Pas mal pour un pilote numéro deux. De F1 wintertest staan alweer bijna voor de deur en dat betekent dat de psychologische strijd tussen teamgenoten

Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen
Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen
  • 2019-02-01 10:15:12 10 maanden geleden
  • keer bekeken 4,204
0
gedeelde

De F1 wintertest staan alweer bijna voor de deur en dat betekent dat de psychologische strijd tussen teamgenoten van start kan gaan. Afgelopen week vertelde Ricciardo de verzamelde pers al dat zijn nieuwe teamgenoot Hulkenberg echt extreem goed is en dat hij zich geen zand in de ogen laat strooien door het feit dat de Hulk nog nooit op het podium stond. Mooie woorden met een tikje low key shade; de ervaren honingdas weet inmiddels wel hoe hij zoiets moet aanvliegen. Vandaag is het de beurt aan Gasly, maar die brengt het er toch net wat minder vanaf. Hij klinkt namelijk nu al als Barrichello, Coulthard en Bottas.

Gasly hemelt Verstappen op als een van de beste coureurs op de grid maar tevens stelt dat hij onze landgenoot gewoon wil verslaan. Hij wil geen ‘tweede coureur’ worden, zo stelt de Fransman:

For sure I’m going to be next to one of the best drivers on the grid at the moment and for me it’s a great challenge. So I will take the time I need to be competitive, but I’m not going to be there to be second driver, that’s not what I want and not going to be satisfied with that.

Een redelijke start, echter voegt Gasly eraan toe dat hij misschien wel wat tijd nodig heeft om op niveau te komen. Plus, winnen is natuurlijk leuk, maar als de auto niet goed genoeg is dan is P5 ook oké. Vorig jaar was per slot van rekening pas zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse.

If I have the car to win then that’s what I would love to do. And if I have a car which is only good for the top five, then that’s going to be the target. But at the end of the day it was only my full first season in Formula 1 and for sure I’m going to get better and better, season after season, because experience plays quite a big part. So I know that I didn’t reach my full potential, but that’s my only motivation and I’m fully dedicated to do everything I can to reach my best level as soon as possible.

En ja, dan is er nog die Engelse cultuur binnen het Red Bull team die wellicht ook nog wat gewenning vraagt voor de Fransman.

For sure I will probably need some time to get comfortable with the team, to get used with the car, with the people, the way of working. Coming from Toro Rosso to Red Bull is, as I say, different targets, different culture also, a more English culture in Red Bull. So this is the kind of things that take a bit of time, but for sure Max is one of the fastest guys at the moment in the paddock and for me I’m super excited to go alongside him because that’s how you also raise your game. So I find it a really exciting time for myself and I’m really looking forward to starting, and we will see how I perform straight away. But for sure I will get better through the season and that’s fair to say.

Goed, daar hoeven we dus niet voor te vrezen dit jaar…

Wat denk je van dit verhaal?
Gasly gaat tweede viool spelen naast Max Verstappen

Dit is hoeveel mensen vorig jaar Formule 1 keken

Toen Liberty Media de Formule 1 overkocht van Bernie Ecclestone, verkondigde het dat het de sport vooral groter, toegankelijker en jonger wilde maken. Uit nieuwe cijfers van het bedrijf blijkt dat het ze dit in relatief korte tijd is gelukt. De kijkcijfers zijn namelijk aanzienlijk toegenomen en ook het aantal nieuwe fans groeit op zeer nette wijze door.

In een tweet van F1 Media wordt geschreven dat er in 2018 flink meer naar de Formule 1 is gekeken. In totaal trokken de wedstrijden liefst 490,2 miljoen unieke kijkers, 10 procent meer dan een jaar eerder. Binnen de twintig grootste markten ligt het percentage zowaar nog hoger, op 14 procent om precies te zijn. Dit is vooral te danken aan forse groei in China, waar driemaal meer mensen keken dan een jaar eerder, India (+87%), Frankrijk (+51%), Rusland (+27%) en de Verenigde Staten (+20%). De meeste kijkers komen uit Brazilië, waar liefst 115,2 miljoen mensen aan de buis waren geplakt. China (68 miljoen kijkers) en de Verenigde Staten (34,2 miljoen kijkers) completteren de top drie. En dan denken wij dat we massaal naar Max kijken…

Kijken we naar het absolute aantal keren dat de wedstrijden bij elkaar zijn bekeken, dan ligt het cijfer nog veel hoger. Gedurende het afgelopen Formule 1-seizoen zetten in totaal 1,59 miljard mensen de televisie aan om de races te volgen. Dit getal is wederom gebaseerd op de twintig grootste markten, het wereldwijde totaal ligt logischerwijs nog hoger. Wereldwijd lag het cumulatief aantal kijkers op 1,758 miljard. 61 procent van de nieuwe kijkers was jonger dan 35 jaar oud.

De best bekeken wedstrijd van 2018 was de Grand Prix van Monaco. Wereldwijd keken 110 miljoen mensen naar de race in het Vorstendom. De Grand Prixs in Bahrein, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Italië en Mexico werden meer dan 90 miljoen keer bekeken.

Marko: “Verstappen had klap met Ricciardo kunnen vermijden”

Helmut Marko heeft een voor zijn doen opvallende uitspraak gedaan. De markante Oostenrijker staat erom bekend dat zijn oogappeltjes in zijn ogen eigenlijk niks fout kunnen doen. Dat bleek onder andere toen Vettel en Webber elkaar raakten in Turkije, many moons ago. De meeste ‘kenners’ waren het er wel over eens dat dit in principe een ‘race-incident’ betrof, maar dat als je toch iemand aan zou moeten wijzen voor de klap dit Vettel moest zijn. Marko echter zag dit totaal anders en was niet te beroerd om j’accuse tegen Webber te zeggen bij de media. Zijn onvoorwaardelijk liefde voor VET ging/gaat zelfs zo ver dat hij zijn eigen coureur Kvyat ontsloeg toen deze een paar keer tegen de Duitser aanreed, ondanks dat die laatste toen al bij concurrent Ferrari reed.

We hebben al een paar keer geschreven dat Verstappen deze voorkeurspositie van Vettel in de hersens van der Helmut heeft georven. Het grote doel van Red Bull Racing is wereldkampioen worden met Verstappen. Tuurlijk, mocht Gasly het kampioenschap op miraculeuze winnen zullen ze daar ook best blij mee zijn, maar het speerpunt is VER. Zodoende kreeg de Nederlander ook verrassend veel steun toen het even wat minder liep in het begin van afgelopen seizoen, met als hoogte/dieptepunt de klapper met Ricciardo in Bakoe.

Bakoe markeerde een van de weinige races dit jaar dat Ricciardo in de race sneller was dan Verstappen. De twee hadden al een lekker gevecht in de beginfase van de race, dat ondanks noest verdedigend werk van Max uiteindelijk in het voordeel van Daniel beslecht werd. Marko zegt nu opeens dat Verstappens verdediging daarbij al ‘over de grens was’ (video) en dat dit waarschijnlijk de echte aanleiding vormde voor de latere crash.

Maar die crash ligt op dat moment nog in de toekomst. Na gepaseerd te zijn door DR3 geeft MV33 aan dat zijn bandjes kapotstuk zijn, ongetwijfeld in de hoop dat hij snel naar binnen gehaald zou worden en voor de undercut kon gaan jegens zijn teamgenoot. Echter, daar Daniel nu de beste positie op de baan heeft, mag hij eerst naar binnen komen voor een stop, wat normaal gesproken een tijdsvoordeel op zou moeten leveren. Zo gezegd zo gedaan. Nu gebeurt er echter iets interessants: op zijn ‘kapotte banden’ perst Max er vervolgens een aantal groene sectoren uit en komt hij opeens toch weer voor Ricciardo de baan op. Marko zegt hier nu het volgende over:

Max’ rondetijd was opeens een halve tot driekwart seconde sneller. Hij krijgt het signaal dat hij binnen moet komen, en rijdt meteen de eerste twee sectoren groen! En dat met banden die volgens hemzelf aan het einde waren. Het resultaat was dat het scenario wat we hadden berekend aan de pitmuur, namelijk dat de twee auto’s na de pitstop enigszins zouden worden gescheiden, begon te wankelen. Verstappen’s out-Lap was vervolgens ook ongelooflijk goed, terwijl voor Ricciardo het tegenovergestelde geldt, hij kreeg te maken met verkeer. Daarom verloor Ricciardo nog anderhalve seconde. Volgens onze berekeningen hadden ze vier seconden uit elkaar moeten liggen, maar in plaats daarvan zaten ze dicht bij elkaar [met Max nu dus weer voor Daniel].

Opgezweept door de situatie en zijn race-ingenieur -die Daniel aanmoedigt op een manier die Helmut nu beschrijft als ‘niet zo goed’- gaat Daniel er vervolgens voor zitten en angelt hij Max wederom binnen. Compromisloos als hij is verzet onze landgenoot zich uiteraard weer met hand en tand. We weten hoe het afloopt, hoewel iedereen nog steeds zijn eigen mening heeft over de schuldvraag. Ricciardo dreigt op het rechte stuk buitenom te gaan, maar schiet dan terug naar de binnekant om de dummy-aanval te completeren zoals hij dat vaker doet (video).

In mijn ogen blokt Verstappen Ricciardo hierbij eerst rechts en dan links, waardoor Ricciardo geen kant meer op kan. Maar rabiate fans ontkennen deze beweeglijkheid van de Nederlander. En daarbij is dat bewegen op zichzelf ook niet expliciet meer illegaal volgens de regels, nadat de FIA na enkele Max-incidentjes van vorige seizoenen besloot dat hard verdedigen eigenlijk wel gaaf is om te zien. Enfin, schoorvoetend geeft Marko nu desalniettemin te kennen dat de schuld voor de uiteindelijke klapper misschien toch een beetje (meer) bij Max lag, hoewel hij Daniel daarbij ook niet vrijspreekt van blaam:

Verstappen had het ongeluk kunnen voorkomen, omdat Ricciardo veel teveel snelheid had. Hij zou nooit de bocht gehaald hebben en in de run-off zone terechtgekomen zijn. Max had naar de kant moeten gaan. Maar in plaats daarvan kregen we dit ‘schandaal’.

Een interessante notie die we nog niet eerder meegerekend hadden in de hele kwestie dus; misschien had Ricciardo de eerst bocht niet eens gehaald. Maar goed, dat zullen we nu nooit meer weten…

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures