logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Formule 1

Max Verstappen wint in Japan én bezorgt Red Bull eigenhandig de constructeurstitel

Max Verstappen was ook in Japan weer de grote man. De Nederlander was oppermachtig op het circuit van Suzuka en won dan ook de race. Hij bezorgde Red Bull Racing eigenhandig de constructeurstitel, aangezien teamgenoot Sergio Pérez vrij snel uitviel.


  • Sep 25 2023
  • 37
  • 4061 Views
Max Verstappen wint in Japan én bezorgt Red Bull eigenhandig de constructeurstitel

Max Verstappen was ook in Japan weer de grote man. De Nederlander was oppermachtig op het circuit van Suzuka en won dan ook de race. Hij bezorgde Red Bull Racing eigenhandig de constructeurstitel, aangezien teamgenoot Sergio Pérez vrij snel uitviel. De Mexicaan maakte een aantal zeer opvallende fouten.


Bij de start waren de coureurs vooraan goed weg, maar waren er achterin wel wat problemen. Zo kwam Valtteri Bottas in de malaise terecht en kwam ook Pérez niet geheel ongeschonden uit de strijd. Even later probeerde de Mexicaan Kevin Magnussen in te halen, maar hij kwam van véél te ver. De Deen spinde en Pérez viel even later uit.McLaren
McLaren deed het weer fantastisch in Japan. Na 32 van de 53 ronden reed Lando Norris op P2 en teamgenoot Oscar Piastri op P3. De Ferrari-coureurs volgden op P4 en P5, met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Daarachter zaten de Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell.

Rondje van de zaak
Ondertussen was Red Bull met andere dingen bezig: het team stuurde Pérez op een gegeven moment gewoon weer even de baan op, waarschijnlijk om een gridstraf in de volgende Grand Prix te voorkomen. De Mexicaan reed uiteindelijk 1 extra rondje. Erg opvallend...

Red Bull-titel
In ronde 44 van de 53 was Russell opgeklommen naar P4, met Hamilton achter hem op P5. Leclerc reed op P6, Sainz op P7. Dat was niet genoeg van de Mercedes- en Ferrari-coureurs om Red Bull van de constructeurstitel af te houden. Red Bull moest 1 punt meer pakken dan Mercedes en dat lukte met de overwinning én snelste raceronde.

Het was flink touwtje trekken bij Mercedes en Ferrari, want uiteindelijk eindigde Leclerc op P4, Hamilton op P5, Sainz op P6 en Russell op P7. Norris pakte dus P2, voor teamgenoot Piastri. Voor de Australiër is het zijn eerste podium!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches