Het Griekse restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open. In maart van dit jaar lieten de eigenaren weten dat ze zaak na 38 jaar ‘met pijn in h
Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open
Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open
  • 2019-11-10 07:35:26 1 maanden geleden
  • keer bekeken 2,853
0
gedeelde

Het Griekse restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open. In maart van dit jaar lieten de eigenaren weten dat ze zaak na 38 jaar ‘met pijn in het hart’ gingen sluiten. Volgende week kan er echter gewoon weer gegeten worden.

Het bekende Griekse restaurant schreef in maart: “Aan alle mooie dingen in het leven komt een einde. Zo ook aan restaurant Rhodos, na 38 jaar valt het doek definitief.” Sindsdien was de zaak gesloten, het restaurant zou verkocht worden.

De verkoop is echter niet doorgegaan. Daarom hebben de eigenaren van Rhodos besloten om de zaak, na een kleine verbouwing, weer te openen. Vanaf 5 november is het restaurant weer open.

Wat denk je van dit verhaal?
Grieks restaurant Rhodos aan de Oudegracht gaat weer open

‘t Taphuys opent aan Mariaplaats: 80 biertaps en 60 wijntaps

‘t Taphuys opent aan Mariaplaats: 80 biertaps en 60 wijntaps

De voormalige functie van het pand op Mariaplaats 3 is niet meer te herkennen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van ’t Taphuys. Een nieuw horecaconcept in Utrecht waarbij gasten zelf een van de 80 bieren of 60 wijnen kunnen tappen.  8 november opent de zaak de deuren.

’t Taphuys heeft al twee locaties in Arnhem en Tilburg. Bezoekers kunnen, met een eigen Tapkaart, zelf bier en wijn tappen. Ze rekenen af per centiliter en bepalen zelf de hoeveelheid. Het is de enige zaak in Nederland die dit concept, met zoveel taps aanbiedt.

Gasten kunnen 80 verschillende bieren tappen, van lokale Utrechtse brouwerijen tot internationale merken. Met 60 wijntaps, van licht wit tot zwaar rood zijn ook de wijnliefhebbers goed voorzien. Naast de dranken worden er kleine hapjes geserveerd en is er een dinerkaart. Er is plek voor 110 gasten en er komt een klein terras.

Eigenaar Martijn Lensing heeft de afgelopen maanden toegewerkt naar de opening. Hij is blij de deuren volgende week echt te kunnen openen. “Persoonlijk ben ik altijd al een fan geweest van de stad. Utrecht heeft een mooie, compacte stadskern met veel historie. De stad bruist door de vele studenten, waardoor het ook doordeweeks gezellig en druk is.”

Boven ’t Taphuys komt ook nog een nieuw boutique hotel van Utrecht City Concepts, die onder andere ook eigenaar zijn van het Eye Hotel en Mother Goose.

Reddingsplan voor restaurant Syr in Utrecht

Reddingsplan voor restaurant Syr in Utrecht

Restaurant Syr start samen met ondernemer Gijs Werschkull een crowdfunding om de zaak te redden. Werschkull is sinds de oprichting niet meer betrokken bij stichting Syr maar wil het restaurant nu kopen om te zorgen dat het open kan blijven.

Restaurant Syr werd in 2015 middels een crowdfundingscampagne opgezet. Syr biedt vluchtelingen de kans om te integreren door te werken in het restaurant.

De afgelopen jaren draaide het restaurant op de inzet van een vrijwillig bestuur.  De werkdruk bleek echter te hoog en kansen bleven hierdoor onbenut. Daarom kwam de groei van Syr tot stilstand en werd begin dit jaar besloten om het restaurant te koop te zetten. “Om Syr te redden moet het restaurant professionaliseren, daarvoor moet het worden overgenomen door de juiste persoon”, aldus Ailisha.

Kopen

Gijs Werschkull, eigenaar van Restaurant GYS, was betrokken bij de oprichting van Syr. Toen de zaak liep en er een stichting was gevormd richtte Werschkull zich op zijn andere horecazaken. Hij was sindsdien formeel niet meer betrokken bij Syr.

Toen hij hoorde dat Syr te koop stond bedacht hij het plan om middels een crowdfunding het restaurant zelf kopen. “Met Syr kunnen wij samen laten zien dat integratie geen liefdadigheid is, maar een normaal onderdeel van een sterk bedrijf”, aldus Werschkull.

Met het ophalen van 150.000 euro wil Werschkull het restaurant kopen en de organisatie professionaliseren. De crowdfundingscampagne start donderdag.

“Syr moet nog tot ver in de toekomst vluchtelingen een plek kunnen geven op de werkvloer. Als de crowdfunding niet slaagt kunnen we niet garanderen dat Syr openblijft.”

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures