Een eierhandelaar uit Mijnsheerenland moet een boete van 30.000 euro betalen voor fraude. Een deel van zijn eieren had een te hoog fipronilgehalte, e

30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren

30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren

30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren

30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren

30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren
30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren
  • 2019-02-07 01:00:02 10 maanden geleden
  • keer bekeken 3,192
61
gedeelde

Een eierhandelaar uit Mijnsheerenland moet een boete van 30.000 euro betalen voor fraude. Een deel van zijn eieren had een te hoog fipronilgehalte, een ander deel werd 'omgekat' om te worden verkocht als scharrelei.

De eieren kregen een vals herkomstnummer, waardoor niet te achterhalen was waar ze vandaan kwamen. Dus ook niet of ze van een bedrijf kwamen waar het bestrijdingsmiddel in grote mate aanwezig was.

Vanwege het bestrijdingsmiddel fipronil werden in 2017 miljoenen eieren in Nederland en België vernietigd. Supermarkten haalden uit voorzorg mogelijk besmette eieren uit de schappen.

Ongestempeld

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit trof in juni 2018 op het bedrijf in Mijnsheerenland 280.000 ongestempelde eieren aan waarvan de herkomst niet te achterhalen was, schrijft RTV Rijnmond.

Ook kregen volgens het Openbaar Ministerie eieren van dat bedrijf een nummer van een pluimveebedrijf in het midden van het land, zodat ze zouden kunnen worden verkocht als scharrelei.

Het bedrijf uit Mijnsheerenland liet zich weinig gelegen liggen aan de voedselveiligheid en heeft het vertrouwen van de sector een forse knauw toegebracht, vond het OM.

Wat denk je van dit verhaal?
30.000 euro boete voor fraude met friponil-eieren

Eurosonic ESNS Hater, De Beurs - Groningen 2018 Live 4 songs

Eurosonic ESNS Hater, Fr Beurs - Groningen 2018 Live 4 songs 01 Blushing 02 Cut Me Loose 05:07 03 Rest 10:20 04 Mental Haven 13:14.

Outdoor Bakkeveen & Obstacleshop at the mud & obstacle run beurs

Outdoor Bakkeveen & Obstacleshop at the mud & obstacle run beurs. - www.outdoorbakkeveen.nl - www.obstacleshop.com - www.survival-outdoor-shop.nl ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures