N-VA-voorzitter Bart De Wever toont in zijn nieuwjaarsspeech vertrouwen in het Vlaamse regeerakkoord. Maar over de federale onderhandelingen blijft h
De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’
De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’
  • 2020-01-11 20:25:10 12 dag geleden
  • keer bekeken 3,345
30
gedeelde

N-VA-voorzitter Bart De Wever toont in zijn nieuwjaarsspeech vertrouwen in het Vlaamse regeerakkoord. Maar over de federale onderhandelingen blijft hij vaag.

‘Ingenium res adversae nudare solent, celare secundae.’ De Wever begon zijn speech in Mechelen op het nieuwjaarsfeest van zijn partij met een Latijnse spreuk. Vertaald: ‘Tegenspoed onthult het karakter, voorspoed bedekt het.’ De N-VA-voorzitter geeft toe dat zijn partij in 2019 tegenslag had en politiek ‘in een buitengewoon moeilijke positie is verzeild’.

Maar volgens hem heeft de partij de test met glans doorstaan. Op het Vlaams niveau ziet hij de toekomst rooskleurig in. De Wever maakt zich sterk dat de N-VA nog nooit sterker haar stempel op het Vlaams regeerakkoord heeft gedrukt. ‘Met de nieuwe Vlaamse regering durf ik te zeggen dat de jaren ’20 van deze eeuw opnieuw van ons zullen zijn.’

Olifant in de kamer

Pas tegen het einde van zijn speech kwam De Wever tot ‘de olifant in de kamer: de federale regeringskwestie’. ‘Helaas, het is allesbehalve duidelijk wat de komende dagen zullen brengen. De toestand is hoogst onzeker. Maar, gelukkig is de N-VA een partij die ook in zo’n toestand, of misschien zelfs vooral in zo’n toestand, wel onwrikbare zekerheden kent.’

De Wever zegt dat zijn partij ‘nooit in een regering zal stappen louter voor de meerdere eer en glorie van partijtoppers die graag minister of zelfs eerste minister zouden willen worden’. Hij herhaalt ook dat de N-VA geen regering kan aanvaarden zonder Vlaamse meerderheid. ‘Een laatste zekerheid die ik u meegeef, is dat wij als N-VA wel niet bang zijn om verantwoordelijkheid op te nemen. We deden dit in de afgelopen federale regering.’

De Wever wenst dat de volgende federale regering ‘eensgezinder en dus nog sterker de ingeslagen weg naar sociaal-economisch herstel zou voortzetten’. ‘Want alleen zo krijgen we ruimte voor een sterker sociaal beleid, en dan denk ik prioritair aan de verhoging van de lage pensioenen.’

Matthias Diependaele, die vorig jaar promoveerde tot Vlaams minister van Begroting, mocht de avond inzetten als dj. Als eerste plaat klonk ‘goud’ van Bazart.

Wat denk je van dit verhaal?
De Wever: ‘Jaren twintig zullen opnieuw van ons zijn’

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

(De lange mars - Rob Vellekoop) Aan het einde van dit jaar zal aan alle huishoudens in ons land een zogenaamde ‘slimme meter’ zijn aangeboden. Aangezien de energieleverancier op geen enkele manier aangeeft dat deze meter geweigerd of verwijderd kan worden op verzoek van de consument lopen we nog even door wat de stand van zaken is. Bijgaand een vriendelijke brief van een energieleverancier als voorbeeld van wat u als consument ieder moment kan verwachten of wat u al gekregen heeft.

Uitrol slimme meter

Per 1 januari 2015 is gestart met het landelijk installeren van slimme gas- en elektriciteitsmeters zodat eind 2020 aan alle huishoudens een meter is aangeboden.

De site wijvertrouwenslimmemetersniet.nl levert voorbeeldbrieven op welke manier een meter geweigerd kan worden en dat is hard nodig want de slimme meter is de volgende volgende aanslag op onze privacy in een lange reeks.

De slimme meter kan zonder meer geweigerd worden door de consument en mocht er eentje toch geïnstalleerd zijn dan kan deze op verzoek van de consument verwijderd worden.

Volgens de initiatiefnemers is het doel van de slimme meter energiebesparing, maar wanneer je de voordelen op een rijtje zet is het uitsluitend te doen om kostenbesparing en winstmaximalisatie.

De consument ontvangt bijvoorbeeld deze brief

Let op dat er nergens wordt gewezen op de mogelijkheid om de slimme meter te weigeren! Het wordt als vanzelfsprekend voorgesteld dat de consument een nieuwe meter zal nemen, want waarom zou hij daarover moeilijk doen?

Dit is trouwens de tweede actie van onze energieleverancier om ons een slimme meter te leveren. De vorige keer hebben we ook al aangegeven geen interesse te hebben. Dat doen we nu dus weer per brief.
(zie voorbeeld)

Voordelen slimme meter voor energieleverancier/overheid

– zo min mogelijk kosten maken om energie te leveren gebaseerd op het gedrag van de klanten (let op: minder kosten betekent meer winst en niet perse minder dure stroomrekening)

Nadelen slimme meter voor consument

  • de slimme meters bieden stille toegang tot huishoudens en daarmee is het zelfs mogelijk dat de energiemaatschappij niet levert op basis van de wensen van de consument, maar op basis van wat de leverancier wil leveren!
  • de overheid krijgt de mogelijkheid de burger via de meter te observeren, er is immers heel wat af te leiden van het energieverbruik, bijvoorbeeld het aantal mensen dat aanwezig is of juist niet en vooral ook wanneer.
  • op deze manier kan ook de energielevering gemakkelijk worden stopgezet door overheid of energiemaatschappij om het gedrag van de consument te beïnvloeden.
  • kan gevaar voor brand opleveren
  • het effect van de elektromagnetische stralen op gezondheid en elektrische apparatuur in huis
  • gevaar voor hacken

Lees ook Privacy Barometer

Ervaringen in buurlanden met slimme meter

In Frankrijk is een heuse protestbeweging aan de gang om de slimme meter die daar ‘Linky’ heet te weigeren. Volgens de site stop-linky.com hebben tot nu toe 939 gemeenten installatie van de Linky in hun gemeente geweigerd. Ook de Franse wet biedt de mogelijkheid de slimme meter te weigeren, in de praktijk is dit met name in appartementsgebouwen lastig met een gemeenschappelijke ruimte waar alle meters bij elkaar hangen.

Uit een in maart 2019 gehouden steekproef blijkt dat 71 procent van de ondervraagden vinden dat ze het recht moeten krijgen om de installatie van een Linky meter te weigeren.
(in Frankrijk bevinden veel van deze meters zich buiten aan de straat, zodat het ontzeggen van de toegang tot deze meters door eigenaren moeilijker te realiseren is)

In België is de slimme meter bekend onder de naam digitale meter verplicht gesteld sinds 2019.

Rob Vellekoop, 11 januari 2019

Bron: De lange mars plus


Bekijk ook de docu Take back your power:


Opnieuw protest tegen pensioenhervorming, Franse regering doet toegeving

Opnieuw protest tegen pensioenhervorming, Franse regering doet toegeving

De Franse regering is bereid om de verhoging van de pensioenleeftijd voorlopig uit de pensioenhervorming te halen. Dat blijkt uit een document dat de Franse premier Edouard Philippe heeft overhandigd aan de vakbonden.

‘Om mijn vertrouwen in de sociale partners aan te tonen, ben ik bereid de kortetermijnmaatregel in het wetsontwerp in te trekken, met name het geleidelijk optrekken van de pensioenleeftijd vanaf 2022 naar 64 jaar in 2027’, aldus de Franse premier.

De pensioenhervorming in Frankrijk veroorzaakt al enkele weken beroering.

De meer gematigde vakbonden zijn bereid te spreken over de omvorming van de 42 bestaande pensioensystemen in Frankrijk naar één enkel systeem. Maar dat de standaardpensioenleeftijd zou opschuiven van 62 naar 64 jaar, zien ze niet zitten, zo lieten ze al weten. Vakbonden die op een hardere lijn zitten, zoals de CGT, voeren verder actie tegen de hele geplande hervorming.

Ook zaterdag waren er betogingen tegen de pensioenplannen van de Franse regering. In Parijs waren er incidenten. Manifestanten, van wie sommige gemaskerd, gooiden ramen aan diggelen en smeten met projectielen in de richting van de ordediensten. Die reageerden met traangas.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures