logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

Slechtst 29% belegt bewust duurzaam

Ondanks de groeiende aandacht voor duurzaamheid houdt 51% van de beleggers hiermee geen rekening in hun aandelenpakket. 29% zegt wel bewust duurzaam te beleggen en 20% is geïnteresseerd en van plan dit te doen, maar heeft nog geen actie ondernomen.


  • Sep 25 2023
  • 43
  • 3867 Views
Slechtst 29% belegt bewust duurzaam

Ondanks de groeiende aandacht voor duurzaamheid houdt 51% van de beleggers hiermee geen rekening in hun aandelenpakket. 29% zegt wel bewust duurzaam te beleggen en 20% is geïnteresseerd en van plan dit te doen, maar heeft nog geen actie ondernomen.

Dit en meer blijkt uit de nieuwe editie van de ING BeleggersBarometer. Vorige maand stond de barometer op 114 punten, deze daalt in juli met 1 punt naar 113. Het oordeel van beleggers over de algemene economische situatie in Nederland van de afgelopen drie maanden is iets positiever dan vorige maand.

Het oordeel van beleggers over de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille in het afgelopen jaar is deze maand positiever dan in juni. Meer beleggers melden dat hun portefeuille in waarde is gestegen, 45% in juni naar 51% deze maand. Een kleinere groep van 17% geeft aan dat de waarde van hun portefeuille gelijk is gebleven, een lichte daling van 1% ten opzichte van de vorige maand. Tegelijkertijd is er een significante daling in de groep beleggers die een waardevermindering van hun portefeuille rapporteren, van 36% naar 30%. Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “De toename van het beleggersvertrouwen is niet zo gek. Bijna ongemerkt staan de beurzen dit jaar wereldwijd al een dikke tien procent in de plus.”

Meer dan een derde van de beleggers (35%) verwacht de meeste beleggingskansen in de technologie/IT sector in de komende zes maanden. Ook ziet meer dan één op vijf beleggers kansen in grondstoffen. Beleggers zien daarentegen de horeca als de sector met de minste kansen.

Baanzekerheid

Het vertrouwen in de baanzekerheid blijft sterk onder de beleggers. Net als 6, 12 en 18 maanden geleden is meer dan 80% van de beleggers die in loondienst werken ervan overtuigd dat ze hun baan de komende tijd behouden. Deze overtuiging lijkt volgens ING zelfs sterker te zijn geworden in vergelijking met een jaar geleden. Er is een verschuiving opgetreden van ‘zeker’ naar ‘heel zeker’ over het behoud van hun baan. Deze groep beleggers heeft een sterk vertrouwen in de stabiliteit van de arbeidsmarkt.

Duurzame index in de plus

Ondanks de groeiende aandacht voor duurzaamheid houdt meer dan de helft (51%) van de beleggers hiermee geen rekening in hun aandelenpakket. Bijna 1 op de 3 beleggers (29%) zegt wel bewust duurzaam te beleggen. 20% is geïnteresseerd in duurzaam beleggen en van plan dit te doen, maar heeft nog geen actie ondernomen. Homan: “Dat is jammer. Niet alleen vanuit maatschappelijk perspectief, maar ook vanuit rendementsperspectief. De wereldwijde duurzame index doet het dit jaar ruim 3% beter dan de normale index.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches