Het Utrechtse biermerk vandeStreek opent een eigen proeflokaal bij de brouwerij in Overvecht. Het proeflokaal is op vrijdagen en zaterdagen geopend v
Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal
Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal
  • 2019-11-10 07:36:02 26 dag geleden
  • keer bekeken 4,885
0
gedeelde

Het Utrechtse biermerk vandeStreek opent een eigen proeflokaal bij de brouwerij in Overvecht. Het proeflokaal is op vrijdagen en zaterdagen geopend vanaf het openingsweekend op 11 en 12 oktober.

De eigenaren van vandeStreek vinden het mooi een proeflokaal toe te voegen aan het horeca-aanbod in Overvecht. Ronald van de Streek, één van de twee broers die de brouwerij oprichtte, vertelt daarover: “Al sinds we in 2017 de brouwerij in Overvecht openden, hebben we plannen om in dit pand ook horeca te bedrijven.”

Hij is blij dat het nu zover is: “Nu we dat eindelijk gaan doen, zijn we de eerste plek in dit deel van de stad waar je samen kan genieten van een goed glas bier, een spelletje en een portie bitterballen.”

Taproom

Op 11 en 12 oktober wordt de opening van het proeflokaal gevierd. Tijdens dit weekend kunnen gasten als eerste het bier uit een van de zestien gloednieuwe tapkranen zien stromen. Beide dagen is er een XXL-spelletjeshoek, dj’s en kunnen alle bezoekers collectief een nieuw vandeStreek-etiket ontwerpen.

Na het openingsweekend is het proeflokaal elke vrijdag en zaterdag open. Sander van de Streek vertelt wat er zo bijzonder is aan het horecagedeelte: “Vers bier vooral, want we kunnen bier tappen dat pas een uur daarvoor uit de tank is gekomen. De inspiratie hiervoor hebben we opgedaan in Amerika, daar heeft bijna elke craft-brouwerij wel een eigen taproom waar je vers bier van de tap drinkt met uitzicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Dat wilden we in onze eigen brouwerij ook.”

Daarnaast geven de broers elke zaterdag een rondleiding door de brouwerij en is het mogelijk om bijvoorbeeld verjaardagen in het proeflokaal te vieren.

Wat denk je van dit verhaal?
Utrechtse brouwerij vandeStreek opent proeflokaal

Er komt een sushirestaurant aan het Domplein

Er komt een sushirestaurant aan het Domplein

Er komt een nieuw sushirestaurant aan het Domplein. Zaterdag opent Koi de eerste vestiging in Utrecht. Om dit te vieren kunnen bezoekers gratis sushi komen eten.

Koi opende in 2008 de eerste vestiging in Tilburg. Na uitbreiding naar Arnhem en Amersfoort opent de keten nu een vierde restaurant in Utrecht.

Tijdens de opening zijn er gratis hapjes van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het restaurant komt op nummer 2.

Rookruimtes per direct verboden: ‘Rokers worden letterlijk op straat gezet’

Rookruimtes per direct verboden: ‘Rokers worden letterlijk op straat gezet’

Rookruimtes in Nederlandse horecaondernemingen worden per direct verboden. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald. Anti-tabaksorganisatie Clean Air Nederland (CAN) heeft hiermee de zaak tegen de Nederlandse Staat gewonnen. Utrechtse restaurants en cafés die de afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd in rookruimtes moeten nu nieuwe oplossingen bedenken voor hun gasten. 

Volgens Pieter Honing, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Utrecht, is het een klap in het gezicht voor Utrechtse horecaondernemers: “Utrechtse rokers worden nu letterlijk op straat gezet. Dit is ook vervelend voor omwonenden en de omgeving. Mensen konden tot nu toe keurig binnen roken.”

Op welke manier de Utrechtse horecaondernemingen gaan anticiperen op het besluit van de Hoge Raad is nog niet duidelijk volgens Honing. “Daar zal de komende tijd veel over gediscussieerd worden. Maar we zullen ons aan de wet moeten houden.”

Overlast

Roy Rops, mede-eigenaar van Grand Café de Vrienden aan de Nobelstraat, vertelt dat het verbod al een tijdje in de lucht hing. Het café heeft, samen me onder andere KHN, al meerdere keren aangegeven dat een verbod voor problemen gaat zorgen. “We proberen nu de overlast voor de bewoners te beperken door iedereen zoveel mogelijk binnen te houden, maar dat gaat dus lastiger worden.” Een continue in- en uitloop gaat volgens Rops wellicht ook voor veiligheidsproblemen zorgen.

De rechtszaak werd in 2016 door CAN aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Na een eerder verloren hoger beroep is de Staat uiteindelijk in cassatie gegaan bij de hoogste rechter van Nederland, de Hoge Raad. De uitzonderingsregeling voor de horeca komt na het oordeel direct te vervallen. In 2018 spraken verschillende horecaondernemers al hun zorgen uit over een eventueel verbod op rookruimtes.

Handhaven

Het lijkt er niet op dat het verbod direct gehandhaafd zal worden. KHN roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op om eerst in gesprek te gaan met de horeca. De NVWA laat weten de uitspraak eerst te gaan bestuderen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures