Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt is failliet. De organisatie die persoonlijke verzorging en verpleging biedt, is gestruikeld over het idealisme van o

Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet
Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet
  • 2019-02-06 20:00:03 9 maanden geleden
  • keer bekeken 4,947
8
gedeelde

Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt is failliet. De organisatie die persoonlijke verzorging en verpleging biedt, is gestruikeld over het idealisme van oprichter Joost Nauta.

Joost Zorgt werkt in de regio's rond de vier grote steden, Flevoland en West-Brabant, en telt 800 klanten en 300 medewerkers.

Een van de oorzaken van het faillissement is dat ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis (140 klanten) nog een bedrag "met aardig wat nullen" van de thuiszorgclub tegoed heeft.

Die organisatie kan die som niet betalen, omdat Joost Zorgt naar eigen zeggen nog rond de 2 miljoen euro tegoed heeft van een ingehuurd zorgbedrijf.

Spierziekte

Het bedrijf is in 2006 opgericht door de lichamelijk gehandicapte Joost Nauta, die een spierziekte heeft. Hij was ontevreden over de thuiszorg die hem werd geboden: zo wilde hij graag zelf bepalen wanneer hij douchte en vond hij het onplezierig om met een groot aantal verschillende verzorgers te maken te krijgen.

Nauta besloot zelf een organisatie op te zetten die meer persoonlijke thuiszorg verleent.

In 2015 werden de gemeenten verantwoordelijk voor de thuiszorg. Dat leidde tot bezuinigingen op thuishulpen en thuiszorg. Maar de organisatie van Nauta bleef op het oude - dus duurdere - niveau zorg leveren. Joost Zorgt werd in de ogen van de gemeenten en de zorgverzekeraars te duur.

De gemeenten vergoedde de zorg niet meer volledig, zorgverzekeraar Zilveren Kruis eiste een deel van de gedeclareerde kosten terug.

Nauta erkende later, dat hij zich heeft verkeken op de veranderingen in de zorg. Joost Zorgt sloot 2017 af met bijna 1 miljoen tekort. De oprichter is met verzekeraars en gemeenten in overleg over een doorstart in afgeslankte vorm en voortzetting van de hulp.

Wat denk je van dit verhaal?
Idealistische thuiszorgorganisatie Joost Zorgt failliet

Hoeveel opties heeft Trump voor zijn muur? • Z zoekt uit

Zijn State of the Union ging vooral over eenheid. Maar iedereen weet dat het eigenlijk maar om een ding draait: zonder de grensmuur met Mexico zal Trumps ...

'Ga geen medicijnen hamsteren, anders is er voor anderen niks meer'

Bij een no-deal-brexit zijn er op dit moment ongeveer 50 medicijnen die mogelijk niet beschikbaar zijn en een risico opleveren voor mensen met levensbedreigende aandoeningen en voor kwetsbare groepen. Dat heeft minister Bruno Bruins van Volksgezondheid geschreven In een brief aan de Tweede Kamer over de gevolgen van een brexit voor de gezondheidszorg.

De Nederlandse Patiëntenfederatie is geschrokken. "Medicijnen zijn een eerste levensbehoefte. Het zou dramatisch zijn als medicijnen na 29 maart niet langer beschikbaar zijn", zegt directeur Dianda Veldman.

Om welke medicijnen het gaat wil de minister niet bekendmaken, om hamsteren en speculatie op schaarste te voorkomen en mensen niet nodeloos bezorgd te maken. De Patiëntenfederatie begrijpt wel dat de minister niet bekend maakt welke medicijnen mogelijk na 29 maart wegvallen, omdat er anders onmiddellijk een run ontstaat op de apotheken.

"Wij raden mensen altijd aan om twee weken voordat hun voorraad op is naar de apotheek te gaan, laat ze dat vooral nu ook doen. Maar ga niet hamsteren, want anders is er voor andere patiënten misschien niks meer", aldus Veldman. "Wij vinden gewoon dat de minister dit moet oplossen en moet zorgen dat er na de brexit gewoon voor iedereen de juiste medicijnen zijn."

De apothekersvereniging KNMP laat weten dat begrip te hebben voor het besluit van de minister om de lijst van 50 geneesmiddelen niet openbaar te maken. De apothekers beschikken zelf ook niet over de lijst, de groothandel wel.

"Wij weten welke medicijnen er op de lijst staan. Wij kijken nu naar alternatieven en of deze ook beschikbaar zij bij een harde brexit", zegt directeur Geo Aldershof van BG Farma, de bond van farmaceutische groothandelaren. "Het is allemaal nog koffiedik kijken. In bepaalde gevallen zullen we wel alternatieven hebben, in andere gevallen niet. Als er medicijnen zijn waar we geen alternatieven voor kunnen vinden, gaan we kijken of we ze toch via het Verenigd Koninkrijk kunnen krijgen met andere vergunningen." Of patiënten zich zorgen moeten maken? "We stellen alles in het werk om tekorten te voorkomen".

Toch is dat aanleggen van een voorraad een probleem denkt Patrick Sturkenboom van Fisher Farma, een groothandel die goed is voor 12 procent van de levering van alle medicijnen in Nederland. "De minister leeft in een utopie als hij denkt dat wij heel makkelijk voorraden kunnen aanleggen. Los van het feit dat we sowieso al tekorten aan medicijnen hebben zijn alle landen nu begonnen aan het inslaan van voorraden. Ook het Verenigd Koninkrijk, dus het is niet zo dat we nu meer kunnen bestellen. In sommige gevallen kunnen we zelfs minder bestellen dan normaal."

Nieuwe keuringen

Het is volgens Sturkenboom een ongeschreven afspraak dat de medicijnen die in land worden geproduceerd eerst aan de behoefte in eigen land moeten voldoen. "Het is niet de bedoeling dat een land een tekort aan medicijnen krijgt doordat rijkere bedrijven in het buitenland alles opkopen." Bij medische hulpmiddelen is het probleem kleiner omdat het veel minder complex is. Medicijnen moeten aan strengere regels voldoen.

Een no-deal-brexit scheurt het Verenigd Koninkrijk af van de EU, waarbij regels en certificaten vervallen en de veiligheid van medicijnen niet langer gegarandeerd zijn. "Engeland wordt echt gezien als een derde land en dat betekent dat als er geen overeenkomst over wordt gesloten, medicijnen en medische hulpmiddelen uit het Verenigde Koninkrijk in Europese lidstaten opnieuw gekeurd moeten worden."

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!