De finale van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/251.750 dollar) wordt een Amerikaans onderonsje tussen Serena Williams (WTA 10)
Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland
Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland
  • 2020-01-11 08:25:12 13 dag geleden
  • keer bekeken 2,913
38
gedeelde

De finale van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/251.750 dollar) wordt een Amerikaans onderonsje tussen Serena Williams (WTA 10) en Jessica Pegula (WTA 82).

Topreekshoofd Williams haalde het zaterdag in de halve eindstrijd met twee keer 6-1 van haar landgenote Amanda Anisimova (WTA 25). Pegula was met 3-6, 6-4 en 6-0 te sterk voor de Deense Caroline Wozniacki (WTA 39).

Serena Williams, 38, mikt zondag op een 73e WTA-titel. In Auckland staat de 23-voudig grandslamkampioene nog niet op de erelijst. Haar zus Venus won de ASB Classic wel al een keer, in 2015.

Williams staat overigens ook in de finale van het dubbel. Aan de zijde van Wozniacki neemt ze het op tegen landgenotes Asia Muhammad en Taylor Townsend. Williams en Wozniacki klopten vrijdag in de halve finale Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck. Jessica Pegula, 25, gaat zondag voor een tweede titel na winst vorige zomer voor eigen publiek in Washington.

Wat denk je van dit verhaal?
Serena Williams en Jessica Pegula spelen om titel in Auckland

Bosbranden in Australië komen samen in ‘megabrand’

Bosbranden in Australië komen samen in ‘megabrand’

De hoge temperaturen en sterke wind maken het de brandweer die de bosbranden in Australië bestrijden moeilijk.

Aan de grens van deelstaten New South Wales (NSW) en Victoria, in het zuidoosten van het land, kwamen vrijdagnacht drie branden samen in één ‘megabrand’, met een oppervlakte van 600.000 hectare. Ter vergelijking: dat is ongeveer even groot als de provincies Oost- en West-Vlaanderen samen.

In enkele gebieden die door de bosbranden getroffen zijn, bedroegen de temperaturen vrijdagavond 44 graden en bereikte de wind snelheden tot 90 kilometer per uur. Zaterdag zou het niet koeler worden.

Vrijdagnacht moesten bewoners van de stad Wodonga wegens brandgevaar in veiligheid gebracht worden. Meer dan 3.500 brandweermannen waren actief in NSW. Zaterdagvoormiddag woedden daar nog meer dan 140 branden.

Sinds het begin van de grote bosbranden in oktober ging in heel Australië al meer dan 10 miljoen hectare bos in vlammen op. Dat is meer dan drie keer de oppervlakte van België. Duizenden huizen zijn verwoest. Beelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa tonen hoe de rook tot 17 kilometer in de atmosfeer stijgt.

Iraans leger geeft toe dat Oekraïens vliegtuig ‘per ongeluk’ uit de lucht werd geschoten

Iraans leger geeft toe dat Oekraïens vliegtuig ‘per ongeluk’ uit de lucht werd geschoten

Het Iraanse leger geeft toe dat de Boeing van Ukraine International Airlines ‘per ongeluk’ werd geraakt. Dat zegt het zaterdagochtend in een communiqué.

Volgens het leger is er sprake van een menselijke fout. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif verontschuldigt zich bij de nabestaanden van de slachtoffers en biedt hen zijn medeleven aan. De ‘verantwoordelijke’ voor het drama zal ‘onmiddellijk’ voor het militaire gerecht worden gebracht. Daarnaast wordt gewerkt aan een fundamentele hervorming van de operationele processen bij de gewapende strijdkrachten opdat dergelijke fouten niet meer kunnen voorvallen, aldus de legerstaf.

‘Rampzalige vergissing’

De autoriteiten hebben inmiddels gezegd de ‘rampzalige vergissing, die aan zovele onschuldige mensen het leven heeft gekost, diep te betreuren’ en spreken van een ‘zware tragedie’ en een ‘onvergeeflijke fout’. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif heeft zich in een tweet bij de nabestaanden verontschuldigd en bood hen zijn ‘condoleances’ aan.

Vijandelijke raketten

De Oekraïense Boeing met 176 inzittenden stortte woensdag in Iran neer. Diverse landen zoals Canada en de VS hadden al gezegd dat het toestel waarschijnlijk werd getroffen door een raket, maar Iran sloot die piste tot hiertoe uit. Zelfs toen een video opdook waarin het moment van de inslag duidelijk waarneembaar was, bleef de Iraanse Organisatie voor Burgerluchtmacht volhouden dat de beweringen niet correct waren.

Vrijdag zeiden internationale defensie-experts al dat het toestel vermoedelijk per ongeluk uit de lucht geschoten is, omdat iemand de automatische stand heeft opgezet of laten aanstaan. Dat is een verdedigingsmiddel tegen inkomende vijandelijke raketten of luchtaanvallen en maakt geen onderscheid tussen een vijandig vliegtuig en een passagiersvliegtuig.

Spanning

De vliegtuigcrash leidde naast die internationale samenwerking ook tot zware diplomatieke spanningen tussen Amerika en Oekraïne, dat sinds vrijdagochtend een team van meer dan 50 onderzoekers aanwezig heeft in Teheran. De Oekraïense president Volodomir Zelensky – een sleutelfiguur in het afzettingsonderzoek tegen president Donald Trump – kon het maar matig appreciëren dat de VS hem in eerst instantie geen informatie verschafte over wat de inlichtingendiensten wisten over de crash van het Oekraïense passagiersvliegtuig. Pas vrijdag in de late middag kwam vanuit Kiev dan het bericht dat de VS ‘belangrijke informatie hadden overhandigd’.

Opmerkelijk: ook in het dictatoriale Iran – veel slachtoffers waren Iraniërs – komt er veel kritiek op de autoriteiten. Het regime wordt daarbij vooral verweten dat het de burgerluchtvaart niet stillegde toen het een Amerikaanse tegenaanval verwachtte en het volledige luchtafweersysteem activeerde. Het is immers niet de eerste keer dat zulke wapensystemen zich vergissen, waarna de verkeerde toestellen uit de lucht worden geschoten.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures