Goedemiddag, ik bel u met een mooie aanbieding voor gunstige energietarieven, stoor ik u? Wie als ondernemer ingeschreven staat bij de Kamer van Koop

Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt

Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt

Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt

Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt

Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt
Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt
  • 2019-02-11 12:00:07 12 maanden geleden
  • keer bekeken 2,945
0
gedeelde
Geschreven door
Lorenzo Fränkel en Jelmer Jansma

"Goedemiddag, ik bel u met een mooie aanbieding voor gunstige energietarieven, stoor ik u?" Wie als ondernemer ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel heeft ongetwijfeld ooit zo'n telefoontje gekregen. Via telemarketeers krijgen ondernemers een aantrekkelijke aanbieding voor gas en elektra, vaak op hun thuisadres.

Klanten wordt in het telefoongesprek van alles beloofd. Doel is om hen gelijk telefonisch akkoord te laten gaan met het aanbod. Achteraf blijkt die aanbieding helemaal niet zo gunstig, maar dan zit de ondernemer al vast. Wil hij het contract opzeggen, dan volgt een torenhoge opzegboete die soms tot in de duizenden euro's kan oplopen.

Energiebemiddelaar John Wessel stoort zich al jaren aan de dubieuze opzegboetepraktijken van de energieleveranciers. "Ze hebben een methode gevonden om kleine ondernemers zoveel mogelijk geld afhandig te maken", zegt Wessel. "Het is hun verdienmodel."

Volgens hoogleraar privaatrecht Charlotte Pavillon zijn energiebedrijven erop gebrand om zzp'ers een zakelijk abonnement te verkopen. "De zzp'er is een gewilde prooi, omdat daar het consumentenrecht omzeild kan worden. Voor consumenten geldt een bedenktijd van 14 dagen en een opzegboete van maximaal 125 euro." Die regels gelden niet voor ondernemers.

Wessel helpt ondernemers tegen een vergoeding deze boetes aan te vechten. "Ik heb voorbeelden variërend van 200 euro tot 4000 euro. Veel mensen betalen nu maar om er vanaf te zijn, want als je in je eentje in opstand komt dan krijg je de hele juridische afdeling op je dak. Dat ga je toch niet winnen, denk je dan."

Volgens Wessel houden de energieleveranciers zich niet aan de regels voor opzegvergoedingen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die regels stellen dat leveranciers de afnemer duidelijk moeten inlichten over het bestaan en de hoogte van de opzegvergoedingen.

Sinds 2018 krijgt de ACM hierover steeds meer klachten binnen. "De leveranciers moeten aan zowel de klein- als grootverbruikers duidelijk maken hoe hoog de opzegboete is", zegt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh. "Het moet duidelijk staan in de algemene voorwaarden, op de site en in het contract."

ACM start ondezoek

Tot nu toe heeft Wessel naar eigen zeggen 100 procent van de zaken die hij heeft aangevochten bij de leveranciers gewonnen, in totaal is er 50.000 euro aan boetes teruggevorderd. Hij heeft met name met Nuon, Eneco en Total Gas & Power veelvuldig contact hierover. Total heeft afgelopen week in gesprek met Wessel al toegezegd een aantal van de boetes terug te vorderen. Maar volgens Wessel is de hele markt verziekt.

ACM-bestuurslid Hijmans van den Bergh laat weten dat de ACM een onderzoek is gestart. "Dit kost tijd en vergt bewijslast. Op het moment dat dat allemaal duidelijk is, sluiten we zeker niet uit dat we boetes opleggen." Die boetes kunnen volgens haar oplopen tot 900.000 euro.

Lees hier de reacties van Eneco, Nuon en Total.

Wat denk je van dit verhaal?
Ondernemers dupe van torenhoge opzegboetes zakelijke energiemarkt

Koreanen willen beslag leggen op deuren zeesluis IJmuiden

Er is een financieel conflict ontstaan over de deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf dat ze heeft gebouwd, ligt in de clinch met het Nederlandse bouwconsortium OpenIJ, dat bestaat uit VolkerWessels en BAM.

De stalen deuren, van 72 meter lang, 24 meter hoog en 11 meter breed, kwamen vorige maand in IJmuiden aan. Dat was zo'n acht maanden later dan gepland, mede vanwege een faillissement bij een onderaannemer van de Zuid-Koreaanse bouwer Geosung Tech.

Claim

Het Financieele Dagblad en Cobouw schrijven nu dat OpenIJ begin december bij Geosung een claim heeft ingediend van 22 miljoen euro, de complete aanneemsom. De Koreanen weigerden die te betalen, waarna OpenIJ op basis van een bankgarantie alvast 7,3 miljoen terugvorderde. Geosung vocht dat tevergeefs aan in een kort geding.

De Zuid-Koreanen gaan daartegen in hoger beroep en dreigen bovendien met beslaglegging op de deuren. "OpenIJ kan niet én de deuren in ontvangst nemen én het geld terugvorderen", zegt de vicepresident van het bedrijf tegen het FD. Hij ontkent niet dat er vertraging is opgelopen, maar dat zou in overleg zijn gebeurd.

Meerkosten

Geosung zegt juist recht te hebben op meer geld van OpenIJ dan oorspronkelijk is afgesproken. De bouw zou miljoenen extra hebben gekost, onder meer vanwege wijzigingen die zijn doorgevoerd op verzoek van de Nederlanders. Met die meerkosten is het vorige management van OpenIJ akkoord gegaan, zegt Geosung.

Het Nederlandse consortium noemt die bewering in het FD "volstrekt ongegrond". Bovendien wisten de Zuid-Koreanen dat er financiële consequenties aan een te late levering waren verbonden, zegt een woordvoerder. "OpenIJ heeft Geosung daar tijdens de bouw nog op gewezen. Geosung wist dat er daarnaast nog andere geschilpunten waren en dat OpenIJ zich daarover nog zou uitlaten."

Nieuwe tegenvaller

Het is niet de eerste hobbel die VolkerWessels en BAM tegenkomen bij de bouw van de nieuwe sluis, volgens Rijkswaterstaat de grootste ter wereld. Hij had eigenlijk komend najaar open moeten gaan, maar mede door een verkeerd ontwerp van de betonnen caissons wordt dat ruim twee jaar later. BAM en VolkerWessels hebben naar schatting ruim 200 miljoen verlies geleden op het project.

OpenIJ zegt dat het nieuwe geschil geen risico oplevert voor een verdere vertraging van de opening van de zeesluis. Het bedrijf is naar eigen zeggen nog niet geïnformeerd door de Zuid-Koreanen over hun voornemen om beslag te leggen op de deuren.

Bankiers en verzekeringsmensen voor de klas om lerarentekort te verhelpen

In het onderwijs is er een schreeuwend tekort aan leraren. In de financiële sector verdwijnen steeds meer banen. Maar er vinden maar weinig bankiers en verzekeringsmensen een nieuwe baan in het onderwijs. De bank- en verzekeringssector sluit daarom een convenant met minister Arie Slob van Onderwijs, samen met lerarenopleidingen en werkgevers in het basis- en voortgezet onderwijs. "Aan de slag voor de klas" heet het.

Het convenant wil belemmeringen voor een overstap naar het onderwijs wegnemen. Opleiding en omscholing kan beter afgestemd worden, zodat het afstuderen sneller gaat. Daarnaast komt er meer oriëntatie en begeleiding. Ook moet er beter beter inzicht komen in de financiële gevolgen van een overstap van de bank naar de klas.

In de financiële sector zijn de afgelopen 15 jaar bijna 40.000 banen verdwenen. De financiële crisis heeft banken verkleind en op de schop genomen, de automatisering en digitalisering deed de rest. Bankfilialen zijn gesloten en dus veel baliemedewerkers verdwenen. Binnen de banken en verzekeraars is werk verschoven naar ict.

Tekort

Het tekort aan leraren in basisonderwijs en het voortgezet onderwijs loopt de komende vijf jaar op naar meer dan 5000: 4200 fte in het basisonderwijs, 1000 in het voortgezet onderwijs.

Bij uitzendconcern Randstad worden jaarlijks 1000 tot 1500 boventallige bankmedewerkers naar een andere baan begeleid. Een derde vindt ander werk in de financiële sector, en een op de vijf komt terecht bij zakelijke dienstverleners.

Slechts enkele tientallen stappen in het onderwijs. De belangrijkste reden dat de onderwijs niet trekt zit vooral in salarisverschil en de tijd die het duurt tijd voordat de vereiste onderwijsgraad gehaald is.

Bankmedewerkers blijven volgens het UWV langer dan gemiddeld in een ww-uitkering hangen, wellicht omdat lang in eenzelfde sector werken de overstap naar een heel andere sector in de weg staat.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
The Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
 Evenementen feesten organisatie
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures