Wat voor velen misschien klinkt als een gruwel, vinden duizenden Nederlanders geweldig: winterkamperen. En de groep liefhebbers van kamperen in de ko

Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'

Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'

Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'

Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'

Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'
Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'
  • 2019-02-02 20:00:03 10 maanden geleden
  • keer bekeken 4,773
60
gedeelde
Geschreven door
Vincent Smit
redacteur Economie

Wat voor velen misschien klinkt als een gruwel, vinden duizenden Nederlanders geweldig: winterkamperen. En de groep liefhebbers van kamperen in de kou wordt steeds groter.

Vorig jaar ging het om 8000 winter-kampeerders in Nederland. "De echte die hard-kampeerder heeft een uitrusting met meerdere laagjes, dan is de kou te doen", zegt Marieke Nieuwdorp. Ze is directeur van De Groene Koepel, een organisatie die de bezoekersaantallen op natuurcampings bijhoudt.

Het aantal mensen dat in de wintermaanden op de Nederlandse campings verblijft, neemt al jaren toe. Vorig jaar was er een stijging van 22 procent ten opzichte van 2017. Nieuwdorp verwacht voor dit jaar een vergelijkbare stijging.

Hoe is het om te kamperen in de kou? Bekijk het in deze video. "In de winter is kamperen en heel andere beleving."

De winter is ondanks het winterse weer dus in trek bij kampeerders. Hoe kouder, hoe beter, zeggen campingeigenaren. "Bij ons zie je dit weekend allemaal tipi-tenten en buitenkachels. Je hebt weekenden nodig die koud zijn", zegt Willem den Brok van camping De Wielewaal.

"Wat wij hier de hele dag doen?" Een kampeerster somt op: "Haken, breien, puzzels oplossen, lekker kletsen met elkaar. En de mannen hakken hout, stoken vuurtje. Heerlijk. En we houden het altijd warm. Kamperen in de winter oké, maar kou lijden doen we niet. We hebben op meerdere plekken kachels."

In de zomer kamperen 'geen kunst'

Ze snapt wel mensen die er een beetje raar tegenaan kijken. "Mensen denken altijd dat we het koud hebben, maar dat is dus niet zo. Maar je moet natuurlijk wel goede kleren aan doen: warme broek, panty eronder, goede schoenen, wollen trui. En goed beddengoed hebben."

In de zomer kamperen kan iedereen, zegt ze. "Dat is geen kunst. Dit moet je gewoon leuk vinden. Vanochtend viel de sneeuw op onze tent met zo'n typisch geluid. Ik word er heel blij van."

Om in een winter in een tent te slapen, moet je wel goed beslagen ten ijs komen. "Je moet een goede slaapzak hebben, want het moet wel een plezier zijn en geen marteling", zegt Harco Bergman van camping De Veenkuil. Hij zat zelf jaren in het leger. "Ik heb zelf veel buiten geslapen, de sterrenhemel is prachtig."

En voor de echte bikkels is het nooit koud genoeg. Dat merkte Martijn Harms, die een camping heeft in Drenthe. "Ik had afgelopen week een groep bushcrafters die in een hangmat sliepen. Als het sneeuwt, zie je dat er meer mensen komen. Ik heb in het weekend tussen de 15 en 20 bezette kampeerplekken." Tussen Kerst en Oud en Nieuw stond zijn camping zelfs helemaal vol.

Wat denk je van dit verhaal?
Steeds meer kampeerders in de winter: 'Maar kou lijden doen we niet'

Łóżeczko i szafka maluszka. Jechać na Beurs w Amsterdamie?

Oglądaj w trybie HD! BLOG: http://www.cleo-inspire.com/ INSTAGRAM: https://instagram.com/cleoinspire/ PINTEREST: https://www.pinterest.com/cleoinspire/ ...

Yeayhhh Super Mooie boeken Boeken Beurs Brabanthallen 2019

Wat ik Peter vandaag heb gedaan met de Leuke Vlogs Boeken Beurs 2019 IK ben naar de brabanthallen geweest in den bosch en daar heb ik veel nieuwe ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!