De Utrechtse vestiging van snackbarketen Frites Atelier van topkok Sergio Herman is gesloten. Het concept zou niet werken in het pand aan de Steenweg
Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten
Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten
  • 2019-11-10 07:35:44 4 maanden geleden
  • keer bekeken 3,773
0
gedeelde

De Utrechtse vestiging van snackbarketen Frites Atelier van topkok Sergio Herman is gesloten. Het concept zou niet werken in het pand aan de Steenweg. Volgens CEO Pieter Munten is het gebouw, waar de zaak in 2016 opende, te klein.

Ruim drie jaar geleden ging de eerste zaak van Frites Atelier open in Den Haag. Het concept van topkok Sergio Herman gaat uit van fast-food, maar dan wel van topkwaliteit. Er openden meer winkels, waaronder in Utrecht, Arnhem en in de Belgische steden Antwerpen Gent en Brussel.

Snackbar

De zaak in de Utrechtse binnenstad ging in september 2016 open. Sinds deze maand is de snackbar weer gesloten. CEO Pieter Munten laat in een reactie weten dat het pand te klein was en dat daarom het concept niet goed tot zijn recht is gekomen. De grotere locaties in België zouden beter werken.

Op de website is te lezen: “Het resultaat van onze Belgische ateliers laten zien dat meer zitplekken en een breder assortiment zorgt voor een gezondere business case waarop we verder willen bouwen. Met onze grotere Belgische ateliers hebben we ons perfecte expansiemodel gevonden.”

Frites Atelier laat wel weten nog te zoeken naar een groter pand in Utrecht om weer een vestiging te openen.

Wat denk je van dit verhaal?
Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht

Twee vrienden uit Londen openen Papi Churro aan Stadhuisplein in Utrecht

Het bloem voor de churros moet nog uit Spanje komen en er wordt nog hard gewerkt in het pand aan het Stadhuisplein. Maar in november openen twee vrienden uit Londen hier Papi Churro. De twee begonnen met een foodtruck, maar gaan nu verder met een vaste zaak in het hart van Utrecht.

De Spaanse zoete lekkernij churros is al wel bekend in Nederland, maar speciale zaken volledig gericht op het donutachtige product zijn er nog niet in Utrecht.

De twee Engelse vrienden Harry Thorogood en Jacob Melleney hadden altijd al de droom om een eigen zaak te hebben. Ze ontmoetten elkaar tijdens het werken in een bar in een wintersportgebied in de Alpen en samen fantaseerden ze over een eigen plek.

Festival

Die droom werd nog even uitgesteld toen ze kwamen te werken bij het Nederlandse foodtruckfestival TREK. Hier kwamen ze terecht door een bevriend contact in het wintersportgebied. Toen de twee op het foodtruckfestival werkten kwamen ze op het idee om, in plaats van een zaak te openen, een eigen foodtruck te bouwen.

“In Londen waren er al speciaalzaken voor churros, maar hier ontbrak het op foodtruckfestivals. Het was een mooie aanvulling”, vertellen de twee. Samen gingen ze aan de slag en bouwden zelf een foodtruck, eerst een kleine bakfiets maar later een grotere variant.

De churro-foodtruck werd een succes. De afgelopen jaren reisden ze door Nederland en Engeland: “Er staan altijd lange rijen, op sommige festivals komen mensen speciaal voor onze churros.” Hoewel de foodtruck een succes is, heeft het ook beperkingen. “Er is natuurlijk beperkte ruimte om het concept uit te breiden en we zijn ook heel afhankelijk van het succes van een festival of het weer.”

Utrecht

De foodtruckeigenaren besloten daarom om toch maar weer serieus te kijken naar hun droom om een eigen zaak te openen en kwamen in Utrecht uit. Jacob had namelijk een Nederlandse vriendin uit Utrecht. “Maar we vinden vooral de sfeer in de stad heel fijn. Het is levendig, maar niet te druk zoals Amsterdam. Niet alleen voor het concept is het een prettige stad maar ook om in te wonen.”

Na een zoektocht door Utrecht kwamen de ondernemers uit bij het pand aan het Stadhuisplein. Voorheen zat hier De Burgemeester, maar de eigenaren stopten ermee en de zaak kwam leeg te staan. Zoals gezegd draait het bij Papi Churro om churros, een gefrituurd deeggerecht waar verschillende toppings op worden gedaan. Omdat de twee nu meer ruimte hebben gaan ze ook verschillende koffies schenken en serveren. Bijzonder is ook de nitro-koffie, waarbij stikstof wordt gebruikt waardoor de koffie een stuk romiger wordt.

De komende weken wordt er nog verbouwd, in november moet Papi Churro openen.

Verbod rookruimtes horeca gaat 1 april in

Verbod rookruimtes horeca gaat 1 april in

Het verbod op rookruimtes in de horeca gaat vanaf 1 april 2020 gehandhaafd worden. Dat betekent dat alle rookruimtes in cafés, poppodia en coffeeshops in Utrecht vanaf dat moment gesloten moeten zijn.

Rookruimtes in Nederlandse horecaondernemingen zijn sinds september eigenlijk al verboden. Toen besloot de Hoge Raad dat de rookruimtes allemaal dicht moeten. Wel werd duidelijk dat het verbod niet meteen gehandhaafd zou worden.

Nu is bekend geworden dat het verbod vanaf 1 april 2020 gehandhaafd gaat worden. Sommige horecaondernemingen in Utrecht, zoals poppodium De Helling, hebben de rookruimte al verwijderd. In andere zaken staan de ruimtes nog regelmatig blauw door rokende bezoekers.

Critici zijn bang voor extra geluidsoverlast doordat rokers nu op straat moeten staan. De voorstanders zijn blij dat roken verder wordt teruggedrongen.

TivoliVredenburg

Ook TivoliVredenburg heeft nog meerdere ruimtes waar bezoekers samengepakt een sigaretje roken. Er hangen wel al briefjes dat de rookcabines opgeheven gaan worden.

Eva Huisman van TivoliVredenburg vertelt: “We zijn blij dat we nu tot april hebben om ons goed voor te bereiden op het verbod. Alle inpandige rookruimtes gaan we sluiten. Gelukkig hebben we een aantal rookbalkons. We gaan de komende maanden gebruiken om te kijken hoe we de bezoekers zo goed mogelijk naar deze plekken kunnen leiden.”

Want TivoliVredenburg begrijpt dat het ook lastig kan zijn als grote groepen rokers voortaan op straat moeten staan: “Dat willen we natuurlijk voorkomen, dat kan voor overlast zorgen. We gaan uiteraard ook met de gemeente nog in gesprek hoe we dit het beste kunnen vormgeven, maar wij hebben gelukkig de balkons.”

Door het verwijderen van de rookruimtes komt er uiteraard ook weer wat ruimte vrij in het pand. Huisman: “We gaan de komende maanden ook gebruiken om na te denken over wat we met deze ruimtes gaan doen.”

Coffeeshop

Van oudsher wordt er in coffeeshops natuurlijk ook veel gerookt. Ook daar gaat het verbod op rookruimtes gehandhaafd worden. Het gaat echter om een verbod op tabak. De coffeeshops in Utrecht moeten nu gaan bedenken of ze alleen een afhaallocatie worden, of dat ze het roken van tabak gaan verbieden.

Coffeeshop Hii/Lo aan de Croeselaan licht toe: “Wiet kan ook puur gerookt worden, of met takabsvervangers of verdampt worden. Wij gaan de komende tijd onderzoeken hoe we met het verbod om willen gaan.”

Koninklijke Horeca Nederland

DUIC sprak Pieter Honing, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Utrecht, al eerder over het verbod. Hij heeft nog steeds dezelfde mening: “Utrechtse rokers worden nu letterlijk op straat gezet. Dit is ook vervelend voor omwonenden en de omgeving. Mensen konden tot nu toe keurig binnen roken maar moeten vanaf 1 april de straat op, daar kan zeker overlast door komen.”

 

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures