. Dinsdagavond en -nacht blijft het regenachtig. In de loop van de nacht wordt het dan weer droger met, vanaf het zuidwesten, opklaringen die soms breed kunnen zijn. De minima liggen dan tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Dat voorspelt het KMI.

Woensdag krijgen we eerst opklaringen die soms breed zijn, maar in de namiddag wordt het stilaan overal zwaarbewolkt en trekt een regenzone vanaf de kust door ons land. Na deze storing verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Donderdagochtend is er kans op lage wolken die lokaal vrij hardnekkig kunnen zijn. Geleidelijk komen er bredere opklaringen, vooral dan na de middag. Door de nadering van een storing neemt op het einde van de dag de hoge bewolking toe. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag- en Midden- België.

Vrijdag start zwaarbewolkt en regenachtig. Geleidelijk wisselen, vanaf het westen, zon en wolken elkaar af met soms buien. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen.

Zaterdag verwachten we nog enkele buien bij een afwisseling van opklaringen en wolken. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen, met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag- en Midden-België.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures