Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.
Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.
  • 2020-02-15 05:55:08 3 dag geleden
  • keer bekeken 4,039
32
gedeelde
Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben

 

Samen gesprekken voeren in een gezellige sfeer kan zeer plezierig zijn en opbeurend als er veel gelachen word.
Sommige praten graag en anderen vinden luisteren aangenamer, het is ook niet gemakkelijk om iets zo te vertellen dat iedereen het begrijpt en het aantrekkelijk is voor de oren.
Als er grappen gemaakt worden met bijvoorbeeld het vertellen van moppen dan kan iedereen daar schik in hebben en van genieten.
Het kan ons humeur verbeteren in een ontspannen omgeving waardoor we een geheel ander mens kunnen worden.
Maar het moment dat er word overgeschakeld naar een serieuze conversatie en wij het niet allemaal begrijpen is het soms beter om de stilte te bewaren.
En ons niet met het gesprek in te laten, want als er wat gezegd of gevraagd word en wij niet weten waar het over gaat of niet het juiste antwoord hebben.
Dan kunnen we onze waardigheid verliezen als we ons in het gesprek gaan mengen en onwaarheden vertellen of onjuiste antwoorden gaan geven.
Want als de waarheid totaal anders is dan dat wat eruit onze mond komt willen ze onze tong eraf hakken en voelen ze zich terecht bedrogen.
Dingen zeggen om maar een leuk verhaal te hebben en wat vol met leugens zit  zal onze geloofwaardigheid erg aan tasten naar verloop van tijd.
Al is de leugen nog ze snel de waarheid achterhaald hem wel en dat zal dan consequente gevolgen hebben.
Het respect en vertrouwen in ons zullen we daarmee verliezen met als gevolg dat we onze kennissen en vrienden kwijt zullen raken.
En onze naam zal door anderen niet meer positief worden uitgesproken en dat zullen we beseffen als het te laat is.
Daarom als wij niet correct kunnen meepraten of antwoorden kies voor het goud en hou wijselijk onze mond en zwijg.
Want stille wateren hebben diepe gronden en hoge bomen vangen veel wind.
Soms is het beter om te zwijgen en de stilte te bewaren.


 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen


http://auteur.janjansen.guru/zwijgen-goud-als-niet-een-correct-antwoord-hebben.html


Lees Meer Gedichten.......
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen


 

 

Wat denk je van dit verhaal?
Zwijgen is Goud als we niet een Correct Antwoord Hebben.

Kalm Blijven in Elke Situatie is het Verstandigste en geeft Ons de Beste Perspektieven

Kalm Blijven in Elke Situatie is het Verstandigste en geeft Ons de Beste Perspektieven

Kalm Blijven in Elke Situatie is het Verstandigste en geeft Ons de Beste Perspektieven.
 

Bij Iedere gebeurtenis waar paniek uitbreek worden de zenuwen getest en worden er vaak ondoordachte dingen gedaan doordat er te snelle besluiten genomen moeten worden.
We weten op dit onverwachte tijdstip niet wat of waar te beginnen en doen wat er op dat ogenblik het beste lijkt in onze gedachten, maar dat eindigt niet altijd zo intelligent.
Door op zo'n onverwacht en onverklaarbare tijdstonde zijn wij meestal zo geschokt dat huilen nader staat dan te lachen en zijn al blij als wij onszelf uit dit voorval kunnen redden.
Maar door een paniekerige gehaaste reactie nemen wij ongewild door tijdgebrek plaats in een ondoordachte actie, waar we later over dachten hadden wij het maar zo gedaan was beter geweest.
Als wij rustig waren gebleven hadden wij zeker een andere en weloverwogen beslissing genomen waar we niet door benadeeld zouden worden en achteraf praat vermeden zou zijn.
En zo is het ook als wij emotioneel gekrenkt worden dan kunnen we wel eens koken van binnen en kwaadaardige dingen willen doen of zeggen maar dat is absoluut overbodig en heeft totaal geen zin.
Het heeft onze gevoelens aangetast en wij zijn daar niet blij mee, maar kwaad worden of overijlde stappen ondernemen geeft geen oplossingen maar confrontaties.
Die dikwijls alles alleen maar erger maken voor onszelf gevoelsmatig en doordat er dan twee of meerdere personen gekwetst worden waarmee de lichamelijke gedragscontrole verloren kan gaan.
Oneindige discussies kunnen ontstaan die de gemoedstoestanden niet bevorderen maar juist erger maken en emoties hoger laten oplopen.
Zodat het alleen maar meer kwaadwillend bloed veroorzaakt waarbij de toestand uit de hand kan lopen met nare gevolgen voor beiden.
Terwijl als wij kalm gebleven waren en het opgeslagen hadden in ons geheugen waren wij diegenen die de situatie onder controle hadden, want wij konden achteraf bepalen of we deze relatie of conversatie willen voorzetten op een beter tijdstip of volledig beëindigen.
Ook kunnen we dan in vrede met onszelf kijken wat het verstandigste is om te doen of met de nauwkeurige en gerechtvaardigde woorden iets trefzeker terugzeggen.
Zelfbeheersing is in menige voorvallen in ons leven zo belangrijk voor het verdere verloop van een vreedzaam bestaan en het belangrijkste is de innerlijke vrede met onszelf.
Voor de beste perspectieven in het leven op aarde is de verstandigste manier om continu kalm te blijven in iedere situatie waar wij mee in aanraking komen.


 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.auteur Jan Jansen


Lees Meer Gedichten op Auteur Jan Jansen, Klik Hier.......
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen


 

 U kunt mijn APP hier Downloaden-->www.easybranches.mobi. Waarder Uw Support


 

We Moeten altijd Vertrouwen hebben op ons Eigen Instinct, in Plaats van het Geloof van Anderen.

We Moeten altijd Vertrouwen hebben op ons Eigen Instinct, in Plaats van het Geloof van Anderen.

We Moeten altijd Vertrouwen hebben op ons Eigen Instinct, in Plaats van het Geloof van Anderen
 

Het is niet ongewoon of raar om te zeggen of te denken dat vertrouwen in onszelf ons kan maken en vertrouwen in anderen hebben ons kan breken.
Het klinkt misschien hard en ongemanierd maar denk dat de meesten onder ons deze ervaringen kunnen delen als waarheid.
We moeten altijd vertrouwen leggen op onze eigen vermogen van instinct, in plaats van direct iemand anders te geloven en daar beslissingen op of over nemen.
Onze gevoelens en denkwijze over iets zal ons niet vaak in de steek laten en heeft vele malen het bewijs geleverd, dus het beste is om dat vertrouwen in onszelf op te volgen.
Ons gehele organische mechanisme is ingesteld om signalen te geven bij iets wat verkeerd is, het hart geeft al die waarschuwingen door naar andere organen waardoor het bloed sneller gaat stromen en eigenlijk alles alert is.
Dus ons hart volgen zal bijna altijd een goede uitkomst geven of ons de les geven die wij nodig hebben om progressie te maken in ons leven.
Altijd vertrouwen op de stem en de gedachte van onszelf, zelfs als het verkeerd is soms, dus we zullen niet de schuld naar anderen hoeven te schuiven.
Beslissingen door onszelf zijn niet te verwijten aan anderen dus het zal ons ook meer rust geven door een sneller begrip en leerproces over de gang van zaken.
Een ander zouden we door kwaadheid kunnen gaan haten als ze ons verkeerde informatie geven en daardoor een slechte invloed achterlaten.
Daarom verlies nooit het geloof in onszelf en ben er van bewust dat iedereen fouten maakt en tegenover jezelf is het beter om een fout te maken voor een goed besef in vrede.
In plaats van het direct geloven van anderen zullen we beter ons instinct opvolgen en daar vertrouwen in hebben.


 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen


http://auteur.janjansen.guru/we-moeten-altijd-vertrouwen-hebben-op-ons-eigen-instinct-in-plaats-van-het-geloof-van-anderen.html


Lees Meer Gedichten.......
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen


 

 

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures