logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Hoe Johnny Depp het leven van een bekend regisseur compleet zuur maakt: maakt nu geen films meer

Peter Weir maakte graag films, maar stopte door zijn slechte ervaring met de acteur.


  • Dec 05 2023
  • 33
  • 4932 Views
Hoe Johnny Depp het leven van een bekend regisseur compleet zuur maakt: maakt nu geen films meer
Soms gaat het er in de filmindustrie zo erg aan toe dat mensen ermee stoppen. Australische regisseur Peter Weir maakte heel graag films, maar na 2010 besloot hij om geen films meer te maken doordat hij het niet meer aankon om met acteurs te werken. Vooral zijn samenwerking met Johnny Depp heeft hem gebroken.Weir is vooral bekend door zijn films The Truman Show en Dead Poets Society. In totaal heeft hij in een periode van 40 jaar 15 films gemaakt. Hij werd zes keer genomineerd voor een Oscar en werd uiteindelijk in 2022 bekroond met de Academy Honorary Award voor zijn hele carrière.Australische New WaveIn het begin van zijn carrière als regisseur was Weir een belangrijke figuur in de Australische New Wave-cinemabeweging. Hij maakte zijn debuut als regisseur met Homesdale uit 1971 en ging verder met het mysteriedrama Picnic at Hanging Rock, de bovennatuurlijke thriller The Last Wave en het historisch drama Gallipoli. In 1982 kwam The Year of Living Dangerously uit waarmee Weir een enorm succes behaalde. Na het succes van The Year of Living Dangerously regisseerde Weir een aantal Amerikaanse en internationale films, waarvan velen grote successen waren. Zijn eerste twee Amerikaanse films Witness en The Mosquito Coast zorgden voor een doorbraak in de carrière van acteur Harrison Ford, die de hoofdrol speelt in beide films.Truman Show-waanIn 1989 kwam Dead Poets Society uit, zijn grootste en bekendste film tot dan toe. Deze film was een groot internationaal succes en werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur. Het won de Oscar voor Beste Originele Scenario en lanceerde de acteercarrières van de jonge acteurs Ethan Hawke en Robert Sean Leonard.
Maar misschien wel de bekendste en populairste film die Weir heeft geregisseerd is The Truman Show uit 1998 met Jim Carrey in de hoofdrol. De film was zo'n succes, dat er zelfs een bepaald type waanvoorstelling uit de psychologie naar deze film is vernoemd, de Truman Show-waan. Dit is een psychologische waan waarbij de patiënt denkt dat zijn of haar leven een geënsceneerde realitysoap is. Deze waan is niet erkend als psychische aandoening, maar heeft door de film wel bekendheid gekregen.Depp en CroweVolgens Hawke, die in Dead Poets Society speelt, zijn vooral Depp en Russel Crowe de voornaamste reden dat Weir gestopt is met regisseren. Crowe was te zien in zijn film Master and Commander uit 2003. Die ervaring was zo slecht dat Weir pas zeven jaar later, in 2010, nog een laatste film maakte, The Way Back. Daarna stopte hij en ging hij met pensioen.
Hiervoor moeten we kijken naar Depp met wie Weir zou hebben samengewerkt voor zijn film Shantaram. Weir zou de film regisseren met Depp in de hoofdrol, maar de regisseur en de acteur botsten zo ernstig over de manier waarop de film zou moeten verlopen dat Weir ermee stopte. Die film zou binnenkort, na jaren speculatie, eindelijk uitkomen met een andere regisseur.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites