Het fabrieksteam van Honda komt in 2020 met een bijzonder Spaans rijderskoppel uit in de MotoGP. Achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez krijgt gezels
Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team
Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team
  • 2019-11-18 18:30:05 3 maanden geleden
  • keer bekeken 4,346
43
gedeelde

Het fabrieksteam van Honda komt in 2020 met een bijzonder Spaans rijderskoppel uit in de MotoGP. Achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez krijgt gezelschap van zijn jongere broer Alex, die dit jaar de wereldtitel veroverde in de Moto2.


Alex neemt de plek over van Jorge Lorenzo, die is gestopt.

Marc al 6-voudig MotoGP-kampioen
De 26-jarige Marc Márquez was dit jaar oppermachtig in de koningsklasse van de motorsport. Hij won 12 grands prix en won zijn 6e titel in de MotoGP. Hij won in zijn carrière ook een keer de titel in de 125cc (nu Moto3) en Moto2.

Zijn 3 jaar jongere broer Alex was ook al eens kampioen in de Moto3. Dit seizoen greep hij de kroon in de Moto2. Hij heeft voor 1 jaar getekend bij Honda.

Wat denk je van dit verhaal?
Hoe vet?! Broers Márquez volgend MotoGP-seizoen SAMEN in 1 team

Marc Marquez: ‘Een perfect einde van een perfect seizoen’

Marc Marquez: ‘Een perfect einde van een perfect seizoen’

Voor Marc Marquez eindigde het 2019 seizoen zondag in Valencia op perfecte wijze. Naast het kampioenschap van de Spanjaard en de constructeurstitel voor Honda, werd met Marquez’ twaalfde overwinning ook het teamkampioenschap in de wacht gesleept voor het Repsol Honda Team. Hiermee is de zogenaamde Triple Crown een feit.

Toen op zondag in Valencia voor de laatste keer dit seizoen de lampen uit gingen voor de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, was de start van Marc Marquez er niet één om over naar huis te schrijven. De vanaf de tweede plaats startende Spanjaard viel terug naar een vijfde positie en moest zich vervolgens zien te herpakken. Al na drie ronden had de wereldkampioen alleen nog de strak rijdende Fabio Quartararo voor zich en keek men al uit naar een mooie strijd tussen de twee rijders. Het gat van een seconde werd gedicht en Marquez wist enkele ronden later de leiding over te nemen. De Spanjaard kwam de rest van de race niet in de problemen en wist op overtuigende wijze zijn twaalfde overwinning van het seizoen binnen te halen.

Met een totaal aantal van 420 punten van werd Marquez de eerste rijder in de MotoGP historie die de grens van 400 punten in één seizoen wist te doorbreken.

Marc Marquez: “Dit is een perfect einde van een perfect seizoen met deze overwinning! Ik legde mezelf wat extra druk op met de gouden helm, dus moest ik extra slim zijn. We deden precies wat wilden doen en behaalden en teamkampioenschap, waarmee de Triple Crown een feit was en een kers op de taart van dit geweldige seizoen. Het kampioenschap zelf is natuurlijk altijd het grote doel, maar ik was blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan het kampioenschap voor teams. Niet alleen voor hen maar ook voor Jorge die altijd een geweldig kampioen zal zijn, een sterke rivaal en een geweldige teammaat. Het zal moeilijk zijn om dit jaar te gaan verbeteren omdat we oprecht perfect gereden hebben.”

Na een dag rust begint voor Marquez en het Repsol Honda Team dinsdag in Valencia al de eerste serieuze test ter voorbereiding op het seizoen 2020.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Maverick Viñales: ‘Mijn doel was de derde plaats in het kampioenschap’

Maverick Viñales: ‘Mijn doel was de derde plaats in het kampioenschap’

Met een zesde plaats tijdens de laatste race zondag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, wist Maverick Viñales de derde plaats in het MotoGP kampioenschap veilig te stellen. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team rijder kende echter wel een lastige race met weinig grip.

Onder koude omstandigheden werd op zondag de laatste Grand Prix van het seizoen verreden in Valencia. Maverick Viñales kende een goede start en wist vanaf de een positie te winnen in de eerste bocht, maar daarna werd het een lastige race voor de Spanjaard. Gebrek aan temperatuur in de banden leidde tot weinig grip, waardoor inhalen en een goed tempo haast onmogelijk bleken.

Halverwege de race vond Viñales zich terug op de zevende positie, maar wist hij wel het gat te dichten naar Franco Morbidelli, die voor hem reed op P6. Een paar ronden later crashte de Italiaan uit de race en was de zesde plek de maximaal haalbare positie voor Viñales. Hiermee stelde hij de derde plek in het kampioenschap veilig en werd zijn persoonlijke doel behaald.

Maverick Viñales “Mijn hoofddoel was de derde plaats in het kampioenschap behalen. We hebben het voor elkaar gekregen, maar we vergaten in de race wel een beetje om het podium of een overwinning te behalen. Ik had voor ogen om de race goed te eindigen. Het was een moeilijke race, ik had het erg moeilijk met de grip achter, wat ons soms overkomt en zo ook vandaag. Dat moeten we dus goed gaan bekijken. Ik was er op geconcentreerd om dicht bij Alex Rins te finishen en zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Ik ben er erg blij mee dat ik de eerste Yamaha ben en daarmee derde ben geworden. Ik kan niet wachten om de nieuwe machine te gaan testen. We gaan het nieuwe seizoen met veel motivatie en enthousiasme tegemoet, dat is het belangrijkste. We hebben een belangrijke test voor de boeg hier en in Jerez. We moeten wederom een goede sfeer creëren en de uitdaging blijven zoeken, omdat ik denk dat we het deze winter goed kunnen gaan doen met Yamaha en een goede voorbereiding gaan hebben op volgend jaar.”

Na een dag rust beginnen dinsdag in Valencia voor Viñales en de rest van het MotoGP veld de eerste voorbereidingen voor 2020 tijdens de Official Valencia MotoGP test.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

 

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures