Hekkensluiter Lokeren heeft zondag voor het eerst onder coach Stijn Vreven van de zege kunnen proeven. De Waaslanders wonnen op de 21e speeldag van d
Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League
Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League
  • 2020-01-12 17:25:07 11 dag geleden
  • keer bekeken 4,122
50
gedeelde

Hekkensluiter Lokeren heeft zondag voor het eerst onder coach Stijn Vreven van de zege kunnen proeven. De Waaslanders wonnen op de 21e speeldag van de Proximus League, de zevende van de tweede periode, op het veld van Virton met 1-2.

Lokeren zat halfweg al op rozen, na treffers van Amine Benchaib (5.) en Jun Amano (30.). Virton moest na de koffie komen, maar vond geen gaatje in de Lokerse afweer. Helemaal in het gaatje kreeg Virton dan toch loon naar werken, via Lucas Ribeiro Costa (90.). Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Luxemburgers echter niet.

Eerder op de zevende speeldag klopte Westerlo Lommel met 2-1 en haalde Oud-Heverlee Leuven het met 2-3 bij Union. Beerschot en Roeselare deelden de punten (1-1). Beerschot (12 ptn) voert de stand in de tweede periode aan, voor Westerlo, Lommel, OHL en Roeselare (elk 10 ptn). Union staat met Virton (elk 9 ptn) zesde. Lokeren (5 ptn) blijft afgetekend laatste, maar toont dat het nog niet uitgespeeld is.

Lommel en Lokeren openen volgende vrijdag de achtste speeldag (20u30). Roeselare ontvangt zaterdag Virton (17u), en Union moet naar Beerschot (20u30). OHL en Westerlo sluiten de speeldag zondag aan Den Dreef af (16u).

Wat denk je van dit verhaal?
Hekkensluiter Lokeren boekt (eindelijk) broodnodige zege in Proximus League

Sesamstraat-acteur Aart Staartjes overleden na verkeersongeval

Sesamstraat-acteur Aart Staartjes overleden na verkeersongeval

De Nederlandse acteur Aart Staartjes is zondag op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Dat heeft zijn zoon laten weten.

Staartjes is vooral bekend als Meneer Aart uit de kinderserie Sesamstraat. Hij stond ook aan de wieg van andere programma’s zoals De Film van Ome Willem en De Stratemakeropzeeshow.

De acteur kreeg vrijdag in Leeuwarden, in het noorden van Nederland, een ongeval met zijn brommobiel. Hij werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Staartjes wordt in besloten kring begraven.

Laurens Sweeck kroont zich na knappe solo en perfect ploegenspel oververdiend tot Belgisch kampioen veldrijden

Laurens Sweeck kroont zich na knappe solo en perfect ploegenspel oververdiend tot Belgisch kampioen veldrijden

Laurens Sweeck heeft in Antwerpen het Belgisch kampioenschap veldrijden bij de elite gewonnen. De zandspecialist was gestart als één van de favorieten en forceerde nog voor halfweg koers de beslissing, mede met dank aan zijn sterke ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. Het is de eerste titel bij de profs voor de 26-jarige Sweeck uit Schriek, die wel bij de jeugd al vier tricolores had verzameld in elke catagorie en een echte kampioenschapsrenner is.

Op een zanderig parcours - en zonder veelwinnaar Mathieu van der Poel - mocht een spannend wedstrijdbegin verwacht worden en dat kregen we ook. Eli Iserbyt leek vooraf de grootste kandidaat-winnaar en kon met Pauwels Sauzen-Bingoal ook rekenen op een sterke ploeg, maar het rijtje outsiders was lang.

Kopstart van Toon Aerts

Het was titelverdediger Toon Aerts die de kopstart nam en ondanks zijn ribblessure meteen het tempo de hoogte in joeg met Tim Merlier en Michael Vanthourenhout in zijn wiel. De rest volgde op enkele seconden, Wout van Aert moest van de tweede rij starten en begon in tiende positie.

De titelverdediger sukkelde al enkele weken met pijnlijke ribben na een val in Namen en kende niet de beste voorbereiding, maar daar was weinig van te merken. De Kempenaar bleef zonder omkijken alles geven. In tegenstelling tot topfavoriet Iserbyt die op de vierde plek enkele kleine foutjes maakte en de eerste drie moest laten rijden. Van Aert volgde in het volgende groepje met die andere favoriet, zandspecialist Laurens Sweeck op elf seconden.

Iserbyt neemt gezwind over

Uiteraard kon Aerts dat moordende tempo niet blijven volhouden en in de tweede ronde sloot ook Sweeck vooraan aan, met een attente Van Aert en Gianni Vermeersch in zijn wiel.

Iserbyt nam meteen gezwind de koppositie over, maar Aerts nestelde zich in zijn wiel om te voorkomen dat Pauwels Sauzen-Bingoal het ploegenspel kon spelen. Merlier, Vanthourenhout en Sweeck volgden, Van Aert en Vermeersch moesten een klein gaatje laten.

Sweeck autoritair

Bij het ingaan van de derde ronde namen de mannen van Jurgen Mettepenningen de wedstrijd definitief in handen en stak Sweeck een eerste keer de neus aan het venster. Nu was het Merlier die begreep dat er niet mocht worden getwijfeld, Vanthourenhout schoof mee als waakhond.

Niet voor lang echter, want zandspecialist Sweeck trok fors door, Merlier moest passen en achter de leider ging het blok erop door zijn ploegmaats Vanthourenhout en Iserbyt. Aerts en Merlier zaten gevangen, Van Aert had het al lastig genoeg om te volgen. De vogel leek nog voor halfweg koers gaan vliegen...

De mayonaise pakt

De mayonaise pakte deze keer bij Pauwels Sauzen en al snel reed Sweeck een halve minuut voorsprong bij elkaar. Achter hem controleerden Iserbyt en Vanthourenhout de koers, Aerts én Van Aert schuwden het werk nochtans niet maar bleken - zoals verwacht - fysiek duidelijk nog niet op hun best.

Sweeck bleef onverstoord de ene hindernis na de andere afwerken en maakte nergens fouten. Aerts vond zijn tweede adem en reed weg van de achtervolgers, weliswaar al op 40 seconden van de leider. De kleine Iserbyt plooide zich echter dubbel en haalde de Kempenaar weer terug.

Oververdiende winnaar

Laurens Sweeck bereidde zich de voorbije weken minutieus voor op dit BK en vond duidelijk een parcours op zijn maat: hij rondde zijn solo met verve af en kroonde zich zo oververdiend tot Belgisch kampioen. Hij kwamen in tranen over de streep, met zijn gedachten ook bij zijn grootvader die op 13 december overleed.

De strijd voor zilver was wel nog even spannend, tot Iserbyt bij het ingaan van de slotronde het groen licht kreeg om zelf voluit zijn kans te gaan. Eén en twee voor de ploeg van Jurgen Mettepenningen, die ongetwijfeld een feestje zal bouwen. Titelverdediger Toon Aerts mocht als derde mee op het podium, voor Merlier en Van Aert die nog het prestigesprintje won van Vermeersch.

Uitslag:

1. Laurens Sweeck

2. Eli Iserbyt

3. Toon Aerts

4. Tim Merlier

5. Wout van Aert

6. Gianni Vermeersch

7. Michael Vanthourenhout

8. Thijs Aerts

9. Jens Adams

10.

(later meer)

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures