Na de 35.000 scholieren in Belgie, gaan ook Nederlandse scholieren de straat op om te strijden voor een beter klimaatbeleid. Op donderdag om precies

Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit

Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit

Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit

Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit

Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit
Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit
  • 2019-02-05 07:20:07 10 maanden geleden
  • keer bekeken 4,376
48
gedeelde
Na de 35.000 scholieren in Belgie, gaan ook Nederlandse scholieren de straat op om te strijden voor een beter klimaatbeleid. Op donderdag om precies te zijn.

Wat denk je van dit verhaal?
Hebben de klimaatspijbelaars een punt? • Z zoekt uit

Jongeren weer wat later uit huis

Jongeren blijven steeds langer bij hun ouders wonen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In 2012 waren jongeren nog gemiddeld 22,8 jaar toen ze zelfstandig gingen wonen. In 2017 was dat 23,5 jaar.

Vooral studenten gaan later uit huis. Zij blijven nu gemiddeld een jaar langer bij hun ouders wonen dan in 2012.

Eerder stelde het statistiekbureau al vast dat sinds de invoering van het leenstelsel in 2015 minder studenten op kamers zijn gaan wonen. Door het leenstelsel maakt het voor de hoogte van de studiebeurs niet meer uit of iemand thuis of op kamers woont.

'Angst voor lenen'

"Er is angst voor het lenen, de rente en wat dat later allemaal voor consequenties heeft", zegt CBS-onderzoeker Tanja Traag in het NOS Radio 1 Journaal.

In 2012 stond nog 76,4 procent van de 19-jarigen ingeschreven bij één of beide ouders. In 2017 verschoof dat naar 79,4 procent.

Uitstellen van huisje, boompje, beestje

Het statistiekbureau ziet ook niet-studenten steeds later het ouderlijk huis verlaten. Ook onzekerheid op de arbeidsmarkt (wel of niet een vaste baan), hoge huren en dure koopwoningen houden jongeren langer bij hun ouders, blijkt uit het onderzoek.

"Jongeren moeten een aantal stappen steeds vaker uitstellen, omdat het niet haalbaar is", zegt CBS-onderzoeker Traag. "Vroeger was huisje, boompje, beestje nog heel normaal voor een twintiger. Dat begint nu pas normaal te worden als mensen vooraan in de dertig zijn."

Fiscale overgangsregeling voor Nederlanders bij no-deal-brexit

Als Groot-Brittannië eind maart zonder deal de Europese Unie verlaat, komt er voor Nederlandse burgers en bedrijven die hierdoor belastingtechnisch worden getroffen een overgangsregeling. Staatssecretaris Snel wil mensen zo de gelegenheid geven zich op de nieuwe situatie voor te bereiden.

In een Kamerbrief benadrukt hij dat fiscale gevolgen door een no-deal-brexit niet voorkomen kunnen worden. "En het kabinet wil dit ook niet", schrijft Snel. "Aan de andere kant is het voor burgers als gevolg van de onduidelijkheid waarschijnlijk moeilijk om zich een voorstelling te maken van wat er op hen afkomt in een no-deal-scenario."

Volgens Snel verliezen bijvoorbeeld Nederlanders die in Groot-Brittannië wonen en in Nederland belasting betalen bij een no-deal-brexit het recht op de hypotheekrenteaftrek.

'Goed begin'

In de regeling, die nu wordt voorbereid, zal worden gedaan alsof Groot-Brittannië de Europese Unie nog niet heeft verlaten. In eerste instantie geldt de regeling alleen dit jaar.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW reageert tevreden op het plan van Snel. "Het overgangsrecht is een goede manier om eventuele acute problemen voor burgers en bedrijven voor te zijn", zegt een woordvoerder. "Of de periode lang genoeg is, moet de praktijk uitwijzen. Maar het is in elk geval een goed begin."

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!