De Formule 1 wil graag een nieuw, jonger publiek aantrekken sinds Liberty Media aan de touwtjes trekt en de Netflix-serie ‘Drive to survive’ is daar
"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"
"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"
  • 2020-01-13 11:25:12 11 dag geleden
  • keer bekeken 3,328
0
gedeelde
De Formule 1 wil graag een nieuw, jonger publiek aantrekken sinds Liberty Media aan de touwtjes trekt en de Netflix-serie ‘Drive to survive’ is daar een mooi voorbeeld van.

´Drive to survive´ is een schot in de roos, het neemt de fans mee achter de schermen in het seizoen 2018 en het verhaal wordt met de nodige dramatiek op het scherm gebracht. Het is het schoolvoorbeeld van hoe Liberty Media de fans meer bij de sport wil betrekken. 

Je hoeft ook geen F1-kenner te zijn om ervan te kunnen genieten want er zitten voldoende dramatische verhaallijnen in die je toelaten om het meer als een feuilleton te bekijken. Op die manier wordt er een nieuw, jonger publiek aangesproken, iets waar Bernie Ecclestone het nut niet van inzag.

Social media is ook iets wat Ecclestone omschreef als ‘nonsens’ maar tegenwoordig willen superfans altijd op de hoogte blijven van wat hun helden doen en sociale media zoals Facebook en Twitter maken dat mogelijk. 

Ook op dat gebied blijkt het Netflix-verhaal een schot in de roos. Liberty Media kreeg van Amazon een financieel aantrekkelijker voorstel om een serie te maken voor hun streamingdienst ‘Prime’ maar er werd gekozen voor Netflix omdat het bereik ervan van veel groter is dan Prime. 

De kans is dus groter bij Netflix dat mensen die niets met autosport hebben toch bij ‘Drive to survive’ terechtkomen.

F1-rijders hebben altijd al een grote fanbase gehad maar door middel van social media en Netflix vindt nu ook een nieuw soort superfan, die niet enkel geïnteresseerd is in de prestaties op de baan, de weg naar de F1. Die superfan is goed nieuws voor de sport en het toont aan dat Liberty Media actie onderneemt om de jongere fans aan te spreken. 

Dat was ook nodig want de tijd dat iemand per ongeluk bij een F1-race terechtkwam wanneer hij aan het zappen was tussen de vijf kanalen die zijn TV rijk was is definitief voorbij. Langs de ene kant is de drempel verhoogt doordat de F1 veelal achter betaaltelevisie is verdwenen maar er wordt nu geprobeerd om de fans langs andere kanalen te bereiken.

Er is nog geen definitieve datum geprikt voor de tweede reeks van ‘Drive to survive’ maar verwacht wordt dat die in maart 2020 op Netflix te zien zal zijn.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Wat denk je van dit verhaal?
"F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix"

Queen op zoek naar oplossing voor koninklijke crisis na Megxit

Queen op zoek naar oplossing voor koninklijke crisis na Megxit

De Britse koningin Elizabeth II en haar troonopvolgers prins Charles en prins William houden vandaag crisisoverleg met prins Harry, nadat hij en zijn echtgenote Meghan te kennen hebben gegeven een stap terug te willen zetten.

Het crisisoverleg komt er nadat Harry en Meghan woensdagavond op hun eentje bekendmaakten dat ze zich in Noord-Amerika wilden vestigen en er financieel onafhankelijk wilden leven. Buckingham Palace stuurde nadien een mededeling uit dat ‘de gesprekken met de hertogen van Sussex nog in een vroeg stadium zitten’.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de Queen haar troonopvolgers heeft bijeengeroepen op het koninklijk domein Sandringham voor een spoedvergadering. Het is niet duidelijk of prins Harry ook fysiek aanwezig zal zijn, al zou de Queen hem dat wel hebben gevraagd. Meghan bevindt zich momenteel in Canada, maar zou de vergadering telefonisch bijwonen.

Stemmenwerk voor Disney

De royals zullen het onder meer hebben over de dotatie van Charles aan zijn zoon - de kroonprins betaalt zijn zonen jaarlijks voor hun officiële taken - de koninklijke titels en over welke commerciële transacties in de toekomst toegestaan zullen zijn voor het koppel, meldt de krant Sunday Times.

Zo raakte zaterdag via The Times bekend dat Meghan stemmenwerk zou hebben gedaan voor Disney. Het bedrijf zou in ruil voor het werk een bedrag doneren aan 'Elephants without borders', een goed doel dat olifanten beschermt.

Dat nieuws werd niet bevestigd, noch door Disney noch door het koppel. Al circuleert intussen wel een video waarin prins Harry afgelopen zomer het idee voorstelt aan Bob Iger, topman van de Walt Disney Company, op de Londense première van The lion king.

Legt Harry hier eerste contacten bij Disney voor job Meghan?

Legt Harry hier eerste contacten bij Disney voor job Meghan?

Meghan Markle heeft een voice-over ingelezen voor Disney, dat raakte zaterdag bekend. Er duiken nu beelden op van juli vorig jaar, waarop te zien zou zijn hoe prins Harry Disney-baas Bob Iger aanspreekt over de voice-overkwaliteiten van zijn echtgenote. Bekijk het moment in de video hierboven.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures