logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

Oscar Noorlag: ‘Trouwe spaarders grootbanken’

Dankzij de renteverhogingen van de ECB is er ook weer meer ruimte gekomen voor een hogere spaarrente, schrijft Oscar Noorlag (foto), hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep in een blog. Noorlag: “Maar wie een hoge spaarrente wil hebben, moet nie


  • Sep 25 2023
  • 40
  • 4265 Views
Oscar Noorlag: ‘Trouwe spaarders grootbanken’

Dankzij de renteverhogingen van de ECB is er ook weer meer ruimte gekomen voor een hogere spaarrente, schrijft Oscar Noorlag (foto), hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep in een blog.

Noorlag: “Maar wie een hoge spaarrente wil hebben, moet niet bij één van de grootbanken zijn. Rabobank biedt op dit moment de hoogste spaarrente van de drie grootbanken, namelijk 1,25% en verhoogt haar rente naar 1,5% per 15 augustus. ABN Amro Bank en ING Bank kennen op dit moment een rente van 1%, waarbij ABN Amro Bank wel heeft aangekondigd om vanaf 1 augustus de rente te verhogen naar 1,25%. De verschillen tussen de drie grootbanken ontstaan eigenlijk pas net, want het grootste deel van het jaar hanteren ze precies dezelfde spaarrentes.”

Renteverhoging

“Grote kans dat ING Bank ook op korte termijn met een renteverhoging komt. Kanttekening bij ING is dat de rente van 1% alleen over de eerste tienduizend euro spaargeld geldt en dat tussen de tienduizend en honderdduizend euro de rentevergoeding 0,1% lager is; dus 0,9%. Al met al lijkt er het grootste deel van het jaar weinig verschil te zijn in de spaarrentes. Maar er zijn ook aanbieders die een veel hogere spaarrente aanbieden van rond de 2,5% en soms zelfs iets hoger. Het gaat dan om internetspaarrekeningen van vaak Europese banken.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches