(De lange mars - Rob Vellekoop) Aan het einde van dit jaar zal aan alle huishoudens in ons land een zogenaamde ‘slimme meter’ zijn aangeb
Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Pas op: slimme meter is niet verplicht!
Pas op: slimme meter is niet verplicht!
  • 2020-01-11 19:30:03 12 dag geleden
  • keer bekeken 4,387
54
gedeelde

(De lange mars - Rob Vellekoop) Aan het einde van dit jaar zal aan alle huishoudens in ons land een zogenaamde ‘slimme meter’ zijn aangeboden. Aangezien de energieleverancier op geen enkele manier aangeeft dat deze meter geweigerd of verwijderd kan worden op verzoek van de consument lopen we nog even door wat de stand van zaken is. Bijgaand een vriendelijke brief van een energieleverancier als voorbeeld van wat u als consument ieder moment kan verwachten of wat u al gekregen heeft.

Uitrol slimme meter

Per 1 januari 2015 is gestart met het landelijk installeren van slimme gas- en elektriciteitsmeters zodat eind 2020 aan alle huishoudens een meter is aangeboden.

De site wijvertrouwenslimmemetersniet.nl levert voorbeeldbrieven op welke manier een meter geweigerd kan worden en dat is hard nodig want de slimme meter is de volgende volgende aanslag op onze privacy in een lange reeks.

De slimme meter kan zonder meer geweigerd worden door de consument en mocht er eentje toch geïnstalleerd zijn dan kan deze op verzoek van de consument verwijderd worden.

Volgens de initiatiefnemers is het doel van de slimme meter energiebesparing, maar wanneer je de voordelen op een rijtje zet is het uitsluitend te doen om kostenbesparing en winstmaximalisatie.

De consument ontvangt bijvoorbeeld deze brief

Let op dat er nergens wordt gewezen op de mogelijkheid om de slimme meter te weigeren! Het wordt als vanzelfsprekend voorgesteld dat de consument een nieuwe meter zal nemen, want waarom zou hij daarover moeilijk doen?

Dit is trouwens de tweede actie van onze energieleverancier om ons een slimme meter te leveren. De vorige keer hebben we ook al aangegeven geen interesse te hebben. Dat doen we nu dus weer per brief.
(zie voorbeeld)

Voordelen slimme meter voor energieleverancier/overheid

– zo min mogelijk kosten maken om energie te leveren gebaseerd op het gedrag van de klanten (let op: minder kosten betekent meer winst en niet perse minder dure stroomrekening)

Nadelen slimme meter voor consument

  • de slimme meters bieden stille toegang tot huishoudens en daarmee is het zelfs mogelijk dat de energiemaatschappij niet levert op basis van de wensen van de consument, maar op basis van wat de leverancier wil leveren!
  • de overheid krijgt de mogelijkheid de burger via de meter te observeren, er is immers heel wat af te leiden van het energieverbruik, bijvoorbeeld het aantal mensen dat aanwezig is of juist niet en vooral ook wanneer.
  • op deze manier kan ook de energielevering gemakkelijk worden stopgezet door overheid of energiemaatschappij om het gedrag van de consument te beïnvloeden.
  • kan gevaar voor brand opleveren
  • het effect van de elektromagnetische stralen op gezondheid en elektrische apparatuur in huis
  • gevaar voor hacken

Lees ook Privacy Barometer

Ervaringen in buurlanden met slimme meter

In Frankrijk is een heuse protestbeweging aan de gang om de slimme meter die daar ‘Linky’ heet te weigeren. Volgens de site stop-linky.com hebben tot nu toe 939 gemeenten installatie van de Linky in hun gemeente geweigerd. Ook de Franse wet biedt de mogelijkheid de slimme meter te weigeren, in de praktijk is dit met name in appartementsgebouwen lastig met een gemeenschappelijke ruimte waar alle meters bij elkaar hangen.

Uit een in maart 2019 gehouden steekproef blijkt dat 71 procent van de ondervraagden vinden dat ze het recht moeten krijgen om de installatie van een Linky meter te weigeren.
(in Frankrijk bevinden veel van deze meters zich buiten aan de straat, zodat het ontzeggen van de toegang tot deze meters door eigenaren moeilijker te realiseren is)

In België is de slimme meter bekend onder de naam digitale meter verplicht gesteld sinds 2019.

Rob Vellekoop, 11 januari 2019

Bron: De lange mars plus


Bekijk ook de docu Take back your power:


Wat denk je van dit verhaal?
Pas op: slimme meter is niet verplicht!

Opnieuw protest tegen pensioenhervorming, Franse regering doet toegeving

Opnieuw protest tegen pensioenhervorming, Franse regering doet toegeving

De Franse regering is bereid om de verhoging van de pensioenleeftijd voorlopig uit de pensioenhervorming te halen. Dat blijkt uit een document dat de Franse premier Edouard Philippe heeft overhandigd aan de vakbonden.

‘Om mijn vertrouwen in de sociale partners aan te tonen, ben ik bereid de kortetermijnmaatregel in het wetsontwerp in te trekken, met name het geleidelijk optrekken van de pensioenleeftijd vanaf 2022 naar 64 jaar in 2027’, aldus de Franse premier.

De pensioenhervorming in Frankrijk veroorzaakt al enkele weken beroering.

De meer gematigde vakbonden zijn bereid te spreken over de omvorming van de 42 bestaande pensioensystemen in Frankrijk naar één enkel systeem. Maar dat de standaardpensioenleeftijd zou opschuiven van 62 naar 64 jaar, zien ze niet zitten, zo lieten ze al weten. Vakbonden die op een hardere lijn zitten, zoals de CGT, voeren verder actie tegen de hele geplande hervorming.

Ook zaterdag waren er betogingen tegen de pensioenplannen van de Franse regering. In Parijs waren er incidenten. Manifestanten, van wie sommige gemaskerd, gooiden ramen aan diggelen en smeten met projectielen in de richting van de ordediensten. Die reageerden met traangas.

"Waarom zou Lewis Hamilton naar Ferrari gaan?"

"Waarom zou Lewis Hamilton naar Ferrari gaan?"

Zien we F1-wereldkampioen Lewis Hamilton de komende jaren een overstap van Mercedes naar Ferrari maken?

Ondanks de vele geruchten of speculaties van de voorbije maanden zal Lewis Hamilton volgens voormalig F1-piloot David Coulthard geen overstap van Mercedes naar Ferrari maken.

"Ik heb nooit het gevoel dat hij Mercedes gaat verlaten voor een ander team," vertelde Coulthard tegenover 'Reuters' op de 'Autosport International Show'.

"Ik ben er zeker van dat hij met Ferrari praat ... maar hij heeft bijna altijd met Mercedes gereden. Waarom zou hij weg gaan?"

Volgens Coulthard voelt Hamilton zich enorm goed bij Mercedes en zou hij zijn levensstijl mogelijk moeten aanpassen indien hij de overstap naar Ferrari zou maken.

"Sommigen willen een Europese 'twist' in hun leven maar ik denk dat Lewis best tevreden is en zich goed voelt in Amerika en Groot-Brittannië. Amerika als 'speeltuin', Groot-Brittannië voor het racen."

"Ik denk niet dat hij dat knuffelachtige en emotionele wil dat verbonden is aan een overstap naar Ferrari. Ik denk ook niet dat hij van kleins af aan van Ferrari droomt. Dus waarom zou hij het doen? Het geld? Hij heeft meer dan genoeg geld."

"Ik denk dan ook dat hij gewoon nog enkele jaren voor Mercedes zal rijden," besloot Coulthard.

Na de contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull zou het 'Silly Season' voor het F1-seizoen 2021 zo wel eens op een sisser kunnen uitdraaien.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures