Bij bouw- en spoorbedrijf Strukton zijn persoonsgegevens van medewerkers gestolen. Hoogstwaarschijnlijk zelfs van alle (oud-)medewerkers van Strukton

Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's

Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's

Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's

Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's

Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's
Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's
  • 2019-10-09 17:00:07 5 maanden geleden
  • keer bekeken 3,342
46
gedeelde

Bij bouw- en spoorbedrijf Strukton zijn persoonsgegevens van medewerkers gestolen. Hoogstwaarschijnlijk zelfs van alle (oud-)medewerkers van Strukton Rail en van Eurorailscout in Nederland, meldt het bedrijf. Het bedrijf is op 1 oktober door de politie van de diefstal op de hoogte gebracht.

Een man die tijdelijk bij het bedrijf werkte heeft foto's gemaakt van persoonsgegevens van collega's als namen, geboortedata, woonadressen, bankrekeningnummers, data van indiensttreding en eventuele data van vertrek. Uit hoofde van zijn functie had hij toegang tot de gegevens.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal en verduistering van bedrijfsgegevens en is een onderzoek gestart. Tot dusver lijkt alles te wijzen op "een eenmalige en individuele actie", aldus Structon. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gebracht.

Geld verdienen

Naar het motief kan alleen worden gegist, zegt een Strukton-woordvoerder. "Je kan geld verdienen met het verkopen van gegevens. Dat zou een motief kunnen zijn, maar we weten het niet. Het is aan de politie om met deze persoon in gesprek te gaan."

Alle betrokken medewerkers hebben een brief ontvangen. "Niet iedereen is daar natuurlijk onverdeeld blij mee", zegt de woordvoerder.

Wat denk je van dit verhaal?
Oud-medewerker Strukton stal persoonsgegevens van collega's

'Multinationals moeten belasting betalen in de landen waar ze het geld verdienen'

Multinationals moeten belasting betalen in de landen waar ze feitelijk omzet maken en geld verdienen. Die aanpak moet een eind maken aan de praktijk dat grote bedrijven de wereld afstruinen naar plaatsen waar ze de minste belasting hoeven te betalen terwijl ze in de landen waar ze actief zijn nauwelijks of geen belasting afdragen. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in voorstellen voor een eerlijk en evenwichtig internationaal belastingsysteem voor bedrijven.

Volgens de OESO moeten overheden de bevoegdheid krijgen om grote en internationaal opererende bedrijven belasting te laten betalen over dat deel van de winst dat in het betreffende land verdiend is. Daardoor kan in meer landen belasting geheven worden.

Vooral bedoeld voor techreuzen

De belastingregels richten zich vooral op grote techbedrijven als Google, Apple en Facebook. Die betalen nu doorgaans alleen winstbelasting in landen waar ze een kantoor of fabriek hebben of waar het intellectueel eigendom (royalties) is ondergebracht. Google bijvoorbeeld heeft het Europees hoofdkantoor in Ierland staan en betaalt eigenlijk alleen daar belasting.

De OESO wil de toerekening van de belastingen volgend jaar internationaal geregeld hebben, om te voorkomen dat elk land voor zich jaagt op op de winstbelasting en bedrijven aanlopen tegen dubbele belastingen. Zo is in Frankrijk bijvoorbeeld een aparte digitaks ingevoerd, om de belastingontwijking aan te pakken.

De voorgestelde belastingafspraken gelden voor alle multinationals met producten, diensten en klanten in landen, dus niet alleen voor de techbedrijven. Voor mijnbouwbedrijven gaat een uitzondering gelden. Of grote banken en verzekeraars onder de nieuwe regels vallen is nog niet duidelijk.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures