MR en Open VLD haalden vanmiddag de banden aan op de nieuwjaarsreceptie van de MR in Waver. Voorzitter Georges-Louis Bouchez wil vooruit. ‘Elke dag d
MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op
MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op
  • 2020-01-12 14:25:04 11 dag geleden
  • keer bekeken 3,412
30
gedeelde

MR en Open VLD haalden vanmiddag de banden aan op de nieuwjaarsreceptie van de MR in Waver. Voorzitter Georges-Louis Bouchez wil vooruit. ‘Elke dag dat er geen regering is winnen de populisten nog meer.’

‘Ici! On est! Chez les bleus!’ Om het wat meer gewicht te geven, kapte oud-partijvoorzitter Louis Michel zijn zin in drie, maar het was stating the obvious. De zaal La Sucrerie in Waver zat ...

Wat denk je van dit verhaal?
MR en Open VLD poetsen blauwe as op tonen van Vivaldi op

Is Plastic Gevaarlijk Voor De Gezondheid?

Is Plastic Gevaarlijk Voor De Gezondheid?

In deze video vertel ik je wat voor invloed het gebruik van plastic heeft op de gezondheid. Meer informatie: https://happyhealthy.nl/ De Afslank Receptenbijbel: ...
Doet De Wever opening naar PS?

Doet De Wever opening naar PS?

Oud-informateur Johan Vande Lanotte ziet in de nieuwjaarstoespraak van Bart De Wever (N-VA) een geste naar de PS, die moet worden uitgetest.

‘Wij wensen dat de volgende regering eensgezinder en dus nog sterker de ingeslagen weg naar sociaal-economisch herstel zou verder zetten. Want alleen zo krijgen we ruimte voor een sterker sociaal beleid, en dan denk ik prioritair aan de verhoging van de lage pensioenen.’

Op een subtiele manier mengde N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteravond een linkse prioriteit in zijn nieuwjaarstoespraak. N-VA-klassiekers, zoals het confederalisme, werden in de toespraak niet uitdrukkelijk genoemd.

Oud-informateur Johan Vande Lanotte (SP.A) zegt in De Zevende Dag dat hij in de verklaring van De Wever een opening naar de PS ziet, die door de huidige informateurs verder uitgetest moet worden.

Een verhoging van de lage pensioenen, met name een minimumpensioen van 1.500 euro netto voor wie een volledige loopbaan kan voorleggen, stond prominent in het eisenbundel van de Franstalige socialisten. In de nota die de informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben opgesteld, werd het de maatregel aan strikte voorwaarden gekoppeld.

Maar De Wever zegt niet letterlijk dat hij een minimumpensioen van 1.500 euro verdedigt. In de antwoorden voor de Stemtest, die de N-VA voor de verkiezingen invulde, spreekt de partij zich zelfs uit tegen een minimumpensioen van 1.500 euro. Wel wil de N-VA het minimumpensioen voor mensen met een lange loopbaan ‘substantieel verhogen’, in functie van de effectief gewerkte jaren.

Paarsgeel

Als er toch toenadering is tussen en N-VA en PS op dit punt, dat cruciaal is voor de socialisten, is dat goed nieuws voor de voorstanders van paars-geel, zoals CD&V. Maar ook de SP.A, de partij van Vande Lanotte, denkt opnieuw in die richting.

Open VLD zou van zo’n toenadering het slachtoffer zijn. De PS zegt al maanden dat ze zo’n coalitie alleen wil overwegen als die geen doorslagje is van de Zweedse coalitie. Met andere woorden: Open VLD moet uit de coalitie worden gehouden, CD&V erin.

De relatie tussen N-VA en Open VLD is grondig verstoord door het touwtrekken rond een toekomstige coalitie. ‘Wij zijn een partij die nooit in een regering zal stappen louter voor de meerdere eer en glorie van partijtoppers die graag minister of zelfs eerste minister zouden willen worden’, zei De Wever gisteravond nog, een duidelijke sneer naar Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten, die het verwijt krijgt dat ze kiest voor een Vivaldi-coalitie om zelf premier te kunnen worden.

Telefoon

Rutten ontkent intussen dat ze weigert om de telefoon op te nemen voor De Wever, die aandrong op een vergadering van de Vlaamse coalitiepartners om een Vlaams front te vormen. Maar een dergelijk front ziet ze nog altijd niet zitten.

‘Een front maak je tegen iets. Laat ons de hand reiken over de taalgrens heen en dan krijg je een positief project’, zegt Rutten, die vooral vasthoudt aan de samenwerking met de Franstalige liberalen van MR.

Kandidaat-voorzitter Bart Tommelein verzekert in het VTM Nieuws dat Open VLD geen bezwaar heeft tegen de aanwzigheid van N-VA in een federale coalitie. ‘Wij hebben geen veto tegen N-VA’, zegt Tommelein. ‘Maar op een bepaald moment moet er wel een coalitie gekozen worden.’

Duidelijkheid over welke conclusie de informateurs trekken uit dit kluwen, is er nog altijd niet. De MR stuurt aan op een overschakeling nar de preformatie. Voorzitter Georges-Louis Bouchez waarschuwt in Het Laatste Nieuws dat ‘elke coalitie oncomfortabel zal zijn’. Volgens hem hebben de informateurs nog altijd de vaste bedoeling om morgen met een concreet voorstel naar de koning te trekken.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures