De mannen van Mammoet Rallysport hebben vandaag heldhaftig van zich afgebeten. Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink sloten
Mammoet rallysport beperkt de schade

Mammoet rallysport beperkt de schade

Mammoet rallysport beperkt de schade

Mammoet rallysport beperkt de schade

Mammoet rallysport beperkt de schade

Mammoet rallysport beperkt de schade
Mammoet rallysport beperkt de schade
  • 2020-01-14 17:35:13 9 dag geleden
  • keer bekeken 3,325
42
gedeelde

De mannen van Mammoet Rallysport hebben vandaag heldhaftig van zich afgebeten. Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink sloten vanmiddag de negende etappe in de Dakar Rally af. Vanavond kunnen de monteurs volop aan de bak. Morgen wacht de echte marathon-etappe.

,,Het was een lange dag,’’ zegt Martin van den Brink na het voltooien van de proef. De equipe is op weg naar het bivak in Haradh (,,We moeten nog 50 kilometer” ). Daar wordt de truck overgeleverd aan de serviceploeg en kunnen de rijders eindelijk slapen. ,,Dat zal geen moeite kosten,’’ aldus Martin nadat zijn equipe de achtste en negende etappe aan elkaar heeft geregen.

De mannen van Mammoet Rallysport sloten de etappe af met een 21e plaats in het dagklassement. De achterstand van 43 minuten en 57 seconden is volgens Martin ‘zeer acceptabel en goed te verklaren.’ ,,We hebben bij de start al 14 minuten laten liggen. Onze starttijd was 12.12 uur, maar we vertrokken om 12.26 uur. Het was een lange verbindingsroute naar de start van de proef. We hadden net niet genoeg tijd om de starttijd te halen.’’

‘We moesten om de 100 kilometer stoppen’

Op de 410 kilometer lange proef stuurde Martin de Renault Sherpa zonder problemen over de piste. De gevarieerde route bracht de rijders vandaag in het Lege Kwartier. In het gebied van 650.000 vierkante kilometer, dat zich uitstrekt over Saoedi-Arabië, Jemen, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, ligt de grootste ononderbroken zandwoestijn ter wereld. Naast zand en duinen kregen de rijders ook weer stenen voor de kiezen. ,,Wij hebben ons tempo iets aangepast en wilden geen verdere schade oplopen. We hebben het hoofd er goed bijgehouden,’’ aldus Martin. ,,We vertrokken vanochtend uit het bivak met een lager dat kapot was. Dat was nog van maandag. Vanochtend was er geen tijd om het te repareren. De lager was lek en daarom moesten we om de 100 kilometer stoppen om olie bij te vullen. Dus met die wetenschap ben ik niet ontevreden over het resultaat van vandaag.’’

Volgens Martin is er vanavond en vannacht voldoende tijd om de truck optimaal te prepareren voor de komende twee dagen. ,,De assistentie kan volop aan de bak. Ik heb er alle vertrouwen dat we morgen weer met een frisse truck aan de start staan. Wij gaan op tijd slapen en dan zijn we allemaal weer fris als de echte marathon-etappe begint.’’

De  karavaan trekt woensdag van Haradh naar Shubaytah. De special is maar liefst 534 kilometer. Bij aankomst krijgen de rijders geen hulp van de vertrouwde monteurs. In het bivak moeten de rijders al het onderhoud zelf verrichten. De verschillende teams en rijders mogen elkaar in het marathon-bivak wel helpen bij eventuele reparaties. ,,We beginnen met nieuw vertrouwen aan de etappe en zullen morgen en donderdag zien wat er mogelijk is. Voor ons was het vandaag een kwestie van overleven. We hebben aan de regels voldaan en staan nog gewoon geklasseerd in het algemeen klassement. Het doel blijft dan ook om de Dakar Rally 2020 uit te rijden. We willen die medaille heel graag ophalen.’’

In de negende etappe boekte Andrey Karginov (Kamaz) zijn vierde dagzege op rij. De Rus heeft mede door dat kwartet aan overwinningen inmiddels een ruime voorsprong op de nummer twee. Teamgenoot Anton Shibalov is eerste achtervolger op 38.35 minuten. Martin van den Brink is voorlopig 23e in het klassement. De Harskamper heeft onder andere Gert Huzink nog achter zich. 

Bron: pb mammoet rallysport – berry kamphorst

Foto: pb mammoet rallysport – Marian chytka

Wat denk je van dit verhaal?
Mammoet rallysport beperkt de schade

Victor Steeman met Lentink Sports Racing in IDM Superport 600

Victor Steeman met Lentink Sports Racing in IDM Superport 600

Victor Steeman zal dit seizoen van start gaan in de Supersport 600 klasse van het IDM. De voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup en WorldSSP300 coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het nieuwe Lentink Sports Racing, het team waar hij de teamgenoot wordt van de reeds eerder door het team gecontracteerde Jeroen Hilster.

Het dit seizoen nieuw opgezette Lentink Sports Racing heeft haar rijderssamenstelling voor het komende seizoen rond. Het team onder leiding van voormalig coureur Tristan Lentink zal in het IDM Supersport 600 kampioenschap en de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup aan de start verschijnen met Jeroen Hilster en Victor Steeman.

Nadat Hilster onlangs al een overeenkomst tekende met te team voegt zich nu ook Steeman bij het team. Voor de jonge coureur zal het niet alleen de overstap worden naar een nieuw team maar tevens een overstap naar een andere klasse en een ander kampioenschap.

Victor Steeman
Steeman heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een hele indrukwekkende carrière in de wegracesport achter zich. De 19-jarige coureur uit het Gelderse Lathum is al vanaf zijn 7e jaar actief in de motorsport en heeft al 3 Nederlandse en 2 Belgische nationale wegracetitels op zijn naam staan.

Na een seizoen in de toenmalige Moriwaki Cup actief te zijn geweest debuteerde Steeman in 2016 op internationaal niveau door van start te gaan in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na twee seizoenen in deze jonge talentencompetitie te hebben gereden werd in 2018 de overstap gemaakt naar de Supersport 300 klasse. In het eerste seizoen werd er deelgenomen aan het Nederlands en Duits kampioenschap waarin respectievelijk een tweede en derde plaats werd behaald in de eindstand van het kampioenschap. Een zo goed als zeker titel in beide kampioenschappen zat er in dat jaar niet omdat Steeman de laatste races van het seizoen bewust liet schieten vanwege een aanbod om de laatste twee races van het seizoen van start te gaan in het FIM Supersport 300 World Championship.

Tijdens deze laatste twee WK-races van het seizoen liet Steeman een dusdanig goede indruk achter wat resulteerde in een vaste start in het kampioenschap met het Duitse Team Freudenberg KTM en een verdienstelijke vijfde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Aan deze samenwerking kwam onlangs- mede vanwege budgettaire problemen – een einde waardoor de Nederlander voor 2020 op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging is dus nu gevonden met het tekenen van een overeenkomst met Lentink Sports Racing.

Steeman zal in 2020 in de kleuren van Lentink Sports Racing de overstap maken naar de Supersport 600 klasse van het IDM waar hij samen met Hilster op een snelle door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R6 aan de start zal verschijnen. Naast de deelname aan de Duitse competitie zullen Steeman en Hilster ook regelmatig aan de start verschijnen in de ONK SuperCup 600 klasse van het IDM.

Victor Steeman: “Ik ben heel blij dat ik in 2020 het nieuwe team van Tristan Lentink mag komen versterken. De Supersport 600 klasse is voor mij weer een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Zoals vele misschien al weten ben ik niet verder gegaan in het WK omdat het budget verre van toereikend was en we vorige jaar, ondanks mijn goede prestaties, veel problemen hebben gehad om het budget sluitend te krijgen. Om die reden heb ik besloten het contract te laten ontbinden wat me helaas ook enkele sponsoren heeft gekost waardoor mijn budget nog kleiner is geworden. Gelukkig zijn er enkele zeer trouwe sponsoren en de goede wil van Tristan die mij het zitje hebben gegeven om aankomend seizoen toch weer te kunnen racen. Qua budget ben ik er nog lang niet en uiteraard nog steeds op zoek naar sponsoren. Draagt u mij een warm hart toe dan kunt zich ten aller tijde bij melden via victorsteeman@gmail.com of lentinksports@gmail.com.”

Tristan Lentink, teammanager: “Ik ben heel erg blij dat Victor Steeman ons team komt versterken, een jongen met veel talent en potentie. Deze potentie dient aankomend seizoen verder ontwikkelt en gebruikt te worden. Ik denkt dat Lentink Sports Racing met al haar kennis en faciliteiten Victor perfect kan ondersteunen in zijn nieuwe Supersport 600 uitdaging. Daarnaast ga ik zowel Victor als Jeroen als rijderscoach begeleiden in het IDM en de OW-cup.”

Alvorens de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma staat zal Lentink Sports Racing samen met Steeman en Hilster afreizen naar Zuid-Europa. Zo zal men o.a. op het circuit van Almeria, Valencia en Portimâo een intensief wintertraining programma afwerken om zo op tijd klaar te zijn voor de eerste officiële race van het seizoen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

นัด ทาคุมิไว้ ที่ อากินะ

นัด ทาคุมิไว้ ที่ อากินะ

สาระเร็ว Special @ กุมมะ !!! MRX Performance : https://www.facebook.com/mrxperformance BF Film : https://www.facebook.com/BFFilm หัวฉีดซิ่ง Gtx...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures